Da li ste zainteresovani...???

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
tehno maniac
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 29. Jun 2008. 08:26

Post od tehno maniac »

E da, dobra ideja je da Akki kači sve slike, da se ne zna ko je napravio koju sliku, a na kraju takmičenja da on editujesve postove i doda nick onog ko je slikao tu sliku :wink:
Nokia C6

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

Recimo da rezolucija bude 3mpx jer dosta njih ima K800/810, N73, a na ovim jaicm telefonima se moze spustiti rezolucija sa 5 na 3mpx!
Jesi li na to mislio?

tehno maniac
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od tehno maniac »

Eh pa onda oni što imaju N91 ili N70 nemaju 3,2 mpx, šta ćemo sa njima ? :?
Nokia C6

Akki
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Sub, 09. Okt 2004. 11:03

Post od Akki »

Da, na to sam mislio... al najbolje da bude 2mpx... tako mogu da se igraju i oni sa SE telefonima novije generacije :lol: srećom ne snimamo video :D

Šalim se, naravno, mada nisam daleko od istine :roll: ali opet mislim da je 2mpx neka optimalna rezolucija jer tu upada i k750 koji pravi fenomenalne slike recimo... :) a i treba da uslovi budu što liberalniji kako bi što veći broj članova mogao da učestvuje... a i boj ne bije... :)
Ne pruzam podrsku putem privatnih poruka...

tehno maniac
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od tehno maniac »

Akki, slažem se, 2mp je optimalan izbor, jer ćeteško ko učestvovati sa 1.3 mp kamerom.Šta još ostaje?Akki, pravi mail :D
Nokia C6

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Kontakt:

Post od IDzO »

Ok onda 2mpx!
Ostaje nam da odredimo temu i rok postavljanja fotografija i igre mogu da pocnu !

tehno maniac
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od tehno maniac »

IDzO, hajde ti, pošto si dobio ideju, napravi temu :)
Nokia C6

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Nek' nagrada za onog ko pobedi bude da casti turu u kafani sve ostale ucesnike :lol:

tehno maniac
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od tehno maniac »

Pretpostavljam da če milančeBGD pobediti, ali nikada se ne zna :)
Nokia C6

wasssup
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 03. Sep 2008. 20:16
:: Samsung galaxy Ace 2

Post od wasssup »

IDzO, svaka cast na ideji!!!U potpunosti podrzavam i moram da ucestvujem!Vec pocinjem da smisljam sta cu slikati :D :D :D E ali imam neko pitanje...Jel taj EXIF se napravi sam od sebe kad se uslika fotografija,tj jel ne treba ACDsee?I da posltavite uputstvo,detaljno!Jer ima dosta priglupih ljudi!(ne mislim naravno na sebe! :lol: :lol: :lol: )
Ace 2 + 16Gb Patriot Class 10

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Kontakt:

Post od IDzO »

wasssup, EXIF se naparvi sam ka napravis fotografiju! A kad otvoris sliku u ACDsee i desni klik pa properties onda se mogu videti svi podaci o fotografiji!
Uf ne pada mi nikakva ideja na pamet ako neko ima nesto zanimljivo neka predlozi!

MilančeBGD
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 13. Dec 2005. 15:38
:: Sony Xperia U
:: SE K800i

Post od MilančeBGD »

Zasto je potreban Acdsee za exif?? :? Dovoljan je desni klik na fotku i properties(ovo vazi za bilo koji OS) i lako se nadje exif...
Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works...

Stefan33
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sub, 30. Jun 2007. 00:06

Post od Stefan33 »

Pa svaka slika ima exif valjda? kako ja da znam dal ga ima il ne? sorry for n00b question ...

edit: mislim ako tako pogledam u acdsee-ju svaka ga ima, ne znam kako moze da nema exif :unsure:

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Kontakt:

Post od IDzO »

Tema: PUT
Slikajte onako kao ste Vi shvatili naslov teme!
Rok slanja slika je do 09.11.2008 do 23:59h to je nedelja vece! Taman Akki ima vremena da okaci slike pocetkom nedelje i da se glasanje zavrsi u roku od 5 dana tj. narednog vikenda!

