Traži se QWERTY šampion

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

Ma na kraju će tako i biti,vrlo moguće...pojma nemam.To je neka ideja od koje sam i krenuo.Doduše,neki ljudi baš pljuju bateriju na E90,a neki je hvale....1500 mah bi trebalo da je sasvim ok,čak i sa onolikim ekranima,za jedno dva dana solidne upotrebe.Pa meni 9300 potraje i po 3 dana sa po dve provere maila,po kojom porukom,malo wordovanja i jedno 20 minuta razgovora po danu!Što onda ne bi E90 trajao barem dva?

Jedino što nemam pojma za koje bih pare mogao naći nov E90 sa nekakvom garancijom?ove cifre na sajtu mi ipak malo preterano deluju.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

araphele, iskreno nisam koristio E90, ali 1500 mAh ima E61(i) i oni stvarno su sampioni po pitanju izdrzljivosti. Medjutim, onoliki ekran treba napajati kod E90, i zato i kazu da baterija traje 1 dan. Ova tvoja upotreba iako se ne cini preteranom spada bas u onu koja bi ti bateriju potrosila negde oko podneva drugog dana. Ako bi sa sobom vukao 2 baterije, time bi problem bio reshen.
Nego vidim da nikome za oko pa ni tebi nije zapao HTC Advantage X7500 (2200mAh baterija). Ovo chudo ima sve, osim 5 MPix kamere.
Inache neko beshe spomenuo torbichak... pa mislim da ce sa ovim stvarima pre trebati ranac :)
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

miodrage, videh ja taj advantage,a bogami videh ga i uživo...i ono se stvarno može nazvati svime drugim pre nego telefonom :lol:

Što više gledam,sve privlačnije mi deluje N95 8gb,nemam pojma što.Nekad mi jam koncept imanja ovog fona bio bezveze.Sad bacih oko na kolegu koji ima E90,pa ću ga cimati za info oko trajanja baterije i možda uzeti da ga malo bolje prostudiram.

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

Aj ako ti nije mrsko napisi sta ti rece koliko baterija traje na toj E90! Pa da se konacno sazna i ta nepoznanica! :)

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Kolega kaže da puni svaki dan.Ali treba imati u vidu da je fon nakačen na exchange server,i da dnevno i po pedesetak mailova ide na njega i sa njega.I dosta razgovora.Eto,to je info koji ja imam.

kefalo
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 04. Jun 2007. 19:46

Post od kefalo »

uuuu araphel, 1100 poruka 8) , ce bidne nesto iz ove dileme.

sto se tice baterije, i takvog trajanja, s obzirom na intezitet upotrebe, a ako se ima u vidu kakav ga procesor pokrece, i kakav displej je ugradjen, to je sasvim solidno.

mislim da se sad moze zakerati u ovom ili onom pravcu, ali ja bih takvo trajanje s obzirom na okolnosti nazvao zadovoljavajucim.
Doktor Foster, krenuo za Gloster u vrijeme strasne kise.... U baru je stao, do pasa propao u Gloster ne ide vise....
SE W950+senheiser sluske, MOto F3

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Kontakt:

Post od IDzO »

Verovatno je extra surfovati netom na onom veliko displeju, a tek kako li je gledati klipove na tom displeju 800 x 352 pixels!

E sad ta baterija bi mogla potrajati barem 2 dana nekog prosecnog koriscenja inace se ne isplati pucati 500+e, a da ne moze izgurati 1 ceo dan! Pa dosadi svaki dan se razmisljati koliko mi je ostalo baterije i puniti istu svako vece!

madness99
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 07. Mar 2006. 20:40

Post od madness99 »

ljudi navukoste mene da uzmem e90 :D imam ga za nekih 480-500eura legalno i nisam pametan dal njega ili n95 8gb.

