E ovako:jedan lik mi nudi u zamjenu za N73:
1.Nokia E51,potpuno nova,sa 2g. garancijom iz Njemacke ,koliko sam primijetio ima svu opremu koja bi trebala da ide uz telefon,ali trazi mi 60e doplate
2.Nokia E65.sve isto kao i kod E51 samo sto trazi 75e doplate.
Koliko znam,jedino sto ti telefoni imaju u odnosu na N73 je wifi,sve ostalo cini mi se da ima i N73(plus veci ekran i MNOOOGO bolja kamera),ali E51 ima noviji OS,a uz to oba telefona su POTPUNO nova i original,nisu skidani sa mreze.Imam rok do cetvrtka da se izjasnim o ponudi pa me zanima vase misljenje dal je previse dati N73+60e za E51 ili N73+75e za E65
Ako je tvoj n73 unisten onda je doplata opravdana, ako je ocuvan onda doplata nije opravdana. Da li se isplati ili ne je na tebi, ako imas potrebu da menjas onda uradi to, a ako ne onda nemoj. Razlika jeste kamera, noviji OS ali i jaci procesor koji ima e51. e65 je isto sto i n73 ali iz nekog razloga kompletna E serija radi osetno brze od ostalih serija. To je barem moje iskustvo a imao sam telefone iz obe serije. Ne znam, razmisli, ako ti je cisto iz kurtoazije da menjas onda je prevelika razlika ali ako je dogorelo do noktiju ili ti je n73 vec mator...onda menjaj.
Hm sto se moje N73 tice,ona je stara tek oko 5 mjeseci,a izgleda kao da je juce kupljena.Meni se najvise dopada na tim telefonima sto imaju wifi za razliku od N73,sve ostalo je ili isto ili bolje na N73 (naravno po brzini se E51 i N73 ne mogu porediti).Hm vidjecu,pa ako bi uspio uzeti barem E51 bez da mijenjam vec cisto za kes,mislim da bi to bilo vec nesto,E65 mi je nekako u drugom planu jer kao sto kazes ista je (softverski) kao i N73 a i ne svidja mi se bas ona koza pozadi,a ovako da mijenjam N73 izgleda da se ne bi bas mnogo isplatilo (osim kad bi drasticno spustio iznose doplata)
zllaja, Mislim da bi prelazak sa n73 na e51 bio besmislen uz doplatu od 60€.
Brate što je mnogo mnogo je.
Mislim da bi bilo bolje da sačekaš pa da se ponoviš sa E66 (pišem utiske kada ga dobijem) ili E71 ako ti odgovara qwerty (meni ne)
Znači pokušaj da smanjiš doplatu,ali ja bih na tvom mestu skupio pare za e66 ili n82,zavisi šta ti više treba (ja lično otkidam na E66)
Pa svakako da cu pokusati smanjiti doplatu,Sto se E66 ako ne uzmem nijedan od ova dva cekam tvoje utiske pa cu vidjeti dal moze proci.E71 mi definitivno ne odgovara bas zbog qwerty a uz to kad bi moro uzeti takav telefon,radije bi uzeo E61i zbog veceg displeja.Sto se N82 tice,ona (ili N95) mi je,dugorocno gledano,u planu kao zamjena za N73 (ako nju uspijem prodati);dok ove E51/E65/E66 vise planiram koristiti kao second phone
Necu da ulazim u rasprave ovde, ali imati 2 Symbian telefona, gde je jedan sekundarni je po meni sumanuo, i razbacivanje novcima. Ako zelis N82, skupljaj kintu za njega. Ako bi se zadovoljio sa E51, menjaj, ali doplata ne veca od 30E. 60E koje on trazi je bezobrazluk.
zllaja, Ako vec planiras menjati za jedan od ta dva telefona onda bih ja isao na opciju za E51.Kao sto si i sam rekao ne dobijas mnogo prelaskom na E65 a i plus je slajd.Inace kao sto rekose prethodnici 60 evra je mnogo za doplatu tako to pokusaj korigovati sto je moguce vise.
miodrage napisao:...imati 2 Symbian telefona, gde je jedan sekundarni je po meni sumanuo...
Sa ovim se apsolutno slazem.Ako vec na dugorocnom planu imas zacrtan prelazak na N82 ili N95 onda dobro razmisli sta ti je ciniti na kraci rok.
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!
miodrage napisao:Necu da ulazim u rasprave ovde, ali imati 2 Symbian telefona, gde je jedan sekundarni je po meni sumanuo,
A dobro sad,sta znas kome sta treba.Dok neki mijenjaju telefone svakih 10-ak dana ja hocu ovako da imam 2 odjednom i da sam miran na duzi rok,pri tom onaj glavni mora da ima sve i svasta jer on mi uglavnom sluzi za sve samo ne za telefoniranje i poruke Dok mi je kod onog drugog vazno samo da ima simbian i wifi a E51 mi se po tome cini kao najpovoljniji izbor,naravno uz nizu doplatu
Ne znam, onda vidi da nadjes E61 negde... To ti je bolja opcija, jer i veci ekran, i bolja baterija, a i jeftiniji je... Znaci, imas drugi fon za Wifi (koji je*e kevu) i uzmes lepo N82 ili N95 i miran si...
