Simbyan moze li ???????

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
euroman
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Uto, 23. Sep 2008. 07:15

Simbyan moze li ???????

Post od euroman »

Pozdrav svima
Dilema, ustvari ne znanje.
Interesuje me, a znam da je razlika izmedju OS Simbyan i Windows Mobile.
Ono sto me zanima: Skype, MSN da li to radi na Simbyan-u ili mora Win Mob. Sobzirom da su cene aparata koje posrzavaju Win Mob do nebesa !!!
Druga stvar, sobzirom da mi ponekad zatreba da se preko FTP-a (koristim total commander) konektujem u Cpanel sajta, skinem PHP fajl izmenim neke kodove i ponovo vratim PHP fjl na HOST. (za sada to sve radim preko racunara (razumljivo), potrebna mi je sprava kojom bih to mogao u pokretu. Sad nemojte mi preporucivati notebook-ove i ostalo za to znam. Interesuje me da li to sve moze Simbiyan da odradi, dosada se nisam sretao sa tim OS za Mob. Pitam zato sto su cene aparata sa tim OS meni pristupacne?
Unapred zahvalan

n1tr0
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 23. Jun 2008. 10:50

Post od n1tr0 »

1) Skype, MSN - moze Symbian
2) FTP i download - trebalo bi da moze, imas cak i PHP editor za Symbian, ali tu dolazi do jednog problema - editovanje PHP fajla sa standardnom mobilnom tastaturom, to nece ici bas najbolje, ustvari zavisi sta i koliko menjas u tim fajlovima... Mozda ipak bolje neki HTC sa QWERTY, ali opet ni to nije bas najbolje resenje - laptop je namenjen za takve stvari, hteo ti to da priznas ili ne... :P

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

euroman, n1tr0 ti je u principu odgovorio. FTP i download naravno da mogu - ogranichen si naravno kolichinom slobodne memorije u fonu. Sto se PHP editovanja tiche, mozda i ima neki editor, ali sam siguran da je prilichno budjavo uradjen. Za WinMob ne bih znao da ti kazem, ali pretpostavicu da je tu situacija mozda malo bolja. Naravno, za ovako nesto osim ako se radi o par rechi je telefon sa QWERTY tastaturom apsolutno neopshodan, kao i sa sto vecim ekranom, jer ce ti se u 2. minutu smuchiti skrolovanje.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

kapoerista90
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49

Post od kapoerista90 »

Generalno, HTC TyTN 2 bi ti ispunio sve potrebe, ali je on papreno skup... Al tako je kad ti treba za to sto radis....
Nokia E71... Elegant, but deadly

Odgovori