n96 vs i900 omnia

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

markosvaba, Samsung INNOV8 ima 8mpx ali umesto Xenona ima LED tako da o5 nije nista narocito! Samo marketinski trik az one koji zele da se hvale da imaju telefon sa kamericom od 8mpx!

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

Omnia deluje fenomentastično!Moj glas za nju!Da imam parica,rado bismo se Omnia i ja družili :D

yamaha-tzr50
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 09. Apr 2006. 07:09

Post od yamaha-tzr50 »

markosvaba, kao sto jeIDzO, rekao omnia i n96 su petaci dok je innov8 8mpx-a
joj samo jos 150evrica da skupim,nadjem,ukradem i sl i eto meni omnie! 8)

madness99
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 07. Mar 2006. 20:40

Post od madness99 »

omnia je extra gledao sam je u ljubljani uzivo u prodavnici i samo da mi stigne e90 i prodajem ga za omniu :D
iPad 3G + Samsung Galaxy Tab 10.1 9 + iPhone 4 32gb White + HTC Evo 3D

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

Jel' taj omnijin SW i funkcionalan ili je samo kozmeticki interesantan?
Ja sam se u poslednje vreme lozio na touch screen telefone, ali posle odredjenog vremena koriscenja primetio sam da je taj touch screen samo sminka (tj. ne iskoriscavaju mu se potencijali uopste, ima dosta prostora za napredak, kao da je jos u bebi fazi ta nova tehnologija). Tako da sam ponovo poceo da se zanimam u "obicne" smartphonove.
Kod touch screena, sve vreme juris po ekranu (kod obicnog sve je dostupno na 10 puta manjoj povrsini, nema jurnjave), da bi nesto listao, moras da milujes i milujes, a to traje 5 puta duze od par klika na obicnom dugmetu kod obicnog telefona.
Zanimljivo je prvih mesec-dva i ko nije imao takav telefon, obavezno neka nabavi, ali kada se covek "izigra", prakticniji je "obican" telefon, bar dok ne krenu da iskoriscavaju potencijale TS-a malo vise.
Voleo bih da me neko demantuje jer se i meni svidja omnia, ali koliko zelim da ga uzmem zbog TS-a, toliko i ne zelim. Poz.
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

Lobachewsky, Omnijin softver je Windows Mobile 6.1 - naravno da je funkcionaln. Barem onoliko koliko i bilo koji drugi Pocket Pc mobilni sa touchscreenom.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

Lobachewsky napisao:Ja sam se u poslednje vreme lozio na touch screen telefone, ali posle odredjenog vremena koriscenja primetio sam da je taj touch screen samo sminka
Ne verujem da je ovde takav slučaj, ipak i900 nema ništa osim tog TS (i ovog, po meni nesrećnog, "optical joystick"), znači morali su nešto korisno da naprave sa tim TS. Nema korisnika, opet sudeći po Youtube snimcima, TS radi ok :)
Ja se polako spremam za i900 :) , (thanks to araphel) skinuo sam IGO8 navigaciju ;)
edit
bitno u odnosu na konkurenciju
since the screen auto rotation feature is available throughout the whole interface, you also benefit from a larger landscape version of all those keyboards in every application, especially messaging.
izvor
Poslednja izmena od Vlada Zem u Sub, 06. Sep 2008. 07:26, izmenjeno 1 put ukupno.

kapoerista90
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49

Post od kapoerista90 »

I ja se sve vise razmisljam da se okanem N82, a uzmem I900... Em lep, em kul, em ima TS em ima Win... Sta covek vise da pozeli?
Nokia E71... Elegant, but deadly

tehno maniac
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 29. Jun 2008. 08:26

Post od tehno maniac »

kapoerista90, a ti obeća da nećeš menjati n82 i sciroccco (iliti 8800 black)ali šta da se radi kada se dosta bolji modeli prave sada nego pre 6 meseci. :D
A i900 je mašinica ipo!
Nokia C6

kapoerista90
Expert
Expert

Post od kapoerista90 »

Hm... Obecanje ludom radovanje :wink: Znam, al jbt, kad vidim ovako nesto... Hm... isto ko kad vidim kola pored zardinjere... Pozelim da ih preskocim :D

yamaha-tzr50
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od yamaha-tzr50 »

sta mislite,kada bi odprilike trebalo da omnia padne ispod 450e?Posto sada mi je jos ostalo samo da prodam n95 i sacekam jos malo i kupujem ga.Ali isto tako bi mi bilo zao da pljunem 500e a 10 dana kasnije kosta npr.440e :smutny:

