Pre svega da napomenem da dugme za Task manager ( odn. dugme sa prečicama ) je ustvari kada se flešuje, to je taster za pojačavanje tona muzike. Ako želite da smanjite ton, moraćete da ugasite i upalite telefon kako bi se jačina restartovala na normalu tj. jačina je 5.
Za rešavanje problema postoji patch koji zamenjuje ulogu Walkman tastera na taster za smanjivanje muzike.
Prve promene su :
Veća memorija ( umesto 13 pa nadalje do 18 - varira od verzije softvera ) posle flešovanja je 27MB ( lično sam se uverio u to ).
Flash teme ( drugačiji raspored ikona i animacija kroz kretanje menijem )
Kamera za nijansu bolje radi i naravno nabudžite Walkman
player.
Skinite navedene fajlove :
1) SE Tool : http://www.4shared.com/file/1FvctIjK/SE ... E_v111.htm
2) MAIN : W200_R4HA014_MAIN_GENERIC_ME_RED50
3) FS: W200_R4HA014_FS_S_E_EUROPE_RED50
4) CUSTOM: Melinda_Generic_CDA102737_3_R3A_GENERIC_S_E_EUROPE.zip
Uradite backup ( sve datoteke skladištite na računaru ) jer nakon flešovanja podaci se u potpunosti gube !!!
Koristite program MyPhoneExplorer
Otpakujte
SE Tool
W200_R4HA014_FS_AMERICA_2_RED52.fbn
W200_R4HA014_MAIN_GENERIC_ME_RED52.mbn
Custompack nikako ne otpakivati ! Koristi se sa extenzijom zip i sam SE Tool ga prepoznaje kao cust.pack kada se doda u polju MISC .
Uđite u folder gde je otpakovan Seetool2 i pokrenite “setool2lt.exe”
Izvadite SIM karticu i ostavite je po strani u toku procesa
Zatim skinite bateriju i ponovo je vratite nazad
U opciji Phone Type stavite na prvoj listi K310 zatim držite taster C i pritisnite Identify.
Ako ne postoji restoration fajl za vaš telefon, konsultujte se na TopSony forumu koje je najbolje rešenje.
Ako imate restoration fajl, slobodno kliknite na “Read GDFS” potom isključite kabl kad to zatraži, držite taster C i konektujte USB kabl.

Za nešto manje od minut će tražiti da izvučete kabl, bateriju, vratite nazad i pritisnete READY.

Kada vas ponovo pita da pritisnete C dugme i konektujete kabl, nakon 3 minuta kreiraće se novi folder tamo gde se nalazi SE Tool pod nazivom “GDFS_xxx.bin” ( To je GDFS backup )
Sada kad imate backup GDFS, možete početi proces flešovanja
U falovima kliknite ADD i učitajte zadati MAIN i FS
W200_R4HA014_MAIN_GENERIC_ME_RED50.mbn
W200_R4HA014_FS_S_E_EUROPE_RED50.fbn
U MISC polju, učitajte Custom Pack
Melinda_Generic_CDA102737_3_R3A_GENERIC_S_E_EUROPE.zip
Nakon što je SE Tool prepoznao jezički paket, kliknite FLASH
Ponovo se pojavljuje poruka kao na slici 2 iščupajte USB kabl, bateriju i vratite ponovo

U mom slučaju trajanje flešovanja je bilo manje od 5 minuta.
Kada se čitav proces završi, isključite kabl izvadite bateriju, umetnite SIM, vratite bateriju i upalite svoj telefon. Nakon toga sačekajte oko minut da se pripremi za rad i to je to.
Turtorijal je prepravljen jer se bazira na osnovu ličnog iskustva.