Pravila:
Da li odgovaraju ova pravila?
Pravila:
1) Mogu da učestvuju svi članovi foruma
2) Jedan učesnik - jedna fotografija. Odlučite se za jednu fotografiju iz serije fotografija koje ste uslikali i samo tu jednu pošaljite
3) Da su fotografije bez rama (misli se na ram oko slike), da nema potpis na njoj
4) OBAVEZNO DA IMA EXIF da bi se moglo uveriti u regularnost
5) Nije dozvoljena obrada u Photoshopu (ili drugi programi za obradu slika), dodavanje objekata, uklanjanje objekata, fotomontaža...
6) Adminu (ili ko bude uređivao temu) će biti poznati učesnici i na kraju ce se po Nickovima i/ili imenom i prezimenom ispisati čija je fotografija pobedila, bila druga, treća...
7) Uz fotografiju OBAVEZNO poslati (adminu ili ko uređuje temu) nick i/ili ime i prezime, kojim telefonom je slikano
8 ) Velicina fotografije je ograničena na 2 mpx

NAPOMENA: OVO NIJE TAKMIČENJE ZA PARE, POKLONE I DRUGE MATERIJALNE VREDNOSTI VEĆ TAKMIČENJE KOJE ĆE NAM OMOGUĆITI KOMUNIKACIJU, SMEH I ULEPŠATI NAM BORAVAK NA FORUMU!

tehno maniac
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od tehno maniac »

IDzO, PUT Kako???
Ne razumem naslov :?
Nokia C6

milann
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Ned, 23. Okt 2005. 09:11
:: Xiaomi Mi 9

Post od milann »

Akki napisao:Mislim da je bolje za jednu rezoluciju jer je tako najpravednije... jer mnogi će pre glasati za neku sliku jer je u većoj rez i pomisliće da je slikana sa n82 npr...
Zar u EXIF-u ne piše kojim modelom je slikano, bilo da je slikano sa 2 i 5mp :?
Poslednja izmena od milann u Sre, 22. Okt 2008. 02:13, izmenjeno 1 put ukupno.

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Kontakt:

Post od IDzO »

tehno maniac, pa ti slikas ono na sta te to asocira; da li ce to biti asfalt ili nesto drugo kao preneseno znacenje na tebi je da odlucis! ;)
Ako vecini ucesnika ne odgovara mozemo smisliti novu!

P.S. da otvorimo novu temu ili ce Akki ovde da pobrise ostale postove i ostaviti pravila, e-mail i naziv teme?

Dancsi
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pon, 16. Jul 2007. 12:34
Kontakt:

Post od Dancsi »

Dobra je ovo tema (za slikanje) :D
N82 black, v31 sw, hakovan i 4gb kartica u njemu =)

MilančeBGD
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 13. Dec 2005. 15:38
:: Sony Xperia U
:: SE K800i

Post od MilančeBGD »

Stefan33, uglavnom :) Npr. samsung modeli nemaju full exif, vec samo info o proizvodjacu i to je to...
A moze da ga nema jer neki programi prilikom obrade "skinu" exif, ili kad se u PS ide save for web.

milann, tako je :) Ili je mozda Akki mislio da on "skine" exif i da takve okaci, mada opet to je gubljenje vremena...

IDzO, odgovara tema 8)
Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works...

Akki
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Sub, 09. Okt 2004. 11:03

Post od Akki »

Piše u exifu ali ću ja postaviti slike sa editovanim exifom... :wink:

Ja ću editovati temu čim se dogovorite koliko da traje... može već sutra... po meni je 5 dana malo... minimum nedelju dana... optimum 2 nedelje... dakle dogovor koliko da traje, i onda počinje...
samo ja ću da editujem slike na 2mpx šaljite u originalu da bi se skroz smanjila mogućnost obrade i da bi na kraju postovao sve slike u full rezoluciji... :wink:
Ne pruzam podrsku putem privatnih poruka...

Zaključana tema