Auuuuu
llulleeeee, šta bi sve ovo? Odakle da krenem?
Od početka:
- N96 je zanimljiv odabir brojeva, jer N9x jeste vrhunska serija po funkcijama, a 6 izgleda da jesu tanki preklopnici (mada možda i grešim), ali prvo nemoguće (jošuvek) je sve ono spakovati u tako tanko kućište (šta misliš zašto je N95 onako debeo, a još se i žale na trajanje baterije).
- N98 je stvano sjajan lunolika varijanta "želja, čestitiki, i pozdrava", ali su šanse za novu platformu koju je SE preuzeo tako tanke da teže nuli. Mislim na pomenuti S70 koji je od prilike isto što i UIQ, zar ne?
- Onaj GPS za kola je moguć.
- Onu belu nesreću sa komplet tastaturom i Wordom neću ni da komentarišem, kao ni skraćeni N73 sa sve šavom gde je spajan.
- Nesrećan broj na dalekom istoku nije 4, nego 42.
- N96 relativno dobro izgleda ali mi se čini da je Nokia poslednji dizajnerski experiment sa "špicastim" dugmićima izvela sa 6600. Zatim jako je čudno da fon ima onakve slajdere u smislu da se ni sam "majstor nije odlučio da bi mu telefon imao obostrani slajder za puni qwerty ili samo s jedne strane numerički, dalje uradio je mirror tako da ima 2 zvučnika što do sada još nije viđeno (jel ima i 2 mikrofona

), dosta neobjašnjenih funkcijskih tastera koji bi pravili preteranu zbrku kada bi bili ispisani u dnu ekrana plus bi bilo nekompatibilno sa postojećim programima, crvena i zelena slušalica "gore" i "dole" - to se ne radi, i nedostatak džojstika ili petosmernog dugmeta na telefonu koji nema TS je nemoguće. Znači simpatičan je kada bi se malo ispolirao dizajn u smisliu da se na telefon takve klase ne stavljaju gumeni dugmići i da se malo zaoble, i da se poradi na funkcijskim detaljima. Onda je moguć.
- Bonus - Photoshop jeste čudo ali 3DSMAX je mnogo bolji