Tarifni paketi Telekom VS Telenor
- Azimuth
- Moderator 
- Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
- :: Note 8 DS
Meni samo nije jasno na koju foru je toliko ispalo. Racunam da je prvi minut 15din i ostalih 6 neka bude i po 10din + uspostavljanje neka je i 3,5din... I sve to kad saberes nikako ne moze da izadje ovoliko   Jbs to poredjenje u promociji i sl., to nije merodavno i necu da ulazim u tu polemiku nego samo pokusavam da dokucim na koju foru mi ovoliko skinulo.. Svakako pricam prilicno ali mi sad palo na pamet da proverim kad ono imam sta da vidim..svasta, i dalje kontam da je neka greska
   Jbs to poredjenje u promociji i sl., to nije merodavno i necu da ulazim u tu polemiku nego samo pokusavam da dokucim na koju foru mi ovoliko skinulo.. Svakako pricam prilicno ali mi sad palo na pamet da proverim kad ono imam sta da vidim..svasta, i dalje kontam da je neka greska  

Jbs to poredjenje u promociji i sl., to nije merodavno i necu da ulazim u tu polemiku nego samo pokusavam da dokucim na koju foru mi ovoliko skinulo.. Svakako pricam prilicno ali mi sad palo na pamet da proverim kad ono imam sta da vidim..svasta, i dalje kontam da je neka greska
- 
				skeptichni chicha
- Mobil fan 
- Pridružio se: Pet, 17. Nov 2006. 12:35
a jel to zavisi od telefona onog koji salje ili onog koji prima MMS?Ja sam bio ubedjen da je u Telenoru 95Kb maximum....  i jos jedno pitanje,jel bez obzira na kolicinu tj tezinu MMSa,cena ista?Mislim,nikad nisam ni obracao paznju na to,ali mi jedna osoba tvrdi da je veci MMS skuplji... ja sam mislio d aje cena svakog MMSa ista

Neki modeli telefona imaju podesavanje koje ogranicava velicinu MMS poruke koja se salje. Po defaultu limit u Telenor mrezi je 100 KB, ali u zavisnosti od opterecenja mreze (i uslova da je podesavanje u telefonu za velicinu MMS poruke maksimalno), on se dinamicki menja i moze dostici do 300 KB. Razlike u ceni izmedju "tezeg" MMSa i onog do 100 KB nema.

djuice user permanently deactivated.
						- AnGeL oF LoVe
- Mobil stručnjak 
- Pridružio se: Čet, 23. Mar 2006. 22:18
- :: Note 4
- :: Note 10 lite
- rower
- Redovni učesnik 
- Pridružio se: Čet, 10. Nov 2005. 13:52
- Kontakt:
AnGeL oF LoVe
200kb je ako je sve idealno!!!
Desetinu puta sam slao mms koji je imao oko 120-140kb,sa 2 ili 3 fajla i nisam uspevao da posaljem (telefon podrzava). Kad nazovem korisnicki servis kazu mi isto to, 200kb max.i 4 attachmenta,ali se onda vade,mosda niste nesto dobro podesili (a oni mi poslali parametre) ili je preopterecana mreza itd.
Iz iskustva znam da je najbolje ako je samo jedan fajl u poruci,mnogo lakse se salje,cak i ako je npr. 180kb
pozz

200kb je ako je sve idealno!!!
Desetinu puta sam slao mms koji je imao oko 120-140kb,sa 2 ili 3 fajla i nisam uspevao da posaljem (telefon podrzava). Kad nazovem korisnicki servis kazu mi isto to, 200kb max.i 4 attachmenta,ali se onda vade,mosda niste nesto dobro podesili (a oni mi poslali parametre) ili je preopterecana mreza itd.
Iz iskustva znam da je najbolje ako je samo jedan fajl u poruci,mnogo lakse se salje,cak i ako je npr. 180kb
pozz
					Poslednja izmena od rower u Sub, 02. Feb 2008. 06:40, izmenjeno 1 put ukupno.

- 
				skeptichni chicha
- Mobil fan 
- rower
- Redovni učesnik 
- Pridružio se: Čet, 10. Nov 2005. 13:52
- Kontakt:
skeptichni chicha,   jasno mi je to sve i kad mi se desi tako nesto proverim nekoliko puta pre nego sto prihvatim nesto kao problem!
I kad kazem velicinu u kb mislim na celu poruku,nisam toliko glup. A i dovoljno dobro znam da text u mms poruci ne moze biti veci od max.3-4kb da napises nekoliko hiljada znakova.
Uglavnom je do 1kb.
SMS do 160 karaktera ima 193bytes.

I kad kazem velicinu u kb mislim na celu poruku,nisam toliko glup. A i dovoljno dobro znam da text u mms poruci ne moze biti veci od max.3-4kb da napises nekoliko hiljada znakova.
Uglavnom je do 1kb.
SMS do 160 karaktera ima 193bytes.

- 
				skeptichni chicha
- Mobil fan 
Sta bi sa "trajnim" povecanjem minuta i sms-a na Bel paketima? Izgleda da su se u najvecoj tisini vratili na staro!
http://www.mts.telekom.yu/index.php?ID=2110&Type=1

http://www.mts.telekom.yu/index.php?ID=2110&Type=1
- Daddy Yankee
- Banned
- Pridružio se: Sre, 14. Nov 2007. 07:13
- Lobachewsky
- Gatekeeper 
- Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
- :: Huawei P20 lite DS
Ljudi, jel' njihov sajt blesav ili telekom svesno dize ruke od BEL-a?
Na BEL-u za 550 dinara dobijes 100 minuta ali na nepopularan nacin - 80 + 20 (podela na uokviru mreze i van)
A na MIX-u za 500 dinara dobijes 125 minuta, ali da ih potrosis ko covek.
I kome treba bel posle ovoga i da li to znaci da telekom polako gasi bel pakete? Ako, ne moze svako ni da prezivi evoluciju, prezive samo najfleksibilniji i najprilagodljiviji. Nema mesta za sve.

Na BEL-u za 550 dinara dobijes 100 minuta ali na nepopularan nacin - 80 + 20 (podela na uokviru mreze i van)
A na MIX-u za 500 dinara dobijes 125 minuta, ali da ih potrosis ko covek.
I kome treba bel posle ovoga i da li to znaci da telekom polako gasi bel pakete? Ako, ne moze svako ni da prezivi evoluciju, prezive samo najfleksibilniji i najprilagodljiviji. Nema mesta za sve.
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim
						- Daddy Yankee
- Banned
- Pridružio se: Sre, 14. Nov 2007. 07:13
- Lobachewsky
- Gatekeeper 
- Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
- :: Huawei P20 lite DS

na TO sam zaboravio" naravno TO moze da bude bilo sta ali oni to ipak znaju pa ce te verovatno "podsetiti"
 na TO sam zaboravio" naravno TO moze da bude bilo sta ali oni to ipak znaju pa ce te verovatno "podsetiti"