Telefon vs. mp3 player

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 28. Sep 2005. 11:38
Kontakt:

Telefon vs. mp3 player

Post od Spyker »

Savrsen muzicki spoj, N91 i CX300... Najbolji telefon i odlicne slusalice za muziku... CX300 vaze za odlican model... N91 vazi za kralja mobilnog zvuka... Ko je od njih bolji(ne mislim bukvalno)? Odgovor je jednostavan, n91... Juce mi je razbilo slusalicu... Desna je potpuno crkla... A lepo su mi govorili da je n91 prejak i da ga ne odvrcem do maksimuma, ali ja kazem da imam dobre sluske i da nema problema...

Sta sam hteo da kazem ovom temom? Pa jednostavno je, telefoni postaju opasno dobri po pitanju muzike... Sta Vi mislite, da li se sada kada su telefoni ovoliko napredovali uopste i isplati uzimati mp3 playere? Ja mislim da se ne isplati. Mislim da je bolje za te pare koje bi dali na mp3 uzeti odlicne sluske, i bice bolji zvuk nego sa mp3-em i normalnim slusalicama... Sta mislite o tome?
iPhone + CX300

Daddy Yankee
Banned
Pridružio se: Sre, 14. Nov 2007. 07:13

Post od Daddy Yankee »

ako hoćeš vrhunski "ugođaj" isplati se kupiti mp3 player tipa: novi iPod nano (~225€) jer nema telefona koji mu je i blizu po kvalitetu. a za neki prosječan ugođaj telefoni su sasvim ok (W serija i nokia music edition serija)

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Spyker »

iPod nije sigurno mnogo bolji od n91, jer sam ga imao.... Moguce da je bolji, ali ne mnogo...

A i n91 je dosta iznad music edition serije... Ali, ako zaboravimo n91, da li bi ste radje uzeli solidan telefon i mp3 ili odlican telefon?
iPhone + CX300

madness99
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 07. Mar 2006. 20:40

Post od madness99 »

ja ocekujem ovih dana da mi stigne novi classic od 80gb iz Slovenije i U600 i meni zakon :) mozda uzmem Lunu al iskreno nemam potrebe za takvim necim.Moj ti je savet da uzmes iPod pored N91 i da uzivas jer npr meni Shuffle trenutno drzi oko 11-12h ne prekidnog rada a to je onako malo g.... a sa classicom si miran za jedno lepo putovanje
iPad 3G + Samsung Galaxy Tab 10.1 9 + iPhone 4 32gb White + HTC Evo 3D

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

ja sam za telefon .
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

kefalo
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 04. Jun 2007. 19:46

Post od kefalo »

