Samsung e890

Fabrički OS, Android, Windows, Bada, Symbian
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSBada OSSymbian OS
Bekra
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 23. Avg 2006. 02:27

Samsung e890

Post od Bekra »

Uzeo sam ovaj telefon, cekam da mi stigne na adresu.

Jel ima neko iskustva sa ovim touchscreen telefonom? Ja sam se nalozio na ekran na dodir, i resio sam da isprobam.

Da li ima delova za njega, slusalice, baterija, maska,i sl, ili ako mi nesto rikne, da li serviseri imaju delove za ovaj tel, posto nisam primetio da se nesto pominje po forumu?

kljun
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 26. Jul 2007. 20:56
Kontakt:

Post od kljun »

Bekra pa ako si se nalozio na touch screen onda je bolje da si uzeo neki sony ericsson model ili iz P serije(p990, p1) ili M600 ili W950... za njih barem ima slusalica, baterija, i ako ti nesto rikne serviseri imaju delove.
Taj samsung nije los mada za te pare ima boljih touch screen telefona.
Nokia N82 + 8GB + Altec Lansing Headphones, SE K810i L.F.C. - Y.N.W.A. moj album

Bekra
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od Bekra »

Imao sam Nokiju 3230, pa sam je zamenio za ovaj, koji je star par meseci, ali je ekstra ocuvan. Stigao mi je danas, super je telefon, odlican ekran, zvuk solidan (bolji nego na 3230), jedino sto nije symbian (koji mi je malo dosadio), i sto nema fm radio. Sve ostalo mi se za sada cini ok

LittlePrince
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 28. Okt 2007. 04:32
:: Xiaomi Redmi Note 5
Kontakt:

Post od LittlePrince »

Al si se zeznuo :lol: :lol: . Ja sam ga imao i jedva ga se otarasio, beda i bruka za Samsung :angry:
Cuvaj olovku ko oci u glavi jer kada je izgubis tesko ces nabaviti drugu (lako se gubi veruj mi jedva sam je nasao :shock: ) a sto se tice baterije i sluski to ti je ko da trazis i za neki drugi Samsung. Stvarno si mogao da uzmes neki drugi fon kao sto su M600, W950. Ne znam koliko si kinte dao za njega ali to jedva da vredi 120e novo i to smo zato sto izgleda ekstra.
E da i lik kome sam ga prodao, otarasio ga se u roku od mesec dana a sad bi trebalo da ima nekoliko meseci ;)

Bekra
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od Bekra »

LittlePrince, menjao sam glavu za glavu 3230 za ovaj, s tim da je e890 u perfektnom stanju, a 3230 se malo pocela guliti maska.
Kako 120e novo, kad ima u 2 radnje za 180 i 195e. Mozda si mislio na 120e polovno, jer je po karakteristikama najslicniji samsungu e900 :wink:

LittlePrince
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od LittlePrince »

Pa vidi ovako sa tim telefonom mozes samo da saljes i primas poruke, zoves i odgovaras na pozive. Imas imenik koji je katastrofa (zamisli ako na nekom kontaktu imas vise brojeva pri slanju poruka mozes da biras samo prvi upisani broj (ako se to moze i nazvati izbor) pa ako je to fiksni on opusteno proba da salje poruku na njega :wacko: ) a imas i divnu mogucnost da nesto svojerucno napises ili nacrtas na tom telefonu ali pazi sad fore, to niti mozes da posaljes, niti da kopiras na komp pa cak ne mozes ni da stavis kao pozadinu. O instalaciji java app da ne pricam samo preko neta a i kamera je ocajna jos je kod mene umela neki put i da ubaguje pa mi levu polovinu slike stavi desno a desnu levo :wacko: . Kod muzike kada napravis play listu u nju mozes da stavis samo 30 numera a i kod mene se povremeno javljao iritirajuci zvuk koji nije bio na mp3 fajlovima. Da ne zaboravim kod java app, ako ti neka zahteva numpad zaboravi je jer ts ne radi sa javom. Uz njega ne dolaze svi kablovi pa cak ni kabal za povezivanje sa kompjuterom i ne moze da otvara office fajlove. I glavna stvar je bila eho koji je cuo sagovornik al to moze da se malo smanji prckanjem po skrivenom meniju tako da ti na kraju ostaje samo 1 recenica a to moze i to cak bolje sa Nokijom 1110. E900 je ispred njega ceo vek.
Da napomenem rekao sam da telefon vredi nov 120e i to samo zato sto je lep i ima ts a ne i da moze da se nadje za te pare.

