Nokia E71

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
nohope
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Uto, 23. Sep 2008. 20:26

Post od nohope »

koji divx player radi na ovom telefonu?
da li mora da se film na kompu konvertuje u neki 320x240 format da bi se gledao na ovom telefonu?

milann
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Ned, 23. Okt 2005. 09:11
:: Xiaomi Mi 9

Post od milann »

Instaliraj Core player, po meni je najbolji. A filmove ćeš morati da konvertuješ, preporuka je preko PocketDivXEncoder.

mrkixxx
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 12. Dec 2006. 12:09
:: Xperia Z2
:: android...
Kontakt:

Post od mrkixxx »

drugari, malopre sam kupio ovaj fon i zaprepascen sam koliko se razlikuje od moje strare N73!

dobio sam uz njega karticu od 2 Gb!
nisan formatirao karticu jer je vec bila u fonu sa 200mb zauzetih podacima nokia mape i sl.
jel treba da je formatiram?

jel moze neko da mi objasni sta znaci ENCRYPTION!
nemam file menager, tako da samo preko kompa mogu da vidim sadrzaje u phone i card memory i prebacio sam kontakte sa kompa u E71, ali nikako ne mogu da ih stavim u kontakte!
onda sam ih kopirao u memory card i hteo da ih kopiram u contacts ali mi ni to nije uspelo.
pomagajte!!! :oops:
dajte neki savet sta da radim!

EDIT:
nakon pocetene panike, stvari su pod kontrolom! :oops:
sredio sam kontakte tako sto sam ih sinhronizovao sa N73.prebacio i neku muziku i slike.

prvi utisak je da je ovaj fon azdaja!
nisam dobio original pakovanje, ali uglavnom svu opremu.
Slika
koristio sam danas u jednom kaficu WiFi i sve je bilo ok!
nakon nekoliko sati drndanja uspeo sam da ga personalizujem, koliko, toliko, ali nase druzenje tek predstoji.

u telefonu mi je 100.07.76. SW.
nemam srpski.

Wicker Man
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
:: HTC Desire
:: Sony Ericsson K800

Post od Wicker Man »

mrkixxx, Enkripcija je šifriranje kojim se vrši izmjena podataka tako da se poruka,učini nečitljivom za osobe koje ne posjeduju kljuc.Znaci određeni podaci se enkriptuju, i najčešće tako zaštićeni šalju putem e-maila.
Cestitam na kupovini,uh kako ti zavidim kada vidim tako E71 pod "punom opremom". :) :wink:
Eh,kad cu ja to imati. :cry: :cry:
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!

mrkixxx
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od mrkixxx »

Wicker Man, ma kasnije sam skontao. hvala u svakom slucaju.

mali doprinos temi E71 od mene:

telefon sam kupio u jednoj niskoj radnji za relativno pristojnu cenu.
s obzirom da sam se dvoumio odn. troumio izmedju N95, N82 i E71, stavio sam ih sve na pult ispred sebe i odmah sam znao koji cu da kupim. jednostavno dileme nije bilo. dizajn je subj. kategorija, ali zato mogu da kazem da je kvalitet izrade na najvrhunskijem :lol: nivou.

telefon je made by nokia, sa 02 brojevima u IMEI-u tako da je pravljen u madjarskoj.
ima qwerty tastaturu bez ikakvih drugih slova ili oznaka.

ono sto sam odmah primetio je da je neverovatno brz i sada mi je N73 totalno zastarela tehn.
instaliranje i deinstaliranje app. i prenos fajlova sa PC-a se odvija munjevitom brzinom. znaci, nema nikakvog cekanja.
telefon radi kao da nije symbian. 8)
E71 uopšte nije multimedijalni i svako ko zeli kameru i muziku ne mora da razmislja o ovom fonu.
na N73 je mnogo bolja kamerica nego na e71. E71 pravi veoma lose slike. video nisam ni imao zelje da isprobavam.

tastatura je zbijena, ali za divno cudo nisam pravio slovne greske do sada , a namerno sam forsirao poruke, da vidim kako cu se snaci. moze da se kuca i jednom sa obe ruke.
o kvalitetu tastature ne bih da trosim reci.... :D

wiFi radi munjevito i nekoliko puta sam na ulici nalazio AP i surfovao netom.

o trajanji baterije, GPS-u i o drugim utiscima cu vam pisati kako se budem bolje upoznavao sa telefonom. za sada toliko od mene.

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

Jesi li video u temi o slikama kakve slike je okacio Phantom Lord?
Uslikaj i ti koju pa mozes da uporedis njegove i svoje slike!
To sto je napravljen u Madj ne verujem da je nesto zakinuto na kvalitetu!
Jel muzika stvarno tiha na njemu ili si se navikao na N73 pa u poredjenju sa njim je tisi?