Ima vrlo kvalitetnih telefona kao muzickih plejera, ali nacelna tvrdnja da telefon moze da odmjeni mp3 plejer ne stoji.
Eto od nokije samo bi ta varijanta sa n91 odradjivala posao a ostale varijante tipa 5300, 3250, ili cak 5700, kao muzicka rjesenja, ili 6300,6233 kao ne muzicka rjesenja ne mogu da odmjene plejer.
Sto se tice SE tu ni sam nisam vise pametan.
Kvalitet zvuka ne sporim, kvalitet opreme je neupitan, ali glasnoca je jedan upitnik.
To sa problemom glasnoce je pocelo sa r4ae031 seftverom za w810, gdje je postojao taj problem, za w950 odgovorno tvrdim da nemoze da se mjeri sa plejerom, mozda neke glasnije numere, ali neka laganica nema šanse, ustvari odradjuje on posao ,ali nije to to.
Davno je receno ovdje da sony nece sahranjivati svoju liniju plejera tipa,( koji su uzgred receno odlicni), tako sto ce sad izdati neki novi SE walkman telefon.
Ako i postoji kvalitet to je sa tek izdatim modelima kao sto je sad w910,w960,ali naravno oni ce i kostati.
A kada dodju u trzisnu poziciju koju je prije 6 mjeseci imao w950, onda ce ga sakatiti softverom.
Ali eto da rezimiram.
Telefon moze da odmjeni plejer, ali ne svaki vec samo probrani modeli.
Naravno ni svi plejeri nisu isti, te je i tu potrebno razluciti kvalitet od ostatka.
Danas da nema plejer, ja bi kao muzicko rjesenje na telefonu uzeo n91, i pored sporosti i periodicnih problema sa HD, jer se sa njim dobijaju i stvari kao sto su ekstravagancija i kvalitet izrade.
Od budzetnih modela bi izabrao w810, koji je ovako finog dizajna i vrlo dobrog omjera ulozeno dobijeno.
Ne znam koliko su kvalitetni w610 i w660, jer su poprilicno jeftini sobzirom da su skoro izasli.
Ono sto je kao kupovina prednost telefona, je sto taj telefon kasnije mozete mnogo lakse prodati, jer su trazenija stvar od plejera, i druga prednost je sto cu ja svoj creative morati baciti kad mu baterija oslabi, sto nije slucaj kod telefona.
Postoje plejeri sa AAA baterijama ali sadasnji pravac razvoja plejera pokazuje tendenciju razvoja bez takve vrste baterija te se u skladu sa pravilima potrosackog drustva ide na neizmjenjive baterije.
Ali ako vam je kvalitet imperativ, i ako po tom pitanju nepravite kompromis, plejer je jedini logicni izbor.
Identicna stvar je i kad se pravi izbor gadzeta za fotografiju, video, office.
Za sve to postoje posebni uredjaji sa nesumnijvom prednoscu po pitanju kvaliteta.
A telefon je telefon sa manje ili vise uspjesnom inplementacijom gore navedenih stavki.
Jedina prednost telefona sa eto recimo kvalitenim plejerom tipa n91 ili w850 je sto ce te imati all in one, i sto ne morate tegliti dva uredjaja ako vam je to problem.
Doktor Foster, krenuo za Gloster u vrijeme strasne kise.... U baru je stao, do pasa propao u Gloster ne ide vise....
SE W950+senheiser sluske, MOto F3

llulle
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 01. Sep 2006. 19:32

Post od llulle »

a posle koliko oslabi baterija,ja sad kad uzmem ipod classic,drzacu ga max 2 godine,pa cu uzeti neki classic 8. generacije sa 4 inchnim ekranom,kamerom i wi-fi..koleginica sa faxa ima ipod 3 generacije-shljaka vise od 3 godine,bezproblema,tako.ipod nano novi teko da ima bolji zvuk od w950 i n91(testovi govore sve-dobio je 7/10)-ja mislim da telefoni bez problema mogu danas da zamene flash playere-do 8 gb,a navise (nemate fon sa 80gb),sigurno je bolje uzeti w950 nego nano 3.g. od 4gb-veci ekran,mnogo vise mogucnosti i naravno nesto kvalitetniji zvuk za iste pare,ali sa druge strane,nano je manji ,lepsi i ipod je(ovo nije potrebno objasnjavati-svi znaju da ipod ima 100 mana pa se i poret njih najvise kupuje)
nokia c7

madness99
Expert
Expert

Post od madness99 »

na classicu od 80gb pise da baterija traje 30h Audio,5H video.Al cuj ne znam dal si koristio Nano al on ima mnogoo glasniji zvuk od W950 pa cak i N91.Meni je iPod leteo sa drugog sprata jos sam ga drzao u rucu kada sam udario svom snagom sa njim od beton i radio je odlicno(kupio ga cebzab).

llulle
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 01. Sep 2006. 19:32

Post od llulle »

koristio sam ja nano 2. gen. 2gb i prodao ga pre 2 nedelje,zvuk jeste glasan ali kvalitet i jacina nisu isto,mada vecina ne cuje tu razliku.iriver i cowon,pa i sony imaju najbolji zvuk na trzistu-znaci kvalitetnije u svetu nema,ah taj iriver clix 2-savrsenstvo za usi,ali ni ipod nije bas light years behind.da dodam jos da su price o tome da je zvuk sa hdd-a bolji od onog sa flash memorije smesne.hdd ne doprinosi kvalitetu reprodukcije kao sto su neki navodili
nokia c7

djape48
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 05. Jun 2007. 13:19

Post od djape48 »

kefalo napisao:ali glasnoca je jedan upitnik.
To sa problemom glasnoce je pocelo sa r4ae031 seftverom za w810, gdje je postojao taj problem
Jel si mislio na r4ea031, a ne r4ae031? Nije mi logicno to sto si napisao, koristim pomenuti telefon sa r4ea031 firmverom i glasnoca zvuka je ista kao na w700, k750... Vise nego dovoljna. Koliko god da je tiha pesma nisam nikad imao potrebe da pojacam na max volume, a volim glasnu muziku. Ako je neko gluv, ili zeli da ogluvi, to nije mana telefona.

