nokia 6120 ili n73

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
kvaka22
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Uto, 18. Dec 2007. 06:30

nokia 6120 ili n73

Post od kvaka22 »

stvarno ne mogu da se odlucim izmedju ova dva telefona hteo bih i da bude moderan i mali, da mogu da baratam dokumentima a opet i da se dobro cuje ali bez slusalica posto su mi kas iz kola krali par puta a tel.pazim vise nego sebe pa ga sigurno necu ostaviti salim se treba mi za posao hajde malo pomozite

milann
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Ned, 23. Okt 2005. 09:11
:: Xiaomi Mi 9

Post od milann »

Uzmi N73 bez razmisljanja. Ima stereo zvucnike i veci ekran, sto ce ti mnogo znaciti prilikom pregledavanja dokumenata. :wink:

kvaka22
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od kvaka22 »

hvala ti jedino sto me jos koci je to da je 6120 manji i novijeg dizajna a i ima bolji ekran ako mu je jos i zvuk dobar ...jbt sto vise citam postove po forumu sve sam neodlucniji pa svaki je poseban na svoj nacin a treba mi dobar smart fon

a opet 6120 mi izgleda kao igracka u odnosu na n73 stvarno momci sjajni ste svi na forumu toliko znate da o telefonima da na kraju onaj kome pomazete da se odluci za neki model moze jedino da baca novcic pa koji ispadne :)

milann
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od milann »

Na strani 6120 je to sto je malih dimenzija, mnogo laksi od N73 i sto ima brz softver, kao da je obican telefon u pitanju.
Na strani N73 je to sto ima bolje zvucnike, dobru kameru, veci displey i kompletniji je kao smart fon. (Neke aplikacije ti nece raditi na 6120 kao npr. nTorch(baterijska lampa), Rotate me(landscape mode).. Ne verujem da su ti mnogo bitne te sitnice, ali ako hoces bas kompletan i dobar smart fon preporuka je N73 od ta dva. A sto se tice dizajna, to je vec stvar ukusa, meni se licno vise svidja igracka 6120 :D

kvaka22
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od kvaka22 »

jos samo jedno pitanje imas li preporuku gde ih kupiti mislim na prodavnicu i da li uz njih ide neka oprema i koja, smorih te a! :D

milann
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od milann »

Oprema za 6120:
Telefon
USB kabl (DKE-2)
Žične stereo slušalice (HS-47)
Baterija (BL-5B), 820 mAh Li-Pol
Punjač (AC-4)

Oprema za N73:
Nokia baterija BP-6M (1100mAH)
Nokia punjač AC-4
Nokia adapter za punjač CA-44
Nokia Classic Stereo slušalice HS-23
Nokia kabl za povezivanje CA-53
Traka za nošenje oko ruke i tkanina za čišćenje sočiva

A pravu preporuku gde je bolje da kupis ne znam.. Ja sam uvek kupovao tamo gde je bilo najjeftinije, i nisam se do sada nikad pokajao. Mada sam i zato uvek dobio nekompletnu opremu, ali to mi uopste ne smeta.

kvaka22
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od kvaka22 »

ok hvala sta reci sem znam da nista ne znam ipak sutra cu definitivno odluciti pa sta bude mislim da koji god od ova dva telefona uzmem necu mnogo pogresiti generalno gledajuci i razmisljajuci sta za a sta protiv da nemam vec jedan fon koji mi maksimalno odgovara kupio bi oba ova modela ali ovako do sutra

pozdrav :)

milann
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od milann »

Ajd' pa javi kog si ljubimca nabavio,

pozdrav :) .

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 28. Sep 2005. 11:38
Kontakt:

Post od Spyker »

ima brz softver, kao da je obican telefon u pitanju.
Apsolutno netacno, ma koliko imao jak procesor, telefon sa operativnim sistemom (tj. komplikovanijim sistemom) nece biti brzi od java telefona... Znaci, moze biti blizu, ali da su isto brzi, nece da moze...
iPhone + CX300

samir
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sre, 13. Sep 2006. 09:16

Post od samir »

