1.canon
2.sony
3.olympus
4.šljamsung
5.Njaka
6.Sony perkinson

Evo originala(onaj je crop-ovan zbog flickr-a jer ne placam pa ne mogu punu rezoluciju fotke da imamMilančeBGD napisao:Ovako ekstra izgleda![]()
Ali jbg okaci original fotografiju da ljudi vide(ja sam video) N82 jeste dobar u makrou ali ne ovoliko...
Ne moras ti da radis resizeEvo originala(onaj je crop-ovan zbog flickr-a jer ne placam pa ne mogu punu rezoluciju fotke da imam
Ma zvanicno je macro na 10cm, ali moze vise, oseti se to...MilančeBGD napisao:Pa ja sam mislio da je ova sa 5cmNisam znao za taj problem kod n82...
Kod N82 nema manuelni fokus, ali moze se koristi onaj trik sto sam opisivao - selektivni fokus.MilančeBGD napisao:I k800i je imao problem sa fokusiranjem blizih objekata ali raiderski( najbolji modder camdrivera) je resio taj problem i sad je odlicno, ali ja uvek koristim manuelni fokus...
Slazem se...MilančeBGD napisao:Na ovoj slici te je dosta izvukao taj crop, a posebno sto je slika u 5mpx rezoluciji tako da si mogao ici jos malo blize jer n82 ima odlican post processing.
Nisi me shvatio najbolje - radio sam to jer nemam pro account na flickr i onda ljudi ne mogu da vide citavu fotku, pa sam je isekao nekih 30, 40% da malo vise detalja vide, onako bi bilo lose...MilančeBGD napisao:Ne moras ti da radis resizeflickr sam uradi resize na 1024x768, ako cemo iskreno nisi to radio zbog flickr vec da dobijes malo vise na detaljima
Very nice...
Ako mislis na ovu HDR fotku, mutna je zato sto je pravljena iz 4 fotke razlicitih EV-a, a nisam koristio ni tripod ni neki stativ vec "mirnu" ruku...materijalmen napisao:n1tr0, meni orginalna slika nekako cudno izgleda, jeste da je crop ok, ali ovaj na donjem stranu jako mutna...