Bekra
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od Bekra »

Potpuno si u pravu, za java aplikacije, touchscreen ne radi na njima, plejliste i konktakte (mada, ja sam navikao da svaki kontakt ima jedan broj, tako da mi to valjda nece biti problem), kao i pen memo, bas sranje sto se ne moze nista sa njim uraditi :|

Ne bih se slozio za kameru jedino. Pravi slike otprilike kao 6630, A video je odlican, u mp4 formatu, nisam imao problema sa kamerom, ali dobro, mozda si ti imao neku stariju verziju softvera. Do sad nisam imao nikakvih problema ni sa ehom, niko se nije zalio :D
Koje su sifre za taj skriveni meni, pa i ja malo da prckam :lol: ?

LittlePrince
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od LittlePrince »

*#8999*8378# ovo ti je za servisni meni u kojem mozes da vidis i temperaturu baterije, pogotovo posle igranja :D a to je jos jedan minus pored toga sto izdrzava jedan dan bar meni. Sto se vise greje pre ce da crkne jer Li-jon baterijama smeta povisena temperatura.

Uputstvo za makinjanje eha:
1: Open Dialer
2: Type *#8999*8378#
3: Test Mode menu will appear
4: Select 2.H/W test
5: In H/W test menu select 2.Audio Settings
6: In Audio Settings menu select 1.Normal
7: In Normal menu scroll down and find HFR gain
8: Change the value to 25 (you can try other values if you like to play with it. this is the one that worked for me)
9: Press Save and then Save again. Then Exit the menu. Try and see if it worked.

Ako ti je namesteno na 25 onda je vec neko menjao inace standardna vrednost je 12, mada ja nisam drzao ni na 25 vec mislim na 22. Promenim parametar pa zovnem sa fiksnog da vidim da li ima eha i u kojoj meri.

Bekra
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od Bekra »

Bas je strava sifra!
Moz' i da vidis, koliko je vrela baterija :D

Meni je bilo podeseno na 25 HFR, i tako nisam imao problema, nisam ni pokusavao da pomeram na 12. Necu ni pokusavati, zato sto sam zamenio ovaj, za k750i, trebao mi je neki telefon, koji kosta kao samsung, za muziku

LittlePrince
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od LittlePrince »

Ume da bude bas vrela, pogotovo aki ga se docepa neko mladji :D
I tvoj sud, jel vredi E890 nesto il je "g***o ko g***o samo slatko" st bi rekli u jednom nasem filmu 8)

Bekra
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od Bekra »

Dobar je telefon, ali za neku nezahtevnu zensku osobu, kojoj je potreban fensi telefon :wink:
Skroz dobro obavlja telefonske funkcije kad mu se zbudzi ona sifra, ali, ako neko namerava da puno, i brzo namerava da kuca poruke, neka zaboravi na ovaj tel.

Ovaj k750, sto sad imam, mozda vredi manje po ceni, ali, ako gledam funkcije, i da nema ogranicenja ( Sa praznom baterijom da se sasvim normalno koristi tel, za razliku od samsunga), ovaj telefon je neuporedivo vredniji.

Ali dobro, nekad se covek zezne iz vise razloga; Dosadi tu stari telefon, pokvari ti se stari, nema delova za tel...

Odgovori