Eve gi Ninolina:Media Safe-FSCaller-ActiveFile-cCam-NSysInfo-Profiles-HandyAlarm-Flash lite 3-Compas-Image Converter-BestAlarms-BlueRadar-WorldTime-FreeTones-ForecaWeather-SlideHelper-SmartSetings-SMSBlink-FontMangnifier-Blacklist-TotalRecall-VoiceMode-Plus-CapsOn-CapsOff-Guardian-RemindMe-WorldMate-Gmail-Yahoo!Go-Handy Safe-Hany Zip-X-plore-Aktivne beleske-Y-Browser-R.Wiewer-Opera mini-Fake Messages-Smart Guard-NiceAlarm. Nema vise majke mi.
Ninolina,zasto bi sve ove app sto si nepisala treblo po tvom misljenju instalirati na memoriju telefona?Po mom misljenj je totalno nepotrebno instalirati sve te app naC zato jer ne treba opterecivati internu memoriju jer tel mnogo bolje radi ako se ne instalira nista na internoj memomoriji.Jedino MORAJU da se instaliraju na memoriju telefona
- CapsOn
- CapsOff
Ove dve "app" se instaliraju na memoriju iz prostog razloga jer ako prilikom hacka nesto krene nezeljenim tokom da taj problem moze da seresi za par minuta tako sto seuradi reset telefona.Namemoriju telefona MORAJU dase instaliraju python app jer samo tako mogu da rade na os9,dok se na os7,os8 i os8.1 python app mogu instalirati i na mmc jer i tada mogu da rade bez problema,mada i kod tog os postoje python app koje su systemski programirane dase automatski pri instalaciji instaliraju na C,ali bez obzira nato sto je npr python instaliran naE,a ta app na C ona se moze pokrenuti.Nravno svi bi trebali daznaju da python app nemogu darade bez megamodulepacka.Postoje izuzeci koji mogu da rade bez njega,ali je za najveci broj app neophodan
toda81, ninolina je rekla za te aplikacije da moraju da se instaliraju na C jer u suprotnom neće moći da se koristi telefon u data-transfer modu!
Naravno da mogu da rade i ako se instaliraju na karticu ali u tom slučaju kartici se ne može pristupiti preko data-transfer moda.
Samsung Galaxy S II I9100, Sony Ericsson Xperia Neo
toda81, nešto ti "space" nije u redu
Meni je na mem. telefona capss on, caps off, flip silent, SMS blink, python & mega pack, shake SMS, i ngage aplikacija....Bolja je fora na n73, on pozatvara sve app koje ometaju rad kao removable disk
Evo da se nadovezem na ovu sada raspravu - ja sve aplikacije instaliram na karticu. Prilikom prebacivanja u Data transfer Mode telefon ponudi da pozatvara sve aktivne aplikacije. Ponekad sa nekim aplikacijama (jos nisam koje su) jednostavno ovo ne moze da odradi i telefon nece da se konektuje u Data Mode. Iskreno, osim za instalaciju Garmina, i prebacivanje bas ogromnog sadrzaja (> 500 MB) ne vidim svrhu ovoga. Meni i preko File managera PC Suite lepo zavrshi posao, mozda par minuta gore dole, a sto opet meni ne igra neku veliku ulogu.
toda81, pa vidiš... nisi u pravu... telefon bolje radi kada su mu takve aplikacije instalirane na internu memoriju... tj. i same te aplikacije bolje i brže rade i duže traje baterija... Ja sve ove koje sam navela imam instalirane na internoj memoriji i još dosta njih... I telefon istom brzinom radi, skoro kao i kad nema ništa instalirano...
Taj problem sa Data transfer modom je poseban slučaj kod telefona sa integrisanom dodatnom memorijom kao što je to na N95 8GB... i ne može se porediti sa telefonima koji podržavaju kartice...
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***
Meni su sve ove navedene aplikacije takodje instalirane na mem. kartici osim caps on i off,nisam znao da tel. brze radi u ovom drugom slucaju.Ninolina,reci mi da li phone guardian treba da se instalira na mem. telefona?
iz ličnog iskustva : najbolje je (meni je pod obavezno) aplikacije instalirati u telefon a sve ostalo (muziku,fotke , filmove) na memorijsku karticu, ... i verujte telefon će vam uvek raditi savršeno , ranije mi je to predstavljalo problem kod telefona sa malo memorije (20-30mb) međutim sad sa N82 to je perfektno
Sensei,ja mogu da povezem telefon na data transfer mod bez obzira sto su mi te app instalirane na E.Jednostavno ubijes procese i bez problema mozes da se povezes.Slazem se u potpunosti sa miodragovim postom.Ninolina,ok ako tako mislis,ali samo da znas da si u velikoj zabludi kada se o tome radi.Nema logike da tel brze i bolje radi kad mu se optereti interna memorija nepotrebnim app,ali kolikoljudi,toliko i cudi i razlicitih misljenja...