Wicker Man napisao:
Sa ovim se apsolutno slazem.Ako vec na dugorocnom planu imas zacrtan prelazak na N82 ili N95 onda dobro razmisli sta ti je ciniti na kraci rok.
E ovako da i tebi objasnim,meni glavni telefon pretezno sluzi za sve i svasta (kao sto je to sad N73) dok sekundarni (6230i)uglavnom sluzi kad posustane baterija na N73.Buduci da sam prakticno nasao kupca za 6230i (pitanje je dana kad cu ga prodati),mjesto sekundarnog telefona ostaje upraznjeno i,dugorocno tu vidim E51 kao najisplativije resenje,tako da bi sad da mijenjam N73 za E51 jer znam da ce kasnije biti mnogo teze prodati N73.Usput E51 mi se cini kao vise nego dobro prijelazno resenje do N82/N95
kapoerista90 napisao:Ne znam, onda vidi da nadjes E61 negde.
Ma koji E61 tehno maniac je pomenuo E71 a ja sam odgovorio da mi ne odgovara qwerty,ali kad bi se sve svelo da MORAM uzeti telefon sa qwerty onda bi uzeo E61i bas zbog ekrana.Uostalom kod mene naci E61(i) je isto sto i traziti iglu u plastu sijena,a i kad mi naleti poneka obicno je cijena mnooogo velika
E ovako da se ja javim sa svojim utiscima o E65 i E51,juce sam ih isprobo i:
E65:Odlicna zavrsna obrada (tipicno za E seriju) mada mi se ona koza pozadi bas ne dopada,ekran je dobar + ima senzor bas kao na N73,ergonomski je znatno bolji od N73,dok su kamera i mp3 mnogo bolji kod N73 (ali imajuci u vidu da trazim second phone...),prednost E65 je sto ima wifi koji radi bez problema,ali poredeci ga sa E51 nekako mi se cini sporiji kod trazenja mreze.
Ukratko:dobar telefon ali ne svidja mi se sto je slajd,sto ima onu kozu pozadi i naravno isti sistem sa N73
E51:E tu je vec nesto drugacije,naravno ergonomija i zavrsna obrada su na najvisem nivou (nema pojma da ista skrguce,krcka,dise...) ali me je fascinirala sama brzina sistema,reakcija na komande koja je neuporedivo bolja nego kod E65/N73.Ekran je nesto manji ali opet,jako dobar.Wifi radi ko lud i bez problema nalazi mreze,bilo javne ili kucne.Naravno,kamera i mp3 nemaju mmnogo sansi pored N73,ali ipak to je poslovni fon i meni je kod njega najvaznije da ima wifi + symbian a poslije ce da uskoci N82/N95 kao glavni fon.
Ukratko:dosta dobar telefon,odlicne izrade/ergonomije,sa vrlo brzim i pouzdanim sistemom
Nisam jos nista konkretno pokusavo,ali ako uspijem da snizim doplatu bar na 30e sigurno cu mijenjati N73 za E51
Pa oko cega se onda dvoumis?! Doplata od mozda cak i 40-50e za E51 je opravdana, ne ocekuj previse, ako bezobrazno nisku ponudu das tom liku moze te oterati u 3 lepe pa da jednostavno vise ne zeli da trguje sa tobom...
E za kraj : Pokuso sam sa ponudom N73+40e i jednostavno ne ide,lik je ostao na 60e i ni centa manje.E sad,rece mi da se malo strpim,da ce uskoro (nedelja,dve,tri..) imati novih telefona i to kako mi rece nekoliko N modela (ne zna ni on sam kojih,vidjece sta ce mu biti u ponudi) pa da vidim onda,ako bi tu bila N82 ili N95 mozda bi tada mijenjo.Do tada moram da se strpim.E da samo znate kako mi je
Druze, ako ti on trazi doplatu od 60 eura za E65 sta mislis koliko e ti traziti za N95 ili N82? Ne bih se ja bas previse radovao tim telefonima... I ovako vlada misljenje da tvoj "dobar drugar" precenjuje njegove telefone tj tvoj telefon ceni daleko ispor prave vrednosti... A da ti lepo prodas N73 preko oglasa pa tako izvuces vise nego sto ti ga on ceni i onda lepo doplatis i kraj price?
Taj drug ti bas i nije neki drug kad hoce toliko da zaradi na tebi...ali na tvom mejstu i ja bih sacekao(ako ce to biti brzo) da vidim sta ce dobiti od novih telefona i koliko ce ti traziti za njih...ako bude neki N95 ili N82 uz realnu(posto povoljnu cisto sumnjam da ce ti dati) doplatu onda bi ti to vjerovatno bilo najbolje jer si i sam rekao da su to telefoni koje zelis "na duge staze"
Samsung Galaxy S II I9100, Sony Ericsson Xperia Neo
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.