iPhone 3G
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za iOS, možete to uraditi preko sledeće prečice:
● iOS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za iOS, možete to uraditi preko sledeće prečice:
● iOS ●
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
drdza, www.google.com - i tu ukucas iPhone... i ako ti ne otvori trilion sajtova, nece nijedan.
Sn1p3r ne bih da budem nepristojan, pogotovu prema nekome koga ne znam, ali brate lupas nevidjene gluposti. Prvo GoogleMaps je svuda isti, i Amerima, i nama. Razlika je sto oni tamo u sklopu svojih paketa za mobilnu telefoniju, za iPhone imaju FLAT Internet. Drugo, sto se BlueTooth-a tiche, on je namerno hardvertski zakljuchan, odnosno OBEX FTP radi sprecavanja sirenja raznih file-ova s telefona na telefon, sve valjda postujuci neki DRM, i tzv. Copyright. Radi se na otkljucavanju ovoga u narednim verzijama softvera.
Sta jos nije kod nas dostupno a nekim tamo Amerima jeste? Odgovor je nista. Sve je dostupno. Jailbreakujes telefon, i imas hiljade i hiljade crackovanih i besplatnih aplikacija. A sa njima visestruko podizes funkcionalnost svoga uredjaja.
Jeste, ima vishe petljancije nego sa Symbianom, i WinMob-om, ali funkcionalnost niej upitna. Jedino sto jeste ogranicavajuce, i to na nivou imbecila je onaj govnjivi iTunes.
Sn1p3r ne bih da budem nepristojan, pogotovu prema nekome koga ne znam, ali brate lupas nevidjene gluposti. Prvo GoogleMaps je svuda isti, i Amerima, i nama. Razlika je sto oni tamo u sklopu svojih paketa za mobilnu telefoniju, za iPhone imaju FLAT Internet. Drugo, sto se BlueTooth-a tiche, on je namerno hardvertski zakljuchan, odnosno OBEX FTP radi sprecavanja sirenja raznih file-ova s telefona na telefon, sve valjda postujuci neki DRM, i tzv. Copyright. Radi se na otkljucavanju ovoga u narednim verzijama softvera.
Sta jos nije kod nas dostupno a nekim tamo Amerima jeste? Odgovor je nista. Sve je dostupno. Jailbreakujes telefon, i imas hiljade i hiljade crackovanih i besplatnih aplikacija. A sa njima visestruko podizes funkcionalnost svoga uredjaja.
Jeste, ima vishe petljancije nego sa Symbianom, i WinMob-om, ali funkcionalnost niej upitna. Jedino sto jeste ogranicavajuce, i to na nivou imbecila je onaj govnjivi iTunes.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
-
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Čet, 15. Jan 2009. 01:58
Bluetooth..Pa sta ako nema?? Brate ajde da ja okachim nesto wifijem pa ga ti skini?Ne cujem?? NEMAS WIFI?aaaa uzas...
A btw ima program u cydiji da prepozna druge telefone,ali ne i da salje..uskoro
))
Koji jos telefon ima facebook,myspacempravi msn?? Koji ima plamen iz upaljaca? koji ima foru da ga koristis kao frulu i duvas u mic? ili majku prirodu u malom?? ili igrice kao na playstationu 2? ili pivo
ili klavir? Ili bubnjeve? ili mixetu? ili fiziku u malom? ili ipod??ili savrsen internet prikaz? ILI OVAKAV EKRAN? a ja sam se tako navikao na iTunes da je to strasno,ne mogu bez njega
))
a inace,sada kada uzmem drugov n95 8gb,tako mi deluje jadno...onaj slajd...pa oni dugmici shkriptavi...i mali ekraan (da,2,8 jeste malo kada pogledas posle 3,5!!! ) i sto je najgore 15 puta moras da pritisnes tvrdi taster da udjes u ono sto na iphoneu udjes sa 3 dodira!

A btw ima program u cydiji da prepozna druge telefone,ali ne i da salje..uskoro

Koji jos telefon ima facebook,myspacempravi msn?? Koji ima plamen iz upaljaca? koji ima foru da ga koristis kao frulu i duvas u mic? ili majku prirodu u malom?? ili igrice kao na playstationu 2? ili pivo

a inace,sada kada uzmem drugov n95 8gb,tako mi deluje jadno...onaj slajd...pa oni dugmici shkriptavi...i mali ekraan (da,2,8 jeste malo kada pogledas posle 3,5!!! ) i sto je najgore 15 puta moras da pritisnes tvrdi taster da udjes u ono sto na iphoneu udjes sa 3 dodira!

