Kradeni telefoni
-
- Slučajni prolaznik
- Pridružio se: Pon, 01. Dec 2008. 22:15
Kradeni telefoni
Danas mi se deslila jedna nezgodna situacija.
Telefon koji sam kupio preko mobilinog sveta se ispostavilo da je kraden, i policija mi ga je oduzela.
Treba da postoje neka strozija pravila za postavljenje malih oglasa, da ne moze svako da postavi oglas jednostanim klikom. Na nekim Forumima kad hoces da postavis oglas moras da imas minimum 50 postova.
Znam da je princip ovog sajta drugaciji, ali da se ne bi rusio ugled sajta treba uzeti ovu zamerku u obzir.
Hvala.
Srdjan Milicev.
Telefon koji sam kupio preko mobilinog sveta se ispostavilo da je kraden, i policija mi ga je oduzela.
Treba da postoje neka strozija pravila za postavljenje malih oglasa, da ne moze svako da postavi oglas jednostanim klikom. Na nekim Forumima kad hoces da postavis oglas moras da imas minimum 50 postova.
Znam da je princip ovog sajta drugaciji, ali da se ne bi rusio ugled sajta treba uzeti ovu zamerku u obzir.
Hvala.
Srdjan Milicev.
- tomas.hokenberi
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
- :: Samsung GalaxyNote20
Lord Of Insomnia, Pretpostavljam da je telefon bio "u doborm stanju a povoljne cene?". Kupovina preko oglasa, kada prodavac nije u stanju da pokaze garanciju i racun, je uvek kupovina macke u dzaku i treba je izbegavati.
Ako bi se uveo zahtev da se pre malog oglasa ima barem 50 postova to bi efektivno ukinulo 90% malih oglasa. S druge strane kod kupovine polovne robe ocekuje se da ce kupac iskazati razumnu dozu opreza pri kupovini. Zasto mislis da je 50 postova neka garancija postenja? Kraden telefon ti moze prodati i neko ko ima 150 postova. Ne zaboravi da smo svi ovde prilicno anonimni.
Ja nikada nisam kupovao za sebe polovne telefone ali sam posredovao par puta i uvek sam trazio da mi obezbede:
garanciju i/ili racun na kome je upisan IMEI koji se slaze IMEI-jem telefona i
adresu, broj licne karte i licnu kartu na uvid (ili neki drugi dokument sa slikom).
Ako bilo sta od ovog ne dobijem nista od trgovine.
Ako je moguce trudim se da kupoprodaju dogovaram preko fiksnog telefona - ako nece da da broj fiksnog telefona postajem sumnjicav.
Ako bi se uveo zahtev da se pre malog oglasa ima barem 50 postova to bi efektivno ukinulo 90% malih oglasa. S druge strane kod kupovine polovne robe ocekuje se da ce kupac iskazati razumnu dozu opreza pri kupovini. Zasto mislis da je 50 postova neka garancija postenja? Kraden telefon ti moze prodati i neko ko ima 150 postova. Ne zaboravi da smo svi ovde prilicno anonimni.
Ja nikada nisam kupovao za sebe polovne telefone ali sam posredovao par puta i uvek sam trazio da mi obezbede:
garanciju i/ili racun na kome je upisan IMEI koji se slaze IMEI-jem telefona i
adresu, broj licne karte i licnu kartu na uvid (ili neki drugi dokument sa slikom).
Ako bilo sta od ovog ne dobijem nista od trgovine.
Ako je moguce trudim se da kupoprodaju dogovaram preko fiksnog telefona - ako nece da da broj fiksnog telefona postajem sumnjicav.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB
- kapoerista90
- Expert
- Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49
Lord Of Insomnia, uvek ima takvih slucajeva... sad si to ti, sutra ce to biti, nazalost, neko drugi... Bilo je tih predloga sto se postova tice, al onda bi bilo previse spamera na forumu, i narusili bi mu ugled, a i nase uzivanje kad ga posetimo... Na tebi je da proveris sve, kao sto je Tomas.Hokenberi rekao, a ostalo je i stvar srece...
Nokia E71... Elegant, but deadly
-
- Slučajni prolaznik
- Pridružio se: Pon, 01. Dec 2008. 22:15
Nema sanse da to zazivi jer ako bi se ponuda oglasa toliko smanjila, verujem da bi se i posecenost bar prepolovila (ja sam nov na forumu ali pratim ovaj sajt oko 7 godina)
A posecenost je vazna za sajt, jer on zivi od reklama (pretpostavljam)..i garant bi odmah isplivao slican sajt koji bi preuzeo primat u oglasima za telefone... to je moje misljenje
A posecenost je vazna za sajt, jer on zivi od reklama (pretpostavljam)..i garant bi odmah isplivao slican sajt koji bi preuzeo primat u oglasima za telefone... to je moje misljenje
Nokia N82 black hacked + microSD 2GB, SW v.31.0.016, Telenor postpaid
- tomas.hokenberi
- Moderator
