Interesuje me koliko traje napunjena baterija koja stoji.. odnosno, napunim bateriju sada... za dva -tri dana je ubacim u fon i dali ce isto trajati kao baterija koja se napuni i odma se koristi.
Kontam uzeti dodatnu bateriju za fon.. napunit je i kada se istrosi ova sto je u telefonu ubacim samo nju zamensku .. kada sam recimo na putu. I koliko utice u ispravnost baterije kada se napuni i tako stoji nekoristena.
"napunjene baterije koje stoje"
- napalm death
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sub, 21. Okt 2006. 13:47
- vlada1970
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pon, 20. Nov 2006. 14:06
- :: Blackberry Q5
- :: Nokia 8310
Od svega sto sam do sada citao i naucio o baterijama , mogu da ti kazem da ce baterija sigurno malo da izgubi od kapaciteta ako stoji napunjena van telefona . Ne znam koliko ali hoce . Ako imas dva telefona na primer sad koje koristis , uzmi probaj sam pre kupovine dodatne baterije . Na primer , taj telefon za koji planiras da kupis dodatnu bateriju , ostavi kod kuce i nemoj da ga nosis jedno dva tri dana . Prethodno , naravno , napuni mu bateriju i izvadi je iz telefona . I posle dva tri dana stajanja tako van telefona , stavi je u taj telefon i vidi koliko pokazuje da ima jos kapaciteta .
Tako bih ja uradio , i video bi na svom primeru koliko ce da se isprazni .
Sto se tice ispravnosti kad stoji napunjena i nekoristena , siguran sam skoro 100 % da to nece uticati na njenu ispravnost , naravno ako je cuvana na suvom i ugodnom mestu po nju . Hladan ambijent ce uticati da ti se baterija mozda brze isprazni . Tako da bih ja takvu dodatnu,zamensku bateriju , negde na putu ili slicno , drzao u torbi na toplom .
Jos nesto , Li-Ion baterije i Li-Polymer , ne pate od memorijskog ili kristalizacijskog efekta , tako da stajanje i nekoristenje ne steti ni u kom slucaju njima , niti im u buducnosti smanjuje moc absorbovanja energije .
Tako da na kraju , probaj sam sa svojom baterijom koju vec imas u telefonu ( naravno , ako imas i drugi telefon, koji ce da ti sluzi tih dana ) i znaces najbolje na cemu si .

Tako bih ja uradio , i video bi na svom primeru koliko ce da se isprazni .
Sto se tice ispravnosti kad stoji napunjena i nekoristena , siguran sam skoro 100 % da to nece uticati na njenu ispravnost , naravno ako je cuvana na suvom i ugodnom mestu po nju . Hladan ambijent ce uticati da ti se baterija mozda brze isprazni . Tako da bih ja takvu dodatnu,zamensku bateriju , negde na putu ili slicno , drzao u torbi na toplom .
Jos nesto , Li-Ion baterije i Li-Polymer , ne pate od memorijskog ili kristalizacijskog efekta , tako da stajanje i nekoristenje ne steti ni u kom slucaju njima , niti im u buducnosti smanjuje moc absorbovanja energije .
Tako da na kraju , probaj sam sa svojom baterijom koju vec imas u telefonu ( naravno , ako imas i drugi telefon, koji ce da ti sluzi tih dana ) i znaces najbolje na cemu si .

Samsung P850 , Nokia 8310 (my precious)® - pomozimo zivotinjama oko nas
- napalm death
- Mobil manijak
To i jeste najbolje resenje... da probam, sa ovom baterijom koju vec imam u n80. Ali stavrno aktivno koristim i n80 i k750 odnosno dva broja. Nema sanse da ne koristim dva dana jedan od ova dva br.
Prvenstveno sam kontao na n80 odnosno da za nju uzmem zamensku bateriju. Posto n80 ima jako slabu bateriju a na putu ako se aktivno koristi bilo bi jedva dan i pol.. ne sigurno dva dana.
Predpostavljao sam da ce izgubitni nesto sa stajanjem odnosno sigurno da ce izgubiti samo nisa msiguran u kojem volimenu. Kolik ogubi po danu ovo ono. Ok.. ima tu par faktora koji uticu ali eto.. u proseku reko kako se to krece.
Skontat cu jos ..videcu na sta bi licilo.
Hvala svakako na pojasnjenju
Prvenstveno sam kontao na n80 odnosno da za nju uzmem zamensku bateriju. Posto n80 ima jako slabu bateriju a na putu ako se aktivno koristi bilo bi jedva dan i pol.. ne sigurno dva dana.
Predpostavljao sam da ce izgubitni nesto sa stajanjem odnosno sigurno da ce izgubiti samo nisa msiguran u kojem volimenu. Kolik ogubi po danu ovo ono. Ok.. ima tu par faktora koji uticu ali eto.. u proseku reko kako se to krece.
Skontat cu jos ..videcu na sta bi licilo.
Hvala svakako na pojasnjenju

- tomas.hokenberi
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
- :: Samsung GalaxyNote20
vlada1970, Nije sasvim tacno da Li-Ion i Li-Polymer kada se ne koriste nista ne gube od kapacitieta. Nije dobro cuvati, ako se ne koriste, sasvim pune ili sasvim prazne Li-Ion baterije. Li-Ion baterije mogu da izgube i do 20% kapaciteta godisnje ako se ne koriste. Optimalan nacin cuvanja je sledeci - napuniti potpuno i isprazniti do ~40% Li-Ion bateriju i zatim je (hermeticki zatvorenu u nekoj kesici) treba cuvati na niskoj temperaturi u firzideru (nikako u zamrzivacu) - tada neupotrebljavana baterija gubi godisnje max 5% kapaciteta (naglasavam da pricam o gubitku kapaciteta ne o praznjenju).
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB
- napalm death
- Mobil manijak
- tomas.hokenberi
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
- :: Samsung GalaxyNote20
napalm death, Sa vise baterija dobijas ako ih na smenu koristis. Nece se isprazniti ni 1% za 2 dana. Ja sam napisao da nije dobro ne koristiti bateriju duze vreme (vise meseci).
Ja sa I780 koristim 2 baterije. Kada se ona u telefonu isprazni stavljam odmah rezervnu. Istina ja sam uz telefon dobio adapter za punjenje rezervne baterije tako da mogu da punim obe baterije istovremeno.
Ja sa I780 koristim 2 baterije. Kada se ona u telefonu isprazni stavljam odmah rezervnu. Istina ja sam uz telefon dobio adapter za punjenje rezervne baterije tako da mogu da punim obe baterije istovremeno.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Evo moje iskustvo, dok sam imao Anycool K88 dobio sam sa njim 2 baterije. Uvek sam ih koristio tako sto je jedna bila u fonu, pa kad se isprazni, samo ih zamenim, potom, kad se i ova isprazni, napunim je, izvadim, stavim onu prvu praznu, napunim, i furam. I uvek sam za 4 sata punjenja imao 10-ak dana baterije. A inache svaka baterija ima svoj zivotni vek koji zavisi i od broja punjenja.
Za Panasonic GD76 imam 2 baterije isto, ponekad prodje i vishe meseci da jednu ne stavim u fon, i uvek lepo radi.
Za Panasonic GD76 imam 2 baterije isto, ponekad prodje i vishe meseci da jednu ne stavim u fon, i uvek lepo radi.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
- napalm death
- Mobil manijak