- tomas.hokenberi
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
- :: Samsung GalaxyNote20
..::Bobby::.., bluetooth je daleko jednostavniji za razmenu fajlova izmedju dva telefone od wifi-ja. Da li si ikada probao, a kamoli uspeo, da preko WiFi-ja razmenis fajlove izmedju dva telefona? Daklem nadju se osoba A i osoba B negde gde u blizini nema javne bezicne mreze (pa da file upload sajtovi posluze kao posrednik) i treba da razmene par fajlova preko wifi-ja direktno telefon<->telefon.
"Pravi" MSN poseduju skoro SVI Windows mobile telefoni, a "pravi" MSN klijent postoji i za S60 Symbian platformu. Ni facebook ni myspace nisu nikakac problem ni za Symbian ni za WM telefone.
Dalje imas "ipod" u tom iphoneu i gomilu muzike ali te nerviraju zicane sluske prikacene na telefon i hteo bi da koristis bezicne bluetooh stereo slusalice. Izaberes neke koje ti se svidjaju ali CVRC Iphone nema podrsku za A2DP i nema mogucnost koriscenja bluetooth stereo slusalica.
"Pravi" MSN poseduju skoro SVI Windows mobile telefoni, a "pravi" MSN klijent postoji i za S60 Symbian platformu. Ni facebook ni myspace nisu nikakac problem ni za Symbian ni za WM telefone.
Dalje imas "ipod" u tom iphoneu i gomilu muzike ali te nerviraju zicane sluske prikacene na telefon i hteo bi da koristis bezicne bluetooh stereo slusalice. Izaberes neke koje ti se svidjaju ali CVRC Iphone nema podrsku za A2DP i nema mogucnost koriscenja bluetooth stereo slusalica.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB
-
- Redovni učesnik
- tomas.hokenberi
- Moderator
..::Bobby::.., procitaj ponovo moju poruku - pisao sam o STEREO bluetotoh slusalicama i A2DP protokolu. Koristio sam Iphone (2G) oko nedelju dana i jailbreakovao sam nekoliko i osim touchscreenom nisam bio posebno odusevljen. Da msn sa smajlijima itd.
A komentar za wlan vs bluetooth uopste ne stoji. (1) bluetooth i wlan se ne iskljucuju medjusobno. JEDINI telefon koji ima wlan a nema potpuno funkcionalan bluetooth je Iphone. (2) telefona sa bluetoothom ima puno vise nego sa wlan-om i osakacen bluetooth je onda problem onog telefona koji ima osakacen bluetooth daklem iphone-a. (3)
A komentar za wlan vs bluetooth uopste ne stoji. (1) bluetooth i wlan se ne iskljucuju medjusobno. JEDINI telefon koji ima wlan a nema potpuno funkcionalan bluetooth je Iphone. (2) telefona sa bluetoothom ima puno vise nego sa wlan-om i osakacen bluetooth je onda problem onog telefona koji ima osakacen bluetooth daklem iphone-a. (3)
-
- Redovni učesnik
- tomas.hokenberi
- Moderator
..::Bobby::.., ajde opisi mi proceduru prebacivanja fajla izmedju iphone-a i bilo kog telefona koji ima wifi a da u blizini NEMA javne wifi mreze. Daklem npr. Iphone 3G i N95 ili Iphone 3G i Omnia.
-
- Redovni učesnik
- tomas.hokenberi
- Moderator
..::Bobby::.., Nije pitanje da li ima resenja vec da li je to resenje prakticno. Ako ti hitno treba neki fajl sa drugog telefona a potreban softver nije instaliran mozes da se slikas.
Dizajn = stvar ukusa
Kvalitet = slazem se
ekran = touchscreen = ok
browser = OK ali meni se vise svidja Opera
iPod = ok ali nista posebno u odnosu na neke druge
aplikacije = nije da ih nema ali ako uporedis sa Symbianom i WM to je smesno
igrice = nebitno
Uporedi sta sve pruzaju drugi uredjaji za priblizne pare.
Dizajn = stvar ukusa
Kvalitet = slazem se
ekran = touchscreen = ok
browser = OK ali meni se vise svidja Opera
iPod = ok ali nista posebno u odnosu na neke druge
aplikacije = nije da ih nema ali ako uporedis sa Symbianom i WM to je smesno
igrice = nebitno
Uporedi sta sve pruzaju drugi uredjaji za priblizne pare.
..::Bobby::..,
Ja se izvinjavam ali je jace od mene,malo šale,ko ne zna o cemu se radi:
http://www.bedarije.si/play/Zvo%C4%8Dne ... mi_mobitel ili viewtopic.php?t=17046
Najbolje mi je ovo za duvanje u mikrofon,mislim ako ti bas treba Iphone za vezbanje duvanja u frulu...
Da je Iphone odlican aparat svi znamo ali realno vecinu stvari koje si naveo mogu da odrade i neki drugi aparati.Mada mi nije palo na pamet da trazim frulu za Win ili Symbian.
