Vraćanje imenika na K600i

Fabrički OS, Android, Symbian, Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSSymbian OSSymbian (UIQ) OSWindows OS
fluture
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Uto, 13. Maj 2008. 03:26

Vraćanje imenika na K600i

Post od fluture »

Imam K600i, crko mi je, odneo kod servisera ,on kaže softver,sredio on to , ali naravno sad nema ničega u njemu.
Da li postoji neki način da povratim podatke ,samo imenik mi treba.
Molim Vas pomozite.

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 21. Okt 2006. 13:47

Post od napalm death »

. ako je flesovan, brisan na nulu onda nema sanse

fluture
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Uto, 13. Maj 2008. 03:26

Post od fluture »

ne znam da li je flashovan ali ,pošto se ne razumem u telefone,mislim da mu je urađeno nešto kao kad pregaziš OS na kompu

Vincent
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 30. Jan 2006. 18:06

Post od Vincent »

Kasno je onda... Moli se Bogu da su ti ostali kontakti na SIM kartici, pa ih kopiraj sa nje! Pitaj ga da nije kojim suludim slučajem (koji bi se graničio sa fantastikom i ludom srećom, možda čak i sa blagoslovom ako si se dovoljno molio) on sačuvao tvoje podatke prije nego je "pregazio" software.

Pozdrav! :wink:
iPhone 4 16GB Black & N91 8GB facelifted to Silver.
Perfected by Sennheiser PX-200 White and Sennheiser HD-205 Black!

dimi89
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 07. Feb 2007. 09:25
:: Samsung Galaxy Neo
:: LG Optimus 4X HD

Post od dimi89 »

zato uvek podesi snimanje i na SIM karticu i na mem telefona...barem ja uvek tako podesim kod mojih nokiica jer mi se desavalo i znam kako je gadno.....nazalost ljudi su u pravu nema povratka podataka.....vincent nema sanse da je to tako bilo a i covek lepo kaze crko mu fon pa ga on nosio u servis-znaci nije imao vremena da uradi beckup telefona. :wink:
>>>Samsung S3 Neo GT I9301I<<<LG Optimus 4x HD<<<LG KS20 <<<....Nokia N76 {Symbian v60 3rd hacked}...

Masterokrata
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 13. Jun 2006. 20:10

Post od Masterokrata »

Pa otkud to? Serviseri obicno kazu sve ce se obrisati sacuvajte svoje poruke imenik slike...mora da je covek zurio pa zaboravio da te opomene.
5130+Koss the plug....

rixxon
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Ned, 18. Jun 2006. 11:24

Post od rixxon »

Serviser je još uvek mogao da iščita i sačuva GDFS iz "crknutog" telefona, ali oni to obično ne rade. Iz GDFS-a se posle lako iščupa imenik. Bilo kako bilo, sad je gotovo. A varijanta paralelnog čuvanja kontakata na telefonu i SIM-u kod SE nije dobra ideja! :uhuh:
K750+W950+K550 (W610 SW)+More...

dimi89
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 07. Feb 2007. 09:25
:: Samsung Galaxy Neo
:: LG Optimus 4X HD

Post od dimi89 »

ma nikad ni u jednom servisu mi nisu nista sacuvali niti me pitali.....samo kazu momak sacuvaj sta ti treba ostalo brisemo.A fluture nije imao vremena da sacuva lepo kaze >crko mi je<.Briga njih sad da ti cuvaju bilo sta jer ko zna koliko telefona on servisira na dan i zamisli svima da sacuva uuuuuuuuuuuu nema sanse da to ne bi naplacivali :D jedino ako ih lepo zamolis :wink: rixxon zasto mislis da ideja nije dobra? interesuje me jer ja imam nokiu i sve je ok...mislis da ce imati nekih problema na SE?
>>>Samsung S3 Neo GT I9301I<<<LG Optimus 4x HD<<<LG KS20 <<<....Nokia N76 {Symbian v60 3rd hacked}...

rixxon
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Ned, 18. Jun 2006. 11:24

Post od rixxon »

Pa i kad je telefon "crkao" još uvek postoje šanse da se nešto iščačka iz njega. Naročito ako je crkao samo software. Znači GDFS može da se iščita i sačuva (u većini slučajeva), a iz njega se posle lako izvuče imenik. Naravno, ovo nije operacija koju može da odradi prosečan korisnik telefona. A serviseri u principu neće da se bakću time (ili ne znaju?).
dimi89, kod SE nije dobro imati duplirane kontakte na SIM kartici i na telefonu jer se mogu javiti problemi sa prepoznavanjem dolaznih poziva (zavisno od modela). Kod novijih modela je to ok rešeno (postoji i opcija koju si pomenuo "Autosave on SIM"), ali K600 ne spada u tu grupu. Drugi problem je što su mogućnosti imenika na SIM kartici mnogo skromnije nego mogućnosti imenika na telefonu, tako da se (prilikom kopiranja Phone -> SIM) mnogo informacija izgubi. Ovo je opet kod novijih modela bolje rešeno.
Mnogo je bolje imati back-up imenika na PC-u (pomoću MyPhoneExplorer-a ili Outlook/OE) ili pak (samo kod telefona koji podržavaju mem. kartice i to novijih) koristiti Backup to M.S. (Backup to MemoryStick).
K750+W950+K550 (W610 SW)+More...

Odgovori