Opticki zoom

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
stefank
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 10. Okt 2004. 16:00

Opticki zoom

Post od stefank »

Da nece izlazit skoro neki mob s optickim zoomom, pa makar bio 1.4x? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Ludak
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sub, 07. Avg 2004. 17:15

Post od Ludak »

Izlazi za koji mesec, ali je namenjen samo koreanskom tržištu. Radi se o Samsungu SCH-V770. Na žalost, on je CDMA model, tako da ništa od kotišćenja u našim GSM mrežama. čak ima mogućnost stavljanja dodatnih sočiva... Inače ima 3x optički zoom i 7megapixela. Ima QVGA ekran, video clip editing, MP3, podržava onu ultra malu MMC, mikro MMC.
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

P.S. Administratori, molim vas ne brišite ovu poruku. Ja ne znam iz kog razloga se ova tema širi, jer moje slike su u dozvoljenom okviru...
U susret novim izazovima...

Akki
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Sub, 09. Okt 2004. 11:03

Post od Akki »

Ovo je kamera sa mogucnoscu telefoniranja... bez veze je totalno... meni barem... po meni je nekih 3 mpx neki optimum za mobilne i bez optickog zuma jer su onda telefoni mnogo glomazni... :wink:
Ne pruzam podrsku putem privatnih poruka...

Dexter
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 23. Avg 2004. 12:06
:: Samsung S21+

Post od Dexter »

Chemu svrha onda digitalca...vidi koliki je fon...kad je vec toliki onda lakshe da uzmem digitalac...
I chemu 7mpx kamera na fonu??? Ja na svom digitalcu imam 5... :roll: :wink:

stefank
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 10. Okt 2004. 16:00

Post od stefank »

Ja na svom digitalcu imam 1... :mrgreen: (treba to da se obnavlja uskoro mislim...)
Da, i meni je fon uzasan, mislio sam da ce biti nesto manje, i za EU trziste... :)
I cekaj malo, zar ne pise na ovoj slici na fonu 5.2 mpix, il sam poceo slabije da vidim... ? (nadam se da nije ovo drugo) :mrgreen:

Dexter
Expert
Expert

Post od Dexter »

Gde si ti to video da pishe 5.2.. 8O
Ustvari ja ne vidim nishta da pishe... :oops: (bole me neshto ochi sada pa mi teshko da se naprezem da trazim po slici gde to pishe)... :D

Akki
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od Akki »

ma jok ovo je 7mpx, a postoji jedan samsung sa 5.2 sad ne mogu da se setim koja mu je oznaka...
heheh 1 mpx na digitalcu :mrgreen: ja imam vise na telefonu :mrgreen:

srdjoraj
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 30. Avg 2004. 00:28
Kontakt:

Post od srdjoraj »

Ej pa to sa optičkim zumom je prava stvar! ja ne znam za vas ali meni se jako sviđa. A azijati i onako stalno nose oko vrata neke kamere pa su skontali da jednu ubace i u mobilni. Vrlo domišljato, morate priznati. A na digitalcu je i 7 mega piksela malo. Uvek treba više. Zar se ne iznervirate kad hoćete da uslikate nekoga a on se malo pomeri pa slika mutna? Ovde se tako nešto malo manje dešava. Ma treba da stave komoru za ubacivanje negativa i teleskop da prikače i furaj brale! Pa te svi gledaju ko ludaka što razgovaraš sa fotoaparatom!
Pozdrav!
Jedino još ja imam dial-up modem!

Dexter
Expert
Expert

Post od Dexter »

Pa ono ja na digitalcu imam 5.1 i za sada mi je okej... :wink:
Stefank mislimda je stvarno vreme da promenish digitalac...

A ovo mi je nekako glomazno... :| :!:

Akki
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od Akki »

MA jok bre koji ce ti djavo 7 mpx??? previse je to po meni... kvalitet senzora treba da se poboljsava a ne rezolucija po meni.... ja nikad ne slikam u full rezoluciji ( 5.2mpx) :wink:

Sasa_NS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 22. Jul 2004. 15:57

Post od Sasa_NS »

Slažem se Akki, prosečnom korisniku nije potrebno 7 mpix, dovoljno je 2 mpix (ako aparat ima kvalitetnu optiku), a 3,2 mpix je "puna kapa" za sve moguće situacije... Zaista, šta će vam tolika rezolucija ako ćete fotke koje napravite gledati na monitoru računara ili televizoru, odnosno izrađivati ih na papiru formata 9x13 ili max. 13x18 cm? 2 mpix je i više nego dovoljno za te dimenzije/potrebe... (proverio, fotografišući dugo vremena jednim Olympus fotoaparatom od 1,4 mpix, ali sa dobrom optikom). Fotaaparati sa velikom rezolucijom više služe profesinalcima i za pripremu materijala za štampu...
I ja sam, kod pitanja kvalitetne fotografije, više za opciju posebno telefon, posebno fotoaparat... Telefon i kamera zajedno imaju smisla samo dok su dimenzije i masa uređaja u prihvatljivim (džepnim) granicama. Sve preko toga je preterivanje koje prelazi granicu upotrebljivosti...

Dexter
Expert
Expert

Post od Dexter »

Upravo tako...a i kad je vec ovoliki fon onda me i ne mrzi da ponesem digitalca...
Inache ja slikam u rezoluciji od 3mpx...ovu od 5mpx nemam potrebu neshto da je koristim toliko... :wink:

`Dr. Nick Riviera`
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 21. Jul 2004. 21:59

Post od `Dr. Nick Riviera` »

Ja nikad ne bih nosio bash ovoliki telefon ma koliko god dobru kameru da ima...
Ako ti vec treba kvalitetna fotografija, ponecesh digitalac koji skoro u svakom sluchaju ima bolju optiq...
¨°o.O Nokia N70! O.o°¨

Odgovori