Precenjeni i potcenjeni telefoni
- Wicker Man
- Expert
- Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
- :: HTC Desire
- :: Sony Ericsson K800
Precenjeni i potcenjeni telefoni
Hajde da malo ozivimo forum.
Ideja za ovu temu je dosla od nekih komentara sa teme Otkup mobilnog...
Pitanje je krajnje jednostavno:
Za koje telefone, smatrate da su precenjeni i za koje mislite suprotno,tj da su potcenjeni?Da ne bude zabune, mislim na nove telefone i cene koje su u radnjama,ali mozete predloziti i polovne modele.Naravno, nase trziste je specificno, tako da nemojte se truditi i uporedjivati ga sa drugim trzistima u regionu ili sire.
Kada su u pitanju precenjeni telefoni,licno najvise mi se ne dopada cena Nokie E61i,E51 bez kamere,N96.
Sto se tice potcenjenih telefona,tu je vec teze izdvojiti modele,jer svi tezimo da nesto pazarimo jeftinije i lako obaramo cenu i navodimo kojekakve mane.Zbog toga je ovde "dozvoljen" potpuno subjektivan stav.Eto dva telefona koja po meni vrede vise,ne mnogo ali...,su SE K800 i Nokia N70 ( ne zato sto ga ja imam).
Mnogi ce reci: "Ih pa to su matori telefoni,vreme ih je davno pregazilo".Sve to stoji,ali mislim da se jos uvek mogu nositi sa nekim mladjim modelima i dobro sluziti ne tako zahtevnim korisnicima.
Posebno se ne isplati ih prodavati (bez alternativnog modela ili sekundarnog,kako vam drago), jer im je cena jako niska i vrede vise od onog novca koji se moze za njih dobiti.Za taj novac je jako tesko bilo sta bolje uzeti,skoro pa nemoguca misija,bez neke doplate.
Naravno, ima jos modela,ali eto za pocetak je dovoljno.
*Tema je zabavnog karaktera,cisto da se razbije monotonija.
Ideja za ovu temu je dosla od nekih komentara sa teme Otkup mobilnog...
Pitanje je krajnje jednostavno:
Za koje telefone, smatrate da su precenjeni i za koje mislite suprotno,tj da su potcenjeni?Da ne bude zabune, mislim na nove telefone i cene koje su u radnjama,ali mozete predloziti i polovne modele.Naravno, nase trziste je specificno, tako da nemojte se truditi i uporedjivati ga sa drugim trzistima u regionu ili sire.
Kada su u pitanju precenjeni telefoni,licno najvise mi se ne dopada cena Nokie E61i,E51 bez kamere,N96.
Sto se tice potcenjenih telefona,tu je vec teze izdvojiti modele,jer svi tezimo da nesto pazarimo jeftinije i lako obaramo cenu i navodimo kojekakve mane.Zbog toga je ovde "dozvoljen" potpuno subjektivan stav.Eto dva telefona koja po meni vrede vise,ne mnogo ali...,su SE K800 i Nokia N70 ( ne zato sto ga ja imam).
Mnogi ce reci: "Ih pa to su matori telefoni,vreme ih je davno pregazilo".Sve to stoji,ali mislim da se jos uvek mogu nositi sa nekim mladjim modelima i dobro sluziti ne tako zahtevnim korisnicima.
Posebno se ne isplati ih prodavati (bez alternativnog modela ili sekundarnog,kako vam drago), jer im je cena jako niska i vrede vise od onog novca koji se moze za njih dobiti.Za taj novac je jako tesko bilo sta bolje uzeti,skoro pa nemoguca misija,bez neke doplate.
Naravno, ima jos modela,ali eto za pocetak je dovoljno.
*Tema je zabavnog karaktera,cisto da se razbije monotonija.
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!
- tehno maniac
- Mobil manijak
- Pridružio se: Ned, 29. Jun 2008. 08:26
SE G900, Nokia E61i,motorola A1200, to je ono sto meni pada a gledano po performansama, datumu izlaska i cijeni koja se trazi za iste..
Precjenjen je i HTC MTeoR, mada je svaki HTC malo iznad nivoa, ali ovaj je bas precjenjen s obzirom na performanse..
Precjenjen je i asus p750, mada tu posmatram HR trziste...
Takodje skoro svi Palm aparati su malo iznad realnog..
Potcjenjen je e61 obican polovan,, 100 i nesto evra je malo za njega, mada je prije skoro godinu nov kostao 170.
Veoma povoljan je E51 sa kamerom,svojevremeno i best buy.
Povoljan je i e71 sa cijenom u oglasima, a s obzirom na to sta sve