E ovako. Kupio sam nokiu n73 me pre par meseci. Sve je savrseno radilo do pre nekih 2.5 nedelje, kad se odjednom u sred punjenja telefon ugasio. Vise nije hteo da se upali.
Kad sam tada skinuo bateriju, telefon je izunutra bio vreo. Skroz je bio mrtav.
Par dana pre toga, nisam nikako uspevao da ga prikacim na usb. Ustvari, telefon vidi da je prikacen kabl, ali komp uopste ne reaguje na mob. Pre tog perioda, par puta se blokirao kad sam ga kacio na usb. Normalno, kad sam ga uzeo, skroz je radio ok (i mass storage, i pc suite).
Odneo sam ga onda u prodavnicu gde sam ga i kupio. Proslo je neko vreme, telefon su mi popravili, i rekli su mi da je telefon vukao previse struje i da je zbog toga crkao. Cak i kad sam ga uzeo iz servisa, na telefonu je nazad bilo napisano "vuce 0.05 A".
Sad telefon radi ok, ali imam problem sa punjacem. U servisu su probali moj punjac, predamnom, i radio je ok. Dosao sam kuci, i kao da nisam ni prikacio punjac. Onda se na sekund pojavilo 'charging', i opet je prestao da se puni. Sa drugim punjacem nisam probao.
Takodje, kad sam pokusao da ga nakacim na usb, telefon opet vidi da je prikacen kabl, ali komp uopste ne reaguje.
Sad ja vas pitam, sta mi savetujete.. Da kupujem novi punjac? Da kupujem novi USB kabl? Da prodajem telefon? I sta bi mogao biti uzrok ovakvih problema !?
Telefon je Nokia N73 ME, sa firmware-om od pre par meseci, skidan sa TIM-a (znaci na masci imam TIM-ov logo, i kad sam ga tek uzeo, imao je symbian sa TIM-ovom temom).
Hvala..
Nokia N73 - potreban savet !!!
- kljun
- Mobil manijak
- Pridružio se: Čet, 26. Jul 2007. 20:56
- Kontakt:
to sa usb-om se i meni desavalo.filipche, probaj da stavis usb u drugi port i prikaci telefon.
ako to nebude pomoglo onda izbrisi drajvere za nokiu i pc suite i ponovo sve ispocetka.
ako to nebude pomoglo onda izbrisi drajvere za nokiu i pc suite i ponovo sve ispocetka.
Nokia N82 + 8GB + Altec Lansing Headphones, SE K810i L.F.C. - Y.N.W.A. moj album
Ja sam imao slicnu situaciju, doduse sa n70(da je komp ne vidi kada je nakacen na kabl), ali kod mene je bila akcija da je kuciste bilo krsh i da do tih prednjih usb portova napajanje nije dopremalo dovoljno struje i da iz tog razloga komp nije video telefon.
Ako je tebi slicna situacija sa usb portovima, nakaci ga na portove pozadi koji su direktno nakaceni na plocu
Ako je tebi slicna situacija sa usb portovima, nakaci ga na portove pozadi koji su direktno nakaceni na plocu
izgleda da smo mi koji nam prikazuje USB device not recgonized, sprzili na neki nacin port na mobilnom.. cip ili sta vec.. koji koristi usb..
Znaci nema mu pomoci.
Meni se to licno desilo, i sa bluetooth-om.. pogresno sam nakacio kablove za usb od prednje maske kucista na maticnu.. i kratak spoj je sprzio bluetooth.. tako sam isto sprzio i telefon. Mislim telefon radi.. sve normalno.. ali usb kabl je mrtav.
Mozda je nekome stvarno slab napon na prednjoj masci kucista.. pa kad nakaci nazad, radi ok, ali meni licno.. ne vredi nista.. Probao sam cak i na drugim kompjuterima..
Eto.. danak ne iskustvu..
Znaci nema mu pomoci.
Meni se to licno desilo, i sa bluetooth-om.. pogresno sam nakacio kablove za usb od prednje maske kucista na maticnu.. i kratak spoj je sprzio bluetooth.. tako sam isto sprzio i telefon. Mislim telefon radi.. sve normalno.. ali usb kabl je mrtav.
Mozda je nekome stvarno slab napon na prednjoj masci kucista.. pa kad nakaci nazad, radi ok, ali meni licno.. ne vredi nista.. Probao sam cak i na drugim kompjuterima..
Eto.. danak ne iskustvu..
- kljun
- Mobil manijak
- Pridružio se: Čet, 26. Jul 2007. 20:56
- Kontakt:
filipche ne bih se slozio sa tobom za to da kad pise USB device not recgonized da bude sprzeno to sto kazes, i meni se to desavalo na N71 i nista se nije sprzilo, ni telefon ni usb, jednostavno sam stavio usb u neki drugi usb port i radilo je normalno, a ako nece ni to probaj da uninstalliras drivere za taj mob, pa ce on pri novom kacenju na komp traziti da ubacis cd i onda snimis drivere i sve radi normalno.
Nokia N82 + 8GB + Altec Lansing Headphones, SE K810i L.F.C. - Y.N.W.A. moj album