Dajem glas za telefon, uvek nosim slusalice u dzepu, a mp3 plejer sigurno ne bih nosio svuda i uvek
w810 + 8GB

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Ponovicu se vec po ko zna koji put ali kad su ovakve teme moram. Raspravljate o kvalitetu muzickih uredjaja kao da ste svi zavrsili muzicke akademije i cujete ne znam kakve finese. Ja sam zavrsio srednju muzicku skolu, i uopste ne cujem sve ovo o cemu se ovde pishe. Jeste tako je, meni moj 3300 i E61 imaju isti zvuk, sve zavisi od numere koju slusam, slusalice su iste HS-31.
Mislim da danas telefoni vec uveliko menjaju mp3 plejere, i taj trend ce se nastaviti. Jedno je sta pishe an specifikacijama, a drugo je sta zapravo cujete. Ove minorne razlike moze da cuje neki dobar sluhista, profesionalac u svetu muzike. Danasnji telefoni imaju odlican zvuk, kao i plejeri. I niko me ne moze ubediti da recimo lupam Kylie Minogue moze bolje da zvuchi na jednom Cowonu nego na mom 3300, sa istim sluskama. Jednostavno, to ne mogu da prihvatim i punkt. Ja tu razliku ne cujem, iako sam ponavljam muzicki obrazovan, i ako je ne cujem, za mene te razlike ni nema.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

kefalo
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od kefalo »

djape48,
Mislio sam na taj softver koji si ti napisao, moja greska.
O utisanom zvuku postoji sijaset tema na raznim forumima, ne samo na ovom, a u pitanju je politika SE.
Jos samo da se neko javi i da kaze eto da je i w950 odlican muzicki telefon :lol: .
miodrage,
Creative,apple,cowon,sony, su firme koje su se specijalizovale u izradi ovih uredjaja, tako da se vrhunski kvalitet nemoze sporiti.
U pravu si kad kazes da se razlika ne primjeti , i naravno ne primjeti se kad eto slusas muziku, nesto si zamisljen, nisi udubljen u muziku, i onda ti tandrkanje u sluskama dodje na isto.
Ali nije kad se malo udubis, a prvu razliku mozes uociti vec sa promjenom sluski.
Ali eto ja volim da ne oskudjevam kada je kvalitet muzike u pitanju, ni po pitanju uredjaja ni po pitanju sluski, bez obzira sto eto mozda na neku razliku u kvalitetu zvuka necu uociti ( a ona se za razliku od jacine najteze moze uociti) ja volim da znam da sam po pitanju audio uredja vrlo dobro opremljen, sto jaca auto sugestiju, da uzivam u vrlo kvalitetnoj muzici, sto mozda i nije slucaj, ili jeste, samo ne sa tolikom razlikom kvaliteta u odnosu na neki SE walkman telefon od 100 Eura.
Doktor Foster, krenuo za Gloster u vrijeme strasne kise.... U baru je stao, do pasa propao u Gloster ne ide vise....