Odlicn mob si izabrao, uzivaj! :)

mrkixxx
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od mrkixxx »

IDzO, hvala.
pa, ovako:
slike su osrednjeg kvaliteta i mislim da je u pitanju samo softver.
kad slikam kao portret na daljinu do 2 metra, onda i nisu lose.
postavicu neku u kaficu.

sto se tice muzike, N73 ima stereo spoljasnje zvucnike tako da je drasticna razlika u jacini, a na slusalicama mi se zvuk ne dopada. slab je bass, a dosta jak visokotonac.
gledacu da u skorije vreme kupim neke kvalitetnije sa adapterom.

Andrijano
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sub, 24. Dec 2005. 03:21
:: Iphone
Kontakt:

Post od Andrijano »

E ljudi kupio sam i ja e71 white :D ,uzeo sam ga juce,preko nekog poznanika,300 evrica,mada sam cuo da ima da se kupi i u prodavnici za 350e,namerno sam trazio beli,(kad sam kupovao sirocco neko mi je rekao da ce se guliti beli i ja uzeo crni ,a posle mi se stalno svidjao kad negde vidim beli,pa rekoh da se sad ponovo ne zeznem) i mogu reci da mu bela boja mnogo dobro stoji :D .Sa telefonom sam zadovoljan,posebno baterija,koja je i dalje ima tri crte,a onako koristio sam ga,sms 2h razgovora i malo wifi i osvetljenje na max. wifi trazi mnogo bolje nego iphone bar duplo vise je nasao iz mog stana i na jedan koji sam morao sa iphone bas da se priblizim zidu prema komsiji,sad lagano iz sobe hvatam fin signal.

Uzeo sam ga u original pakovanju,ali me nesto zanima,a to sam primetio danas,slovo z mi je gde je y i obratno,zasto li je to,nemam srpski?

i kako da podesim da kad proveram mejl,on mi ide preko gprs-a,a ja hocu preko wifija?
i da li ima taster za brzo prebacanje sa general na silent,kao kod s40?

mrkixxx cestitam,nadam se da ce te sluziti dobro,ali moram da primetim da je moja kartica koju sam dobio uz tel mnogo manja nego ova tvoja,da li je ovo opticka varka,moja je minijatura od 2gb micro sd,a ova
tvoja je nekako malo velika :unsure:

kad ga malo jos upoznam,napisacu jos neki utisak!
:D
iphone 12 pro space grey & Telenor Total Data

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Andrijano, prvo, cestitke na kupovini odlicnog novog fona, da ti dobro i dugo sluzi.
Ako sam te dobro razumeo, imas QWERTY tastaturu, ali se ponasha kao QWERTZ? Ili je bas QWERTZ tastatura? U pitanju su razlicite verzije za razlicita trzista. Ako je prvi slucaj u pitanju, promenom product code-a i flashovanjem telefona, resices ovo za 20-ak minuta. Ako je u pitanju druga varijanta, onda moras i tastaturu da menjas, ako zelis QWERTY layout.
Za podesavanje WiFi-a, idi na Settings, pa Acess points. Tu podesis WiFi. Elem, nakon toga u mailu imas settings, i kazes mu preferred access point i nalozis WiFi.
Brzo prebacivanje General-Silent ti je # (drzis 3 sec)
Ono sto se na slici vidi je Micro SD adapter, a ne kartica. Sama kartica je minijatura, ali adapter je formata SD kartice kako bi se mogla lako stavljati u card readere.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Andrijano
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Kontakt:

Post od Andrijano »

e hvala miodrage i ti uskoro da se ponovis :D , prosto sam iznenadjen brzinom,koristio sam n70 i bio je bas spor,iphone je brz,ali ovaj kida!!
e super podesio sam wifi za mail!
a meni je tastatura qwertz,jbg video sam tek kad sam dosao kuci,malo smara,ali sam se vec navikao,inace imam samo tri jezika eng,ger i suomi,i pise da je made in finland!,bas me cudi tastatura sto je qwertz,ali ok navikao sam se,u prvi mah cini se da je mala,ali do sad nisam promasio ni jedno slovo :D
trazi mi sertifikate,hteo sam da instaliram neku temu,moram da vidim sta treba da se radi,malo sam ispao iz stosa!