Lord Of Insomnia, Najefikasniji metod za borbu protiv takvih oglasa je oprez - ako se kod kupovine ponasas oprezno kao sto sam preporucio i zaobilazis suvise povoljne ponude nikada neces biti prevaren. Ne kazem da je to tvoj slucaj ali ljudi najcesce budu prevareni jako povoljnom ponudom usled koje zaborave na elementarni oprez. Svako ko nema sta krije ce pristati da kaze ime i prezime i adresu i da pokaze licnu kartu. Niko ko je legalno nabavio telefon, a koji misli kasnije da proda kao polovan, nece namerno baciti racun i garanciju. Cim prodavac pocne da "vrda" i "zavlaci" jasno je da tu nesto nije u redu i treba odustati od takvog posla ma kako povoljan bio.
Nazalost cesto ljudi svesno kupuju telefone sa "povoljnom cenom" (ne kazem da je ovo tvoj slucaj) iako sumnjaju da su kradeni - vodjeni idejom "pa sta nisam ga ja ukrao" a posle su krivi drugi.
Nazalost cesto ljudi svesno kupuju telefone sa "povoljnom cenom" (ne kazem da je ovo tvoj slucaj) iako sumnjaju da su kradeni - vodjeni idejom "pa sta nisam ga ja ukrao" a posle su krivi drugi.
- Wicker Man
- Expert
- Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
- :: HTC Desire
- :: Sony Ericsson K800
Ovo moze svakom da se desi,nazalost.Slazem se da oprez treba da bude na visokom nivou,kada su u pitanju ovakve "avanturisticke" kupovine,ali on opet ne iskljucuje da budemo prevareni.Sanse jesu smanjene ali ne 100%.
Takodje znam ljude koji su kupovali telefone na crno i kao sve ok,ti kes,on telefon,a onda nekih par stotina metara te sacekaju dvojca-trojca i dobijes batine i uzmu ti telefon.
Ovo oko broja postova na forumu ne bi nesto drasticno poboljsalo situaciju.
Takodje znam ljude koji su kupovali telefone na crno i kao sve ok,ti kes,on telefon,a onda nekih par stotina metara te sacekaju dvojca-trojca i dobijes batine i uzmu ti telefon.
Ovo oko broja postova na forumu ne bi nesto drasticno poboljsalo situaciju.
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!
- kapoerista90
- Expert
- Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49
- nebitan_lik61
- Banned
- Pridružio se: Sub, 01. Nov 2008. 03:36
Wicker Man, tako je, u pravu si za to ti kes on telefon i posle 100m pretuku te i uzmu...zato uvek ides u po bela dana na javno mesto sa 3 druga od 2metra i neraspolozen.
Lord Of Insomnia, znas kako ljudi kazu, tri put meri a jednom seci. a ja ti kazem 75 puta meri pa onda jos jednom da se nadje pa tek onda seci...morao si mnogo opreznije da udjes u sve to..
Lord Of Insomnia, znas kako ljudi kazu, tri put meri a jednom seci. a ja ti kazem 75 puta meri pa onda jos jednom da se nadje pa tek onda seci...morao si mnogo opreznije da udjes u sve to..
Even a clock that does not work is right twice a day
Lord Of Insomnia, kako su te plavci navatali?
Nije svejedno coveku kada zajebu i kada ne moze sam sebi da pomogne!
Da li ti mozes sada da navatas tog sto ti je prodao telefon ili da ga prijavis plavcima pa da izvuces neke pare nazad?
Nije svejedno coveku kada zajebu i kada ne moze sam sebi da pomogne!
Da li ti mozes sada da navatas tog sto ti je prodao telefon ili da ga prijavis plavcima pa da izvuces neke pare nazad?
● PRAVILA FORUMA ● СРБИ ЗА СРБЕ ●
Ja sam ranije kupovao, fonove, i ne znam sta je u pitanju bilo, da li visak samopouzdanja
ili sta vec, iz danasnje perpektive, vidim da sam se izlagao prilcnom riziku, cak sta vise namjerno izazivao sudbinu...
Npr. neka kuca koju sam jedva nasao , kod novog groblja, u slabo osvjetljenoj kucici,,,21.30h, sam...
I sve je to tako islo, dok mi nisu uvalili d820, isto neka kasna varijanta...
I onda sam ja morao da uvaljujem, uz sve mjere predostroznosti, i kasnije nisam taj broj koristio mjesec i po dana, cak sam i kucni izbrisao iz informacija, da bude nedostupan,,,,jer sam u jednom momentu, tog lika zvao sa svog kucnog na njegov kucni,, i ta gresku sam tek nakon uvaljivanja provalio, te je ispravljanje packica moralo hitno da se odradi, intervecnijom na informacijama....
Iako ovo sve djeluje grubo, tu nema sta da se radi, covjek je covjeku vuk....
I od tada, mi je prisjelo sve, ovako vratolomen kombinacije nisu za prosjecnog covjeka, a meni to ne treba....
Imam svog dobavljaca, ali on slabo radi sa onim sto mene interesuje
.
I pored toga ,sto ove "primamljive" ponude na oglasima, ponekad i mene natjeraju na razmisljanje, ja vise te petlje nemam.... smucilo mi se.....
Ajde da je neka isplativa varijanta, tipa "one time job", i da si miran duze vrijeme, nakon te kombinacije, to OK, ali ovako ove varijante ulaska u rizik
Tako da legalna je najbolje neka legalna varijanta.
Eto sad sam u potrazi za e61i, i ona stvarno previse kosta legalno, ali isto tako nisam se usudio da na Bubanj potoku uzmem, super ocuvanu za 200....

