n95 8gb ili Samsung i8510 INNOV8 8GB

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
dachakg
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Ned, 18. Jan 2009. 21:08

n95 8gb ili Samsung i8510 INNOV8 8GB

Post od dachakg »

Prvo sorry ako ova tema vec postoji,ja je nisam video!
Kakav je telefon Samsung i8510 INNOV8 8GB,s obzirom da je to samsung sa symbian os,a znamo ko je majka za symbian,i da li je ta kamera od 8 mpx stvarno dobra!?
Ja imam n95 8gb i pitanje je:
Da li se isplati zameniti ovaj telefon za gore pomenuti samsung!?
Jednom recju,prednosti i mane jednog u odnosu na drugi!?
Zasto je toliko pala cena ovom samsungu,posto vidim da ga ima i ispod 400 evra?

Wicker Man
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
:: HTC Desire
:: Sony Ericsson K800

Post od Wicker Man »

dachakg, Hajde molim te objasni mi ko je to majka za symbian i po cemu je to razlicit od ostalih symb telefona samsung?
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

dachakg, Symbian je Symbian - nema nikakve razlike izmedju Symbiana npr. na N96 i Innov8. Symbian na Innov8 je nesto noviji nego Symbian na N95 8GB.

Nije cena Innova posebno pala vec kod nas Nokia telefoni, bez nekih razloga vezanih za funkcionalnost i kvalitet vec pre svega zbog "snage brenda", drze cenu - realno i cena N96 je trebala da padne.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

mrkixxx
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 12. Dec 2006. 12:09
:: Xperia Z2
:: android...
Kontakt:

Post od mrkixxx »

dachakg, ako bi ih menjao glavu za glavu, onda mozda,cisto iz dosade, ali ako ti neko trazi doplatu onda sigurno ne bih menjao N95 8gb za innov8!

u principu, mozda ima nekih malih razlika ali u vecini slucajeva neprimetnih. sto se tice kamere, to vec ne znam. verovatno je na innov8 bolja.

cekao sam da vidim objasnjenje ko je majka za symbian :lol: :lol: :lol:

pozdrav

..::Bobby::..
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 15. Jan 2009. 01:58

Post od ..::Bobby::.. »

Pa nokia,ko bi bio.... :? ona je doktorirala na symbianu :wink: Ja bih menjao u svakom slucaju..Kamera,kvalitet,noviji symbian,slajd je bolji...I tel je jednostavno...ono,jedina logicka zamena za n95 8gb,pa cak i n96.... :D

Wicker Man
Expert
Expert

Post od Wicker Man »

..::Bobby::.. napisao:Pa nokia,ko bi bio.... :? ona je doktorirala na symbianu :wink:
Hahahahahahaha koji kralj,idi bre oplakah!

Redovni učesnik
Redovni učesnik

A kao nije? KO ima najvise symbian modela??? :unsure: :? :| :uhuh: :dry: :blinky: :o : )))) ispravi me ako gresim,ali milim da je to nokia...Iako sam rekao da je innov8 bolji od bilo koje nokije... :wink:

dachakg
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Ned, 18. Jan 2009. 21:08

Post od dachakg »

Pa nokia naravno!!! Kao i sto su blacberry,htc i qtek majke za windows mobile! Jedna je nokia!!!!!!!!!

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

:lol: :lol: :lol: Pa kakve veze ima ko ima koliko modela sa kojim OS? Nije Symbian nesto sto Nokia proizvodi vec jednostavno prica za sebe pa ako imas zelju da isprobavas...izvoli. Istina je da je Nokia prva masovno pocela da ubacuje taj OS u svoje modele ali to nikako ne znaci da je taj Symbian u Nokiji po bilo kom osnovu bolji od Symbiana u bilo kom drugom modelu nekog drugog proizvodjaca. Ne znam kako si dosao do tog zakljucka ali debelo gresis...