Vlada Zem
Expert
Expert

Post od Vlada Zem »

yamaha-tzr50, polako, ko to može znati.
miodrage napisao:Medjutim ovaj fon ima jednu veliku manu, a to je 1440mAh baterija, sto mu je dovoljno za 1 dan rada na njemu ili max 2.5 dana stand-by. A to je meni nedovoljno.
Slika
izvor
Još jedan hands'on review
;)

kapoerista90
Expert
Expert

Post od kapoerista90 »

AAAAAAAAAAAAAa.... Nerviram se -.- ocu da uzmem omniju, al mislim da bi me tastatura vrlo brzo smorila... Jel zna IKO kakva je? I kakav ulaz za sluske ima? :)

Vlada Zem
Expert
Expert

Post od Vlada Zem »

Samsung USB sa 3,5mm izlazom za sluške, nije idealno ali je ok.
I mene ta tastatura buni, izostavili su stylus slot, znači ne bi trebalo da se obrukaju s tastaturom (veličina, odziv itd). Ali sigurno nije za "ćevapi" prste...
U beta verziji je izostavljen EQ, posle se ni ne pominje, to je ono što recimo meni smeta ili je unapred predviđen download nekog boljeg plejera. :wink:

Vincent
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 30. Jan 2006. 18:06

Post od Vincent »

Čini mi se da sam negdje pročitao da ima EQ, ali zar ne ide to standardno u WM plejere? :unsure: Mlogo ubavo telefonče, sam gu nameračio odma'. Što bi se kod nas reklo, čim sam ga vidio odmah sam ga spazio. :) Nadam se da ću ga nekad imati...

Pozdrav! :wink:
iPhone 4 16GB Black & N91 8GB facelifted to Silver.
Perfected by Sennheiser PX-200 White and Sennheiser HD-205 Black!

Vlada Zem
Expert
Expert

Post od Vlada Zem »

Unfortunately, the Samsung Touch Player lacks any equalizer presets; shuffle and repeat are the only related options.
Beta izvor
Skinuo sam Usermanual za i900 i isto ništa od EQ mada tu nema ni detaljni "customise touchplayer". Videćemo :)

Vincent
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 30. Jan 2006. 18:06

Post od Vincent »

Svašta! Evo i ja vidjeh... I dalje mi se sviđa. :) Ima sigurno playera sa EQ-om.

Pozdrav! :wink:
iPhone 4 16GB Black & N91 8GB facelifted to Silver.
Perfected by Sennheiser PX-200 White and Sennheiser HD-205 Black!

nick6
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Čet, 12. Okt 2006. 21:20
:: Cubot Note S
:: Lumia 640

Post od nick6 »

Evo i ja da glasam za Omniu, ali imaj na umu da ima displej slabije vidljivosti i kvaliteta nego Nokia N96 ili Iphone.
Sa druge strane N96 je Symbian najnovije generacije, dakle svakako stabilniji od Omnie, a ima i kakvu-takvu tastaturu. Nazalost, Nokia je kao i mnogo puta dosad sve upropastila katastrofalnim dizajnom.
Poslednja izmena od nick6 u Čet, 25. Sep 2008. 04:52, izmenjeno 1 put ukupno.

Sensei
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 23. Dec 2005. 23:45
Kontakt:

Post od Sensei »

Ma kakav crni N96, totalno sam se razočarao u telefon :(
S druge strane ova omnia ne da mi se svidja...nego je to bila ljubav na prvi pogled :D
Šteta što neću uskoro moći da ga kupim(zbog cijene naravno)... :(
Samsung Galaxy S II I9100, Sony Ericsson Xperia Neo

yamaha-tzr50
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od yamaha-tzr50 »

e ovako,meni je sutra rodjendan :oops: i ocekujem nesto novca od tetaka,strina... :roll: tako da je ova tema ponovo aktuelna,mada sve vise vidim da ce omnia da padne posto je mnogo jeftinija i stvarno za te pare ne postoji bolje resenje!A kad pomislim na kombinaciju omnia + n82 koji sada imam,krenu mi suze radosnice :)

Odgovori