McLaren F1
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Pet, 28. Apr 2006. 16:51
:: LG G2

Post od McLaren F1 »

I ja mislim da su telefoni postali sasvim dovoljno dobri sto se tice kvaliteta muzike da mogu da zamene Mp3 playere,ali i pored toga sam se prosto zaljubio u novi iPod Touch tako da ga najverovatnije uzimam za novu godinu! :)

madness99
Expert
Expert

Post od madness99 »

i ja isto McLaren F1 al kada na jednu stranu stavim 80gb a na drugu Touch odlucim se za 80 GB :D i jedva cekam da ga cale donese :oops:

Vrh
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 16. Nov 2006. 11:06

Post od Vrh »

slazem se sa kefalo, ali i samiodrage, u nekim stvarima...
Ipak iznecu i ja svoje misljenje...Mp3 player koristim samo kad treniram,ponekad ni tada...telefon nosim svuda sa sobom ipak ne slusam cesto muziku sa fona...ako moram da biram,izabrao bih telefon,mislim da su telefoni ako ne rame uz rame onda veoma blizu MP3 playerima i slicnim...mislio sam suprotno sve dok nisam cuo kako zvuce N91 i moj favorit Apple I-phone...tu recimo nema greske,ko hoce i jedno i drugo I-Phone je bingo 8) :wink: Cuje se VRHunski cak i bolje od vecine playera,i-podova,sto i nije cudno jer Apple ima i vise nego iskustva u radu sa njima :D a opet je i fon...think about it,2 in 1 8)
Razlika se moze primetiti,iskljucujuci ova dva modela i mozda eventualno neki SE(jer nemam iskustva sa njima),to je moje licno misljenje
Blackberry 9700

cebzab
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pon, 18. Jun 2007. 17:06

Post od cebzab »

Pa moj main fon + ipod su manje kabasti nego n91.
Moto - sto vishe gadgeta, to bolje. 8) 8) :disgust: 8) 8)

kefalo
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od kefalo »

Skroz druga je prica, ako za reprodukciju muzike koristite apple iphone, ili neki noviji SE walkman.
Tu kvalitet ne bi smio da manjka, jer u suprotnom proizvodjaci ne bi znali sta rade, a sumnjam da je to slucaj.
A plejer je idealna konbinacija, ako je kao fon izbor neka sminka, tipa motorola K3,8600luna, 8800 shiroco, e onda uz njih ipod touch dodje kao idealna nadopuna 8) .

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Spyker »

Apsolutno se slazem sa tobom, s tim sto si zaboravio da pomenes i n91.... Doduse, rekli smo da ga iskljucimo iz teme, on je vise Mp3 sa telefonom nego telefon sa mp3-em...
iPhone + CX300

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

Kad sam uzeo K750i i malo istestirao njegovu "muzikalnost", posle nekoliko nedelja sam prodao iPod Nano iz tog doba, jer sam shvatio da je K750i i vise nego dovoljan za komotno i prosecno slusanje muzike.
A posto je opste poznato da ljudi sad ne mogu nigde bez telefona,dobre muzicke mogucnosti su vise nego dobro dosle. Od tada je proslo evo vec 2 godine i stvar samo moze da bude jos bolja sa pojavom novih i novih modela koji sviraju tako dobro da vam uopste ne treba ni iPod ovaj onaj, ni Sony Walkman, ni toshiba Giga Beat, ni Samsung K5, ni SanDisk Sansa, niti bilo koji Cowon,Conia i sta ti ja znam... :roll:
Na srecu proizvodjaca ljudi jos uvek kupuju doticne plejere jer su vec na njih i navikli.

miodrage, je u svom postu bio potpuno u pravu i slazem se sa iznetim...takva neka testiranja nije moguce utvrditi a da se ne poznaju osnovni elementi muzicke strukture i razumevanja iste.Jos je covek i muzicki obrazovan,a ne primecuje ono sto neki tvrde da mogu onako 'ladno,samo im dajte telefone i mp3 plejere i reci ce vam kako je postao svet... :roll: Ma dajte molim vas... :uhuh:

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 01. Jun 2004. 21:46
:: samsung s8 plus
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

ja se na zalost jos uvek ne slazim sa tim tvrdnjama :smutny:

po meni mobilni telefon jos nije u stanju da zameni iPod nano koji ja koristim i koji ima godinu i po dana. u avgustu sam kupio i radio dodatak za njega i stvarno mi je i vise nego odlicno.

probao sam da p990, n93, n80, n70me koristim u mesto mp3 player-a, ali nikako mi nije poslo za rukom zbog slabog zvuka [mozda sam ja i malo nagluv] :unsure:

Odgovori