Po meni araphel uzmi n95 8gb ili mozda cak SE W960 i uzivaj sa BB i modelom koji izaberes

EDIT:Kod caletovog prijatelja u SLO koji prica 2-3h,sa pedesetak mailova i nekih 100 sms dnevno baterija je traja pola dana i covek je vratio posle 5 dana koriscenja,cisto za info
Poslednja izmena od madness99 u Sub, 19. Jul 2008. 01:30, izmenjeno 1 put ukupno.
iPad 3G + Samsung Galaxy Tab 10.1 9 + iPhone 4 32gb White + HTC Evo 3D

paja_186
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sre, 19. Mar 2008. 03:37

Post od paja_186 »

malopre sam pronasao Nokiu N810, jel to kod nas postoji, posto ona sem kamere ispunjava sve zahteve??????????????????

madness99
Expert
Expert

Post od madness99 »

Postoji,al ne kod nas legalno,dobra stvarcica.Imao sam priliku da se igram na n800 i odradjena je extra

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Kontakt:

Post od IDzO »

Pa onda je katastrofalna baterija u njemu tj ipak tel vise trosi struje nego sto mu baterija moze isporuciti za redovan rad!
Mozda se onda vise isplati uzeti E61i koji ima 80% sto ima i E90 s tim sto ce mu baterija mnogo duze trajati od tog 1 dana!

madness99
Expert
Expert

Post od madness99 »

pa cuj 3h dnevno razgovara i telefon ukljucen na bluetoth handsfree u kolima + poruke + mail isto na exchange serveru i gprs-u nije "normalno"bas po mom poimanju

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
:: HUAWEI P40 Pro +
:: HUAWEI P40 Pro

Post od Sale_M »

Da skrenem malo sa teme,zna li se ocekivana cena XPERIE,obzirom da nema puno do njenog izlaska ?
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Kontakt:

Post od IDzO »

Oko 800e ali naravno ne kod nas! :wink:
Tako sam negde video na netu info dok sam trazio i cenu za HTC Touch Pro!

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

paja_186, N810 je tablet PC, nije telefon. Ima sve, osim GSM support, sto ce reci da netje da moze da radi ko fon. Inace, extra stvarchica za one kojima to treba.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Bekra
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 23. Avg 2006. 02:27

Post od Bekra »

araphel, ja bih isao na opciju E61i, em ces imati veliku vecinu funkcija kao i na e90, + ce da ti duze traje baterija, MONOBLOK (za mene ogramna prednost), jedino ako ti bas bude falio fm, ali i + ti ostane evara da castis sto si kupio telefon :)

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 01. Jun 2004. 21:46
:: samsung s8 plus
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

S obzirom da imas 9300 i da si jako zadovoljan sa njim, ja bih ti preporucio E90.

Shto se tiche baterije, to nije neki veliki problem, bar meni, ako ti toliko smeta brzo trosenje baterije imas mogucnost da uzmes mali punjac koji je stalno sa tobom i koji radi na baterije, ili da uzmes dve baterije pa da stalno menjas. Sto se tice ljudi koje ja poznajem i koji imaju E90 baterija im drzi oko 3 dana, pola sata price, malo surfa putem wi-fi, mnogo SMSa. Sa slicnom upotrebom meni toliko bateirja drzi i na n95-8gb tako da mislim da je zadovoljavajuce.

X1 se nebi trebao mnogo razlikovati od tytn2 i HTC touch pro koji treba da izadje uskoro a da ne napominjem koliko je tesko koristiti pomenute modele u voznji i sa jednom rukom [upravo zato sam ja odusao od njih].

Inace e71 je vec izasao u svetu i moguce ga je online kupiti

madness99
Expert
Expert

Post od madness99 »

Izasao je al mu je cena oko 400 eura .

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Videcemo.....odoh danas sluzbeno u Bec,pa ako tamo pronadjem nesto sto ovde jos nije izaslo,mozda se ovajdim unapred :lol: Moram negde maznuti taj E61i da se posteno poigram pa cu onda znati...ali kolje me 2mpx kamerica bez blica....posle G600 i njegovih jako dobrih 5mpx,to bi bas bilo :cry:

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

Shalom prijatelji, kako ste!? :wink:
araphel, i ostali, E71 je na australijskom ogranku eBay-a oko 320 evrica i to sa besplatnom postarinom, a cena pada svake nedelje za nekih 10-ak evrana. Danas sam narucio sebi jedan primerak, jer sam se uzeleo Symbiana, sertifikovanje i ostale zaje*ancije me ne interesuju. Za moje potrebe ima sve, bitan mi je Wi-Fi i GPS trenutno.
Ako imas mogucnosti za kupovinu preko eBay-a, onda ces koju kintu i dobrano da ustedis i da se jos zena i ti pocastite dobrom vecericom :)
E90, poredjenja radi, je nekih 460 evrana, a kako vidim, razmisljas i o njemu. HTCTytn II je oko 400 EUR itd.

Pozdrav svima :wink:

Odgovori