Mogu da se kill-uju aplikacije naravno ali to je izuzetno smorno ako često koristiš data transfer kao što to ja radim(snimam filmove vikendom kad sam kući koje radnim danima gledam preko tv-out-a u stanu). A i osim toga neke aplikacije se ponašaju kao sistemske(npr.font magnifier) pa ih nije preporučljivo gasiti. Takodje i fontovi ako su na kartici prilično smetaju.
Samsung Galaxy S II I9100, Sony Ericsson Xperia Neo
toda81, preopterećena može da bude samo RAM memorija... a to nema dirktno veze sa tim da li su programi instalirani na C: ili na E:... Programi se brže pokreću ako su na C: i manje se troši baterija prilikom pokretanja... Tako da, ako se nešto konstantno drži pokrenuto i važno je za rad sistema uvek je najbolje instalirati na C:...
Ne slažem se sa tvojom teorijom, i eto... svako, ipak, ima pravo na svoje mišljenje... Moje je da dam savet, a da li će neko da to posluša, nije moj problem...
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***
Ninolinaaaa pomagaj!Isprebacivao sam navedene aplikacije na memoriju fona i sad kada idem u Data transfer mode izbaci mi sledece:Nokia N81 8GB connected in a non-compatible USB-mode.
Hocu da izbrisem neke teme koje se ne vide, znas li kako,jer onaj sistem PRIVATE>10207114>IMPORT itd sada se nista nevidi toga nema nigde.Ako ima neke veze hakovao sam telefon.
Ninolina,u potpunosti se slazem sa tobom,ja sve sistemske aplik. instaliram na memo tel,a igrice,muziku,filmove i ostalo na MMC. I nemam nikakvih problema sa usporavanjem tel.,doduse N82 je u pitanju...
Rafaelo,ako ti je tel kao sto kazes hackovan,aktiviraj hack i idi do foldera Private na MMC gde ces naci folder sa temama...
Ako ne aktiviras hack,prilaz Private folderu ti nije dozvoljen...
rafaelo, taj problem sa USB modom nema veze sa pokrenutim i instaliranim aplikacijama... pokušaj da restartuješ telefon... ne znam šta bi drugo moglo da ti pravi problem... meni se na N95 8GB nikada nije pojavila takva poruka... A da bi mogao da pristupiš Private folderu moraš da aktiviraš hack... Koji metod si koristio? Ako imaš, na primer, ROM Patcher, pokreni ga i pod opcijama izaberi Disable Caps... onda idi u X-plore i imaćeš pristup Private folderu...
rafaelo, ta poruka koja ti se javlja nije problem!!! Isto se i meni desi kad povežem telefon u Mass Storage. To ti zapravo PC Suite prijavljuje da je povezan na non-compatible način, a on je povezan kao flash memorija. Odi u My Computer i vidjećeš da je povezan i da će prebacivanje raditi besprekorno.
Pozdrav!
iPhone 4 16GB Black & N91 8GB facelifted to Silver.
Perfected by Sennheiser PX-200 White and Sennheiser HD-205 Black!
Ok,slazem se da svako moze da ima svoje misljenje,a tako i teba.Strasno bi bilo da svi imamo isto misljenje jer bi to dovelo do jednoumlja i ... ipak se ja i dalje ne slazem sa tvojim misljenjem da se app brze pokrecu ako su instalirane na C jer sam to licno proverio.To sto ti tvrdis moze biti slucaj samo na telefonima sa velikom internom memorijom kao sto su n95 8 giga,n82.Ukoliko hocete nesto korisno da procitate,a uz to i da naucite morate da citate misljenja experata u oblasti symbian telefona,a to su naravno nasa braca Rusi.Jos nesto samo da kazem,mozda tebi na n95 8 giga nije bitna ram memorija koja se smanjuje instaliranjem app na C,ali je malo modela telefona koji imaju veliku ram memoriju poput n95 8 giga i n82,ali ogromna vecina modela ima ram memoriju od 25-35 mb tako da i samom instaliranjem app na E gube onu ram memoriju koju imaju na startu instalacje app,a da ne pricam o tome kako pada ram memorija kada se app instaliraju na C!Zato se ne moze gledati samo ispred sebe nego se mora gledati i oko sebe i iza sebe...
Ninolina napisao:...da bi mogao da pristupiš Private folderu moraš da aktiviraš hack... Koji metod si koristio? Ako imaš, na primer, ROM Patcher, pokreni ga i pod opcijama izaberi Disable Caps... o
nda idi u X-plore i imaćeš pristup Private folderu...
Ninocka svaka cast i hvala, X-plore je resio problem.Uh
naravno da se aplikacije na memoriji telefona brze instaliraju nego na mem. kartici a to znaci i brzi odziv imaju prilikom otvaranja. bar za 30%-40% merio sam vreme
Trans flash kartice su pravo smece zato su i najjeftinije.
Soni Ericsson ima daleko kvalitetnije mem.kartice ali su i skuplje M2
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.