Wicker Man
Expert
Expert

Post od Wicker Man »

..::Bobby::.., dachakg, 'Ajd sad oba procitajte prvu recenicu posta clana tomas.hokenberi, e kad procitate onda jos jednom i sve ce vam biti jasnije. :wink:

Redovni učesnik
Redovni učesnik

hmm...Nokia vec dugo radi na tom segmentu symbian telefona i UVEK je imala ubedljivo najbolje telefone na trzistu sa symbianom,jer je jednostavno znala da ukombinuje hardware sa potrebama tog os-a...na n95 i i550 je velika razlika utiska koriscenja symbiana...
A niko nije rekao da su to druge vrste symbiana... :uhuh:

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

..::Bobby::.., izmedju i550 i N95 postoji i VELIKA razlika u ceni. Ajde uporedi neki Nokia Symbian telefon od ~180 eur sa i550. (tu su po ceni npr. N70, E50, 6120 classic).

Apropo uklapanja hardvera: Moram da ti otkrijem jednu "veliku tajnu" - ni Samsung ni Nokia ni SE ni HTC ni ... ne prave "chipsetove" koji cine hardversko jezgro telefona. Njih prozivode firme poput Qualcomm-a i slicne. Proizvodjaci telefona prakticno samo biraju koji ce cipset da ugrade u svoje kuciste, koliko memorije ce da stave itd. Samsung makar proizvodi klonove ARM CPU-ova, memorije, i neka druga integrisana kola.

Nokia osim par ASIC (Application Specific Integrated Circuit) ne proizvodi prakticno NISTA od integirsanih kola koja cine njihove telefone.

Wicker Man
Expert
Expert

Post od Wicker Man »

..::Bobby::.., Uh da,da bas lepo su kombinovali,narocito hardver (da ne bude zabune mislim na novije modele) skoro svaka N95 mora na naknadno pritezanje.
Toliko o kvalitetu koji oni hoce da prikriju kvantitetom.

Redovni učesnik
Redovni učesnik

niko nije spomenuo kvalitet slajda ili pak izrade...a pogotovo ne u kontekstu da je nokija u tome najbolja... a ne mislim na taj hardver..Mislio sam na koriscenje telefona u ruci i polozaj dugmica i svacega... :lol:

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Pa kakve veze ima polozaj dugmica sa radom OS-a? :? Nikako da te pohvatam sta hoces da kazes. OS je takav kakav jeste i kao takvog ga ubaciju u svoje telefone svi do jednog koji ga koriste. Nema tu neke velike filozofije, ne znam sta nije jasno...

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

..::Bobby::.., onda ne pricamo o hardveru nego o ergonomiji i dizajnu telefona a to je druga stvar.

Azimuth, ma kad covek nece da prizna da nije u pravu onda pocne da izvrce stvari tipa "nisam ja to rekao nego..."

Redovni učesnik
Redovni učesnik

pa npr meni je mnogo lakse kada imam dugme za multimedija meni,za meni,za sve,dupli slajd za multimediju itd na mestu koje mi odgovara nego kako mi ne odgovara... :P a i priznajte,nokia vas je naucila svemu sto znate o symbianu..Sta biste bez nje :lol:

Wicker Man
Expert
Expert

Post od Wicker Man »

Ne vredi,mozemo mi da naklapamo ovde do sledeceg Bozica al' kad neko nece da "otvori oci" i pogleda i drugu stranu medalje i poslusa i tudje misljenje...
..::Bobby::.., Uzivaj u svojim uverenjima. :wink:

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

..::Bobby::.., Sasvim bi lepo ziveli i bez nje. Uvek su postojali i drugi proizvodjaci Symbian telefona.

Apropo dugmeta za multimedija meni - ako to nije kljucni argument (ne)kvaliteta nemam pojma sta nije.

yamaha-tzr50
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 09. Apr 2006. 07:09

Post od yamaha-tzr50 »

posto vidim da ste pokrenuli pricu oko razlika u symbianu,hteo bih i ja da se nadovezem!Imao sam nokia n82 i sada imam samsung g810 i ja cu izneti moje zakljucke:prvo mana kod samsung symbiana mi je to sto kod njih ne postoji wlan carobnjak nego ima mnooogoo duzi put,dalje galerija na samsungu je blagi ocaj,nokia ima daleko lepsu galeriju i naravno prakticniju,dalje muzicki plejer iako je na g810 mnogo bolji zvuk,nokia ima mnogo vise podesavanja cak sta vise samsung ima samo ponavljanje i razbacivanje pesama i jos par sitnica koje umeju da nerviraju kod samsunga....eto mislim da sam malo pomogao... :wink:

Odgovori