LittlePrince
Kada Apple bude zvanično dozvolio tzv "third-party applications", a najavljuju tek u februaru ove godine izlazak software development kita, tek tada će moći da se kaže za iPhone da je smartphone.
To što sada postoji šačica, uglavnom java i brew, programa koji se ubacuju u telefon na neke nezvanične (neoficijelne) načine ne deklariše ga u smart.
Third-party applications moraju da imaju pristup tzv "core" samog OS i moraju da se ubacuju na zvaničan i zvanično odobren način preko kompa.
To Apple nije niti obelodanio i što je važnije ODOBRIO pa ga je samim tim sam svrstao (prema definiciji smartphonova) u dumb.
Velika je polemika oko toga u svetu.
Možeš malo da pogledaš na netu.
ON TOPIC: nightstarnemo, po meni trenutno u navedene zahteve spada par telefona.
Pošto si ograničila na 400e iz tog kruga ispada moj favorit Sony Ericsson W960 pa ti predlažem da razmisliš o N91 ili N81.
Zbog neslaganja sa "uredjivačkom politikom" svojevoljno napustio forum.
Rebel in heart.
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.