Do pre par dana sam koristio N73ME. Sada koristim 6120. Po mom mišljenju prednost N73ME su veći ekran, stereo zvučnici i bolja kamera. Lično za moje potrebe više mi odgovara 6120. Manji je, lakši i znatno brži u radu od N73ME. Osim toga 6120 ima i automatsko zaključavanje tastature i mogućnost postavljanja alarma da se ponavlja oderedjenim danima u nedelji (ovo dvoje je bilo nezamislivo na N73ME bez dodatnih programa). Kako god ni jednog trenutka ne žalim što sam zamenio N73ME sa 6120. Na tebi je da proceniš šta ti je od gore pomenutog važnije u svakodnevnom radu.

senadomen
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sre, 08. Avg 2007. 10:20

Post od senadomen »

Spyker napisao:ma koliko imao jak procesor, telefon sa operativnim sistemom(tj. komplikovanijim sistemom) nece biti brzi od java telefona..
Nije tacno, uporedi Moto V3 sa 6120, i videces da je V3 puz za ovaj.

zoreli
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 28. Feb 2004. 01:38
:: Galaxy S21 Plus

Post od zoreli »

Ja sam imao N73 a sada imam 6120 , razlike su u tome što 6120 ima symbian 9.2 koji je daleko brži od 9.1 koji je na N73 , manji , lakši , elegantniji .
Ali N73 ima veći displej ,bolji mp3 preko slušalica, bolju kameru i bolju bateriju
16 godina na forumu MOBILNISVET

mazzy
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 10. Dec 2007. 18:34
:: s9+

Post od mazzy »

ja imam 6120 i dobar je mob... Ali mislim da je n73 mashina,po meni jedan od boljih telefon trenutno, pa ti ga preporucujem.

kvaka22
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od kvaka22 »

sta reci pobedio je brzi,lepsi i noviji model 6120 i mada sada mogu reci da sam fan sonyericsson telefona sto se tice smart fonova nokia je dotakla vrh fon 6120 je stvarno fenomenalan ne znam sta bih drugo rekao gledao sam i n73 ali verujte nije za prineti 6120 uostalom ovo je model iz 2007 a n73 iz 2005 ako vas nesto zanima u vezi 6120 pitajte mada mislim da vama malo sta novog mogu da otkrijem :)

mazzy
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od mazzy »

et sretno ti bilo s njim :) jel tebe nesto interesuje ? he he he .... nabavi mi futrolu pod hitno :) haha

kvaka22
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od kvaka22 »

ha ha ma necu da te smaram pogledacu po forumu mada uvek nesto treba sto ne moze da se nadje tako da te ostavljam u rezervi

mazzy
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od mazzy »

he he he ... normalla da ima, ali eto pitaj ako sta treba , iako ga i ja nisam davno kupio ... Sad za sad nijedne primjedbe nemam, ama bas nijedne :)

kvaka22
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od kvaka22 »

pazi najvise me buni jedna naizgled glupa stavka a to je baterija obisao sam hiljadu foruma,procitao hiljadu strucnih testova i nikako mi nije jasno koliko se baterija u stvari puni(formira) 3x,2x da li se mora izprazniti prvi put do kraja tj da se fon iskljuci ma milion gluposti mrzi me da kucam
sta mislis o tome kada je u pitanju "nas"fon
da li da instaliram program sa diskete koji sam dobio uz fon ili neki drugi
toliko za sada a nije malo haha :blinky:

mazzy
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od mazzy »

ovako, prvo za bateriju , preporucljivo je prvih 2-3 puta do kraja ispraznit pa napunit , samo to .I u najboljem slucaju trajat ce ti 3, max 4 dana. meni traje 2 . hahaha :) to mu je najveca boljka , al ajde imamo struje :) A kakav program mislis ? Mislis cd sto si dobio ? pc suite i to ? ako je to naravno da ces odatle instal , a sto se tice aplikacija imas na forumu aplikacije za symbian s60v3 ,

kvaka22
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od kvaka22 »

e hvala bogu da ne moram da je drzim na punjacu 12-15 sati pa to je bilo nevidjeno smaranje nov fon a ti cekas li cekas
vidim da si imao problem sa 3g i bluetooth-om a i kod mene je isto tako da nisam procitao provalio bih ko zna kada hehe ali ovako ucim se na tvojim greskama
da program je pc suite ali postoje i bolji programi ali o tome neki drugi put kada malo upoznam brend nokia

Odgovori