Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
Znachi, ovako: sto svaki stariji Nokia STN ekran, 4096 boja (kao u 7250i npr) pozuti malo vremenom? (ili sam ja nesto zabudalio... ) Ja sam tu svalio krivicu na to sto je ekran STN tipa i zato sto se mob drzi na suncu dosta, ne znam ni zasto al eto... Dakle...? (ili mozda jednostavno upadne prasina ili tako nesto, mada?... )
Ja to iskreno nisam primetio, ali sam primetio da stariji s40 sa tim STN ekranima imaju dosta problema cim se nalaze negde gde je temperatura ispod nule. pocinje da se duplira slika, kada se ulazi u meni, ostaje na kratko prethodna slika, odnosno ekran bukvalno kao da je zamrzunt... To se konkretno odnosi na 6610 i 7250 (licno sam se uverio)
Pa ovaj ja to nisam primetio.....bash da pozuti....ili ih ne posedujem toliko vremena da dodju do stanja da pozute....
Shalim se....ne znam...ali ovo za temperaturu ispod nule zna da se ponekad desi.....
Pozuti od sunca... to je na skoro svim telefonima koji ostanu duze na suncu... probajte da ostavite tel nekoliko sati na suncu i odmah ce pozuteti ekran... naravno to ne traje dugo ali usled stalnog izlaganja jakom suncu moze sa destiti da ekran trajno pozuti.... sto se meni desilo sa 7210
Tako sam i mislio, da je zbog sunca... Ali meni se cini da samo STN ekrani zute?
I jos nesto, na mojoj 7250i je tako malo zuckast ekran, i kad mi je pao u snijeg par puta, znaci bio je skroz mokar, i kad sam ga osusio kuci ekran je cini mi se bio opet normalan...?
To se svi tripujete. Fora je u tome što gledate pod različitim svetlostima na telefone, a i kada su izašli, nije bilo ovih novih modela sa boljim ekranima, te ste svi mislili "7250" je vrh... Sada, kada uporediš, ekran izgleda očajno, ali, ako pogledaš sa T68i, ipak je bolje...
Nije trip sto posto je tako... znam jer mi je ekran totalno pozuteo... znaci 100 % je pozuteo od sunca nema od cega drugog a nije bio takav... a slazem se za ekrane...
Ja sam imao 7650, 9210i po preko godinu dana i ekrani su ostali potpuno isti... hoće da požute ako se ostave na suncu, ali zašto bi ostavio telefon na suncu??? :
Ludak napisao:To se svi tripujete. Fora je u tome što gledate pod različitim svetlostima na telefone, a i kada su izašli, nije bilo ovih novih modela sa boljim ekranima, te ste svi mislili "7250" je vrh... Sada, kada uporediš, ekran izgleda očajno, ali, ako pogledaš sa T68i, ipak je bolje...
Da, ja se tripujem godinu dana... 8O
Pa ne znam, ja sam ga jednostavno dosta koristio na suncu, shta tju...
Ludak, na 7650 i 9210 je druga prica! Ti telefoni ne koriste budjave STN 4k ekrane kao s40. Ja isto tako nikad nisam imao problema sa TFT ekranima sa s60, ali sa STN svakako jesam, i dan danas mi stoji jedan takav u kuci (6610)
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.