Vjerodostojnost kupnje

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
Zosteras
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Čet, 18. Dec 2008. 06:26

Vjerodostojnost kupnje

Post od Zosteras »

Pozdrav svima,

na raznim oglasima sam vidio ponudu od mobile2mobile neke "firme" koja prodaje mobitele i ostale uredjaje jako jeftino.

Lik se predstavlja kao John Williams (Sales Manager, Mobile2mobile Uk Ltd) pa tako cak i na balkanskim market oglasima pise na balkanskom jeziku (ali mijesa padeze) kao da koristi neki translater ili sl.

Zanima me da li je iko ikad cuo za ovu firmu i da li je iko ikada imao kakvih problema sa njima ?

Zelim da kupim Iphone 3G 16 GB.. kod njih je 350 $ sa placenom FEDEX postom u roku 48 sati... kao razlog niske cijene navode kraj godine i rasprodaju

njihov web site je www.mobile2mobilestore.page.tl/

hvala na odgovorima

Koren
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Ned, 16. Apr 2006. 09:09
:: Samsung Note 2
Kontakt:

Post od Koren »

Iskreno, meni ni prica ni sajt ne uliva neko poverenje. Ako su vec firma, zasto su sve slike u kucnoj varijanti? Takodje ne postoji nikakav javno dostupan kontakt osim one kontakt forme. Ja bih ovo zaobisao u sirokom luku, pa makar mi rekli da ce taj iPhone dzabe poslati ako ja platim postarinu.

PozZ

Zosteras
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od Zosteras »

ovdje je slika kao nekog uvjerenja o registraciji firme

http://img266.imageshack.us/my.php?imag ... catez3.jpg

I meni sami web je sumnjiv jer je sve radjeno kao sto kazes u kucnoj varijanti i sve izgleda tako ilegalno.. vidio si sta jos u ponudi imaju..

Ali zanima me kako se niko nije bunio ili pisao na netu jer ovaj oglas o prodaji ima gotov na svakom balkanskom oglas portalu.. Da li ima kakav nacin za bilo kakvu provjeru ?

EDIT: U potpisu maila mi salje ovaj potpis:

Regards
John Williams
Sales Manager
Mobile2mobile Uk Ltd
+447045757315
www.mobile2mobilestore.page.tl

da li se kako provjeriti ovaj broj il slicno ?

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

Zosteras, Zar ti dodatno nije sumnjivo to sto mu je web sajt u tajlandu? Ceo oglas/sajt je verovatno nov i zato jos nije rasirena informacija o prevari. Googlanjem sam nasao na jednom holandskom forumu sledece:
http://www.mobile2mobilestore.page.tl/Home.htm
Volgende Nigeriaanse fakesite. Next Nigerian fake site.
Poslednja izmena od tomas.hokenberi u Pet, 19. Dec 2008. 03:13, izmenjeno 1 put ukupno.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

wasssup
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 03. Sep 2008. 20:16
:: Samsung galaxy Ace 2

Post od wasssup »

Bezi brate od toga daleko!!!! Malo ti je ovde prevara, pa sad jos hoces da te neko zaje*e i sa strane! Pusti to, bolje dodaj jos para pa kupi ovde koklko-tolko neces biti zaje*an.....
Ace 2 + 16Gb Patriot Class 10

madness99
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 07. Mar 2006. 20:40

Post od madness99 »

Toliko su sigurni da im je sajt na besplatnom hostingu :)
iPad 3G + Samsung Galaxy Tab 10.1 9 + iPhone 4 32gb White + HTC Evo 3D

Wicker Man
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
:: HTC Desire
:: Sony Ericsson K800

Post od Wicker Man »

wasssup napisao: Malo ti je ovde prevara, pa sad jos hoces da te neko zaje*e i sa strane!
Tako je ako treba vec neko da me zaj... ,ovaj prevari, neka to budu ovi nasi!Muhahahahahaahaa
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!

Zosteras
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od Zosteras »

potrazite na google mobile2mobile vidit cete da gotoc na svakom siteu ima oglas.. tako da je vjerovatno da je mnogo ljudi zeznuo.. Ja sam od njega trazio vjerodostojniji dokument il nekog ko je vec kupovao od njega iz Bosne, Hrvatske ili Srbije i dao mi je kontakt osobe u Bosni koja je narucila.. kontaktirao sam ga i rekao je da mu je poslao 200 $ (iako to nije bio uslov nego +nije imao para da odjednom plati, a ostatak bi platio po pouzecu) i ovaj je rekao da mu je poslao i onda rekao kao da je greskom poslao dva iphonea i da mora sacekati.. onda je rekao da je poslao iako je obecao fedexom.. dao mu je nekog provajdera TRANSSERVICE i neki tracing broj po kojem se vidi da je posiljka iz francuske (koja jos nije stigla) niti ce najvjerovatnije ni stici... Rekao je da mu je uplatio western unionom pare pa sam mu trazio adresu i ime na koga je poslao.. pa cemo ga pokusati prijaviti medjunarodnoj policiji ili slicno...

Tako da je ovo vjerovatno prevara i zato javite svima koji su naletili na ovaj oglas da dobro paze sta rade..

Ako jos ko ima kakvih informacija nek napise...

stefd
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sre, 14. Jan 2009. 21:39

Post od stefd »

U zadnje vreme se pojavilo i dosta kineskih kompanija koje toboze zbog recesije i nadolazece njihove nove godine prodaju ozbiljne telefone za bagatelu!Tipa, 5800 za 180usd.Da li neko ima iskustva sa tim poslovima.Naravno, placanje ide in advance, sa Western Unionom i minimalna porudzbina je 2 kom.

Odgovori