Kupio sam usb kabel za navedeni mobitel preko oglasnika.
Nisam dobio uz njega nikakav cd pa sam skinuo s neta dku-5 drivere i pc suite 6.5. Mucim se vec danima ali nikako ne mogu povezati mobitel s racunalom.
Probao sam i sa dku-2 driverima ali opet nista...
Jel postoji vise vrsta usb kabla?? Koji??
Kad ubodem usb u plocu on ga prepozna kao USB-Serial Controller i pokrene onaj wizard. Sta tu treba uciniti? Kad odem da ga on nadje automatski naravno ne nadje ga, kad izaberem manual neznam sto treba ubaciti. Jel tu grijesim?
6610i, povezivanje s racunarom?
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
- Miškoni
- Administrator
- Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
- :: Samsung S7
- :: Huawei Y6
Jedno od pravila prilikom instaliranja USB uređaja je da se prvo instaliraju drajveri, pa tek onda spaja uređaj na komp. Kabl bi trebalo da bude DKU-5, dakle te drajvere koristi. Ako kabl nije DKU-5, nije ni čudo što ne možeš ništa da uradiš jer 6610i koristi DKU-5.
Pre instalacije PC Suite-a treba da instaliraš drajvere za kabl...
Pre instalacije PC Suite-a treba da instaliraš drajvere za kabl...
● PRAVILA FORUMA ●
- Miškoni
- Administrator
Uh, pa ne znam šta da ti kažem...
Evo, kopam po Nokia sajtu i kako piše - 6610i podržava i DKU-5 i CA-42, možda je tvoj CA-42? Ispod su linkovi, probaj da identifikuješ kabl vizuelno.
DKU-2, DKU-5 i CA-42
Navodno, PC Suite v6.5 već u sebi sadrži drajvere za DKU-5 i CA-42, ali mogu se skinuti i posebno. Eto, probaj...

Evo, kopam po Nokia sajtu i kako piše - 6610i podržava i DKU-5 i CA-42, možda je tvoj CA-42? Ispod su linkovi, probaj da identifikuješ kabl vizuelno.
DKU-2, DKU-5 i CA-42
Navodno, PC Suite v6.5 već u sebi sadrži drajvere za DKU-5 i CA-42, ali mogu se skinuti i posebno. Eto, probaj...

● PRAVILA FORUMA ●
-
- Slučajni prolaznik
- Pridružio se: Sub, 07. Maj 2005. 01:39
- Kontakt:
kupio sam cd od tog tipa od kojeg sam kupio kabl. saznao sam da trebam PL-2303 drivere, instalirao ih, nakon toga ubo u plocu usb i sta onda??!!?
instalirao sam pc suite ali sam naknadno procitao na netu da pc suite ne radi sa ovim driverima.
koji software da skinem, odnosno program?
jel moze link ako znas?
hvala
ps. na *ebenom cd-u pise "usb-driver, including application software" ali softwarea nema na tom cd-u
instalirao sam pc suite ali sam naknadno procitao na netu da pc suite ne radi sa ovim driverima.
koji software da skinem, odnosno program?
jel moze link ako znas?
hvala
ps. na *ebenom cd-u pise "usb-driver, including application software" ali softwarea nema na tom cd-u
- Miškoni
- Administrator
Ah, izgleda da si kupio Profilic PL2303 kabl, tačnije PL2303 je čip "USB to Serial Bridge Controller". Drugim rečima, nije ni jedan od tri pomenuta Nokijina kabla...
Navodno treba instalirati prvo drajver za tvoj kabl, pa drajver za DKU5 i tek onda PC Suite.
Kako je Windows prepoznao kabl? (i koji win koristiš?) Telefon takođe treba da ti prijavi nešto tipa "Data accessory Connected" ili da prikaže na ekranu neku ikonicu. PC Suite treba da se podesi da koristi Serial a ne USB konekciju, i to tačan COM port (virtuelni) na kome se kabl nalazi.
Bolje da uzeo neki USB IrDA adapter, ili da si dao malo više para za originalni kabl, uštedeo bi mnogo živaca...

Navodno treba instalirati prvo drajver za tvoj kabl, pa drajver za DKU5 i tek onda PC Suite.

Kako je Windows prepoznao kabl? (i koji win koristiš?) Telefon takođe treba da ti prijavi nešto tipa "Data accessory Connected" ili da prikaže na ekranu neku ikonicu. PC Suite treba da se podesi da koristi Serial a ne USB konekciju, i to tačan COM port (virtuelni) na kome se kabl nalazi.
Bolje da uzeo neki USB IrDA adapter, ili da si dao malo više para za originalni kabl, uštedeo bi mnogo živaca...

● PRAVILA FORUMA ●
-
- Slučajni prolaznik
- Pridružio se: Sub, 07. Maj 2005. 01:39
- Kontakt:
DA, taj kabel mi kaze da je instalirao uspjesno, tj. driver kad ubodem usb nakon istalacije drivera.
Probao sam staviti pc suite i dku 5 ali nista.... ne radi.
Jel mi mozes reci koji program da skinem i gdje?
Hvala jos jednom.
p.s.sad sam kupio ovaj kabel, sada je gotovo... necu sada uzimati nista drugo.
Probao sam staviti pc suite i dku 5 ali nista.... ne radi.
Jel mi mozes reci koji program da skinem i gdje?
Hvala jos jednom.
p.s.sad sam kupio ovaj kabel, sada je gotovo... necu sada uzimati nista drugo.
- Miškoni
- Administrator
Pa, pošto ne mogu lično da se pozabavim problemom, ostaje na tebi da kopaš po netu i vidiš šta su ostali radili u sličnoj situaciji. Ne vredi ovako daljinski, morao bi do najmanjih sitnica da mi napišeš šta si sve probao, pa da ja kopam po netu, a ne mogu ništa sam da probam, shvataš?
Eto... 

● PRAVILA FORUMA ●