Phantom Lord
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pet, 28. Okt 2005. 12:10

Post od Phantom Lord »

Nema potrebe za sertifikatima,samo hackuj telefon i mozes da instaliras bilo sta,kao u stare dobre dane :)
Evo fajlova i uputstva (provereno za e71):

http://rapidshare.com/files/153684500/Hack.rar.html

Ako treba neki savet...tuj sam :D

madness99
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 07. Mar 2006. 20:40

Post od madness99 »

Andrijano jel moze koja slika bele e71 ?
iPad 3G + Samsung Galaxy Tab 10.1 9 + iPhone 4 32gb White + HTC Evo 3D

thepace2
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Ned, 28. Sep 2008. 02:51

Post od thepace2 »

to sto je qwertz je zbog trzista model za nase trziste je qwertz i ima srpski . koliko znam jos uvek nije moguce fleshovati softver promenom product code-a jer nije izasla nova verzija softvera pa i telefon jos uvek nije podrzan sa NSU. made in finland mi pise , model je za nase trziste :) . kameru sumnjam da ce drasticno da poprave jer je neki lik iz nokie u intervujuu izjavio da su debljina telefona i kvalitet kamere obrnuto srazmerni.
Nokia E71 + microSD 8GB
LG KE970 - Shine + microSD 1GB

Andrijano
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Kontakt:

Post od Andrijano »

e evo slika :D

http://img529.imageshack.us/my.php?image=img0402px9.jpg
http://img402.imageshack.us/my.php?imag ... 999by0.jpg
http://img262.imageshack.us/my.php?imag ... 033mj4.jpg
http://img262.imageshack.us/my.php?imag ... 066et9.jpg
http://img513.imageshack.us/my.php?imag ... 112hh0.jpg

thepace2,znam da je malo cudno,al stvarno je original kutija pise made in finland imei se slaze sa telefonom,mislim da ne stavljam sad slike,ali cudno jeste!
phantom lord-e,e hvala ako nesto zapne pita cu :D

e sad sam video,izgleda da ne znam da stavim normalno slike,ali valjda moze i ovako :D
a ostala je oprema je kao i kod mrkixxx-a.punjac je bas gotivan!
e evo nasao sam i na you tube,e ovako je identicno :D
http://www.youtube.com/watch?v=M6fxO9izbgA
Poslednja izmena od Andrijano u Uto, 14. Okt 2008. 04:39, izmenjeno 1 put ukupno.

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Kontakt:

Post od IDzO »

Andrijano, Cestitke i s` moje strane i neka te dobro sluzi!
Mnogo je lep ovaj beli! Bas je smekerski i vise mi se svidja od crne verzije! 8)

Andrijano
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Kontakt:

Post od Andrijano »

E hvala Idzo:)),pa kao sto sam vec bio napisao,ista prica je bila kad sam kupovao sirocco i tad sam uzeo crnu verziju i stalno kad vidim belu meni je bilo krivo i rekoh e sad cu da uzmem belu pa kako ispadne,video sam crnu i ona je ok,malo je vise poslovna,a kad sam video belu odmah sam je uzeo jer pored poslovnog,malo je i onako opustenija.Mada drug je uzeo beli blacberry pre neki dan u Americi i kaze da su ga zezali tamo,jer oni smatraju da je beli za zene iliti homo :lol: ,crni za muskarce :D

e a phantom lord-e gde si nasao adapter za slusalice?
thepace2 koliko kosta kartica od 8bg?

madness99
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 07. Mar 2006. 20:40

Post od madness99 »

Andrijano telefon je prelep :D da nemam e90 uzeo bih ga,steta sto nema e90 u beloj verziji :( a kartica oko 8gb ima da se nabavi za nekih 25-30 eura ako te interesuje javi se na PM:) a Punjac cini mi se da je isti cale dobio uz n95
iPad 3G + Samsung Galaxy Tab 10.1 9 + iPhone 4 32gb White + HTC Evo 3D

kapoerista90
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49

Post od kapoerista90 »

Andrijano, imas u ELECTRONICS-u (ili tako nesto, ono ogromno preko puta arene) za 1700 djunti 8gb karticu... :) Inace, cestitam, nek te lepo sluzi... PRELEP JE TEL :) Ocu ga ja :( Moram da razmislim da ga kupim... :S:S:S Nee.... manija.... ne...
Nokia E71... Elegant, but deadly

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Kontakt:

Post od IDzO »

kapoerista90, pocelo je, a? :D
Ajmo na `ladno pivo bice onda lakse! :)
Kada sam video slike i meni je palo na pamet da ga uzmem!
Andrijano, sto si bre kacio slike??? Vidi sta si sada napravio! :lol:

kapoerista90
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49

Post od kapoerista90 »

Andrijano, ako kupim ovaj telefon u skorije vreme (samo beli moram da ujurim) ti si direktan krivac!!!! :D Pazi se...

hm... da li da zovem ovog... da li... ne .... :| :| :| pomoc...
Nokia E71... Elegant, but deadly

Odgovori