Ako sam preterao nek moderatori brisu...
"Sine, a sto se ti lepo ne bi drogiro ko sva ostala djeca,jel?"Koji jos telefon ima facebook,myspacempravi msn?? Koji ima plamen iz upaljaca? koji ima foru da ga koristis kao frulu i duvas u mic? ili majku prirodu u malom?? ili igrice kao na playstationu 2? ili pivo ili klavir? Ili bubnjeve? ili mixetu? ili fiziku u malom? ili ipod??ili savrsen internet prikaz? ILI OVAKAV EKRAN? a ja sam se tako navikao na iTunes da je to strasno,ne mogu bez njega ))
Ja se izvinjavam ali je jace od mene,malo šale,ko ne zna o cemu se radi:
http://www.bedarije.si/play/Zvo%C4%8Dne ... mi_mobitel ili viewtopic.php?t=17046
Najbolje mi je ovo za duvanje u mikrofon,mislim ako ti bas treba Iphone za vezbanje duvanja u frulu...
Da je Iphone odlican aparat svi znamo ali realno vecinu stvari koje si naveo mogu da odrade i neki drugi aparati.Mada mi nije palo na pamet da trazim frulu za Win ili Symbian.
Ako sam preterao nek moderatori brisu...
Re: iPhone 3G
Pozdrav svima!
Moram vam reći da ste temu pretvorili u raspravu Iphone ZA i PROTIV što nekome kao meni ko pokušava da nađe rješenje svog problema uveliko otežava posao...
Ali dobro,
želim da vas pitam kako ide prebacivanje fajlova sa kompjutera na Iphone preko USB kalba. Naime, meni se iphone prepozna kao kamera i nemam pristup kao hard disku eksternom!?
Moram vam reći da ste temu pretvorili u raspravu Iphone ZA i PROTIV što nekome kao meni ko pokušava da nađe rješenje svog problema uveliko otežava posao...
Ali dobro,
želim da vas pitam kako ide prebacivanje fajlova sa kompjutera na Iphone preko USB kalba. Naime, meni se iphone prepozna kao kamera i nemam pristup kao hard disku eksternom!?
- tomas.hokenberi
- Moderator
bokiboki, Da bi prebacivao fajlove sa/na Iphone moras imati instaliran Itunes - sve se prebacuje preko Itunes-a. Iphone nema mass storage mod (to si uostalom mogao procitati i kao jednu od zamerki u "za i protiv iphone raspravi" koju si kritikovao).
Osim ako nemas Apple Mac - onda mozes da koristis ovo: http://www.ecamm.com/mac/phoneview/
Osim ako nemas Apple Mac - onda mozes da koristis ovo: http://www.ecamm.com/mac/phoneview/
- tehno maniac
- Mobil manijak
- Pridružio se: Ned, 29. Jun 2008. 08:26
..::Bobby::.., a jesi li ti malo gledao na mane iphone-a
-Odvratni itunes
-Ograničen si da prebacuješ stvari samo sa jednok kompa
-Veličina
-Smešna kamera
-Nema stereo zvučnike
-GPS možeš na leba' da namažeš
-Nikakva vrsta komunikacije sa ostalim telefonima, pa čak ni sa drugim iphone-om
-Cena
Evo šta si ti naveo kao prednosti:
Dizajn-podnošljiv
kvalitet-2g je odličan, 3g shiny & sticky & plasticky
ekran-veliki ali mala rezolucija
touchscreen-Slažem se
iPod-još bolji ipod je na N95 8gb
browser-dobar, ali je bolja opera ko što reče tomas.hokenberi
aplikacije-msn, facebook???to je to
igrice-OK
-Odvratni itunes
-Ograničen si da prebacuješ stvari samo sa jednok kompa
-Veličina
-Smešna kamera
-Nema stereo zvučnike
-GPS možeš na leba' da namažeš
-Nikakva vrsta komunikacije sa ostalim telefonima, pa čak ni sa drugim iphone-om
-Cena
Evo šta si ti naveo kao prednosti:
Dizajn-podnošljiv
kvalitet-2g je odličan, 3g shiny & sticky & plasticky
ekran-veliki ali mala rezolucija
touchscreen-Slažem se
iPod-još bolji ipod je na N95 8gb
browser-dobar, ali je bolja opera ko što reče tomas.hokenberi
aplikacije-msn, facebook???to je to
igrice-OK
Nokia C6
-
- Redovni učesnik
iTunes-kako za koga,meni je savrsen,jer duuugo imam iPod 
Velicina-ok,istina
Kamera-nije toliko smesna,ali losha jeste
))
stereo-jao strasooo
gps-moze da te lociraaa
))))
komunikacija-ok,istina
Cena-to je jedan prestizan tel i iskreno,nije za svakoga...
iPoda nema na n95 8gb,ima muzickog playera
iPod pusta i filmove,podcaste,audiobooks,coverflow,lyrics...
aplikacija-izvini brate,ali kolko ima symbian modela?
kolko ima symbian aplikacija??
kolko ima wm modela??
kolko ima wm aplikacija??
kolko ima iPhonea-2-skoro ista
kolko ima aplikacija za iPhone??