Npr. neka kuca koju sam jedva nasao , kod novog groblja, u slabo osvjetljenoj kucici,,,21.30h, sam...
I sve je to tako islo, dok mi nisu uvalili d820, isto neka kasna varijanta...
I onda sam ja morao da uvaljujem, uz sve mjere predostroznosti, i kasnije nisam taj broj koristio mjesec i po dana, cak sam i kucni izbrisao iz informacija, da bude nedostupan,,,,jer sam u jednom momentu, tog lika zvao sa svog kucnog na njegov kucni,, i ta gresku sam tek nakon uvaljivanja provalio, te je ispravljanje packica moralo hitno da se odradi, intervecnijom na informacijama....
Iako ovo sve djeluje grubo, tu nema sta da se radi, covjek je covjeku vuk....
I od tada, mi je prisjelo sve, ovako vratolomen kombinacije nisu za prosjecnog covjeka, a meni to ne treba....
Imam svog dobavljaca, ali on slabo radi sa onim sto mene interesuje

I pored toga ,sto ove "primamljive" ponude na oglasima, ponekad i mene natjeraju na razmisljanje, ja vise te petlje nemam.... smucilo mi se.....
Ajde da je neka isplativa varijanta, tipa "one time job", i da si miran duze vrijeme, nakon te kombinacije, to OK, ali ovako ove varijante ulaska u rizik

Tako da legalna je najbolje neka legalna varijanta.
Eto sad sam u potrazi za e61i, i ona stvarno previse kosta legalno, ali isto tako nisam se usudio da na Bubanj potoku uzmem, super ocuvanu za 200....
Doktor Foster, krenuo za Gloster u vrijeme strasne kise.... U baru je stao, do pasa propao u Gloster ne ide vise....
SE W950+senheiser sluske, MOto F3
- tomas.hokenberi
- Moderator
bestboy, Mozda je "prodavac" imao dil sa pandurima. Proda telefon, panduri uhvate kupca i oduzmu telefon, onda ga opet proda i tako x-puta. 

- nebitan_lik61
- Banned
- Pridružio se: Sub, 01. Nov 2008. 03:36
jeste...imao je sigurno...ili mu je pandur neki rodjak ili je neki ''ortak'' pa dele zaradu..
Lord Of Insomnia, je li pandur bio sam ili sa jos nekima..ajde ispricaj nam kako su ti oduzeli, vidis da nas sve zanima. sta su ti rekli kada su ti oduzeli? koje dokaze su prilozili?
Lord Of Insomnia, je li pandur bio sam ili sa jos nekima..ajde ispricaj nam kako su ti oduzeli, vidis da nas sve zanima. sta su ti rekli kada su ti oduzeli? koje dokaze su prilozili?
Even a clock that does not work is right twice a day
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Zato uvek traziti licnu kartu lika, sve podatke zapisati, zapamtiti, i ako bude problema, odes ne sa 3 ortaka nego za bejzbol palicom, i bacacem plamena
I ponudis coveku alterantivu
U obzir dolazi jos vatreno oruzje, razne bombe i sl.
Dobro salu na stranu, opreza nikad dovoljno. Zato sam ja pristalica chipovanja i ljudi, kao kerova, sa GPS chipom, i ako znas broj chipa (a to ne bi trebalo da je problem u buducnosti), lako ga nadjes. I onda znas i gde su ti deca, i zena... ma milina. The Big Brother is watching

U obzir dolazi jos vatreno oruzje, razne bombe i sl.
Dobro salu na stranu, opreza nikad dovoljno. Zato sam ja pristalica chipovanja i ljudi, kao kerova, sa GPS chipom, i ako znas broj chipa (a to ne bi trebalo da je problem u buducnosti), lako ga nadjes. I onda znas i gde su ti deca, i zena... ma milina. The Big Brother is watching

Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
Ovako nas je nalozio i onaj lik sto su ga istukli, kad je pokazao novac za fon...bestboy napisao:Sumljam da ce nam se pokretac teme vise javiti
Ni tada nismo culi ostatak price...
Naravucenije vezano za temu, je, oci i na potiljku, i sto manje tih ekzoticnih kombinacija....
Doktor Foster, krenuo za Gloster u vrijeme strasne kise.... U baru je stao, do pasa propao u Gloster ne ide vise....