Opera?? Nije bolja...a mozda i jeste kao browser,ali kada se safari iskombinuje sa multitouchom..
Savrsen telefon bi bilo hd sa iphoneovom multitouch touch tehnologijom
))
A,da,ne zaboravimo munjevito brz i veoma intuitivan UI na iPhoneu

Velicina-ok,istina
Kamera-nije toliko smesna,ali losha jeste

stereo-jao strasooo
gps-moze da te lociraaa

komunikacija-ok,istina
Cena-to je jedan prestizan tel i iskreno,nije za svakoga...

iPoda nema na n95 8gb,ima muzickog playera
iPod pusta i filmove,podcaste,audiobooks,coverflow,lyrics...
aplikacija-izvini brate,ali kolko ima symbian modela?
kolko ima symbian aplikacija??
kolko ima wm modela??
kolko ima wm aplikacija??
kolko ima iPhonea-2-skoro ista
kolko ima aplikacija za iPhone??

Opera?? Nije bolja...a mozda i jeste kao browser,ali kada se safari iskombinuje sa multitouchom..

Savrsen telefon bi bilo hd sa iphoneovom multitouch touch tehnologijom

A,da,ne zaboravimo munjevito brz i veoma intuitivan UI na iPhoneu

- tomas.hokenberi
- Moderator
..::Bobby::.., Kakve veze ima broj modela sa WM aplikacijama? Ako je aplikacija pisana npr. za Windows Mobile 5.0+ ona ce raditi na prakticno svim WM uredjajima koji imaju WM 5.0 ili noviji. Kod igara je jedino bitno da budu podrzane odgovarajuce rezolucije ali to autori igara obicno i rade. Slicna je prica sa Symbian aplikacijama. 90% S60 aplikacija radi na svim telefonima koji koriste istu verziju Symbiana.
Filmove pusta svaki WM telefon. Podrska za podcaste je tu. Audiobooks mozes da koristis i sa Java dumb telefonom, coverflow i lyrics podrzava gomila plejera kako za WM tako i za Symbian pa cak i poneke dumb telefone.
Jednostavno nema niceg sto Iphone ima a da postoji iskljucivo na Iphone-u.
Filmove pusta svaki WM telefon. Podrska za podcaste je tu. Audiobooks mozes da koristis i sa Java dumb telefonom, coverflow i lyrics podrzava gomila plejera kako za WM tako i za Symbian pa cak i poneke dumb telefone.
Jednostavno nema niceg sto Iphone ima a da postoji iskljucivo na Iphone-u.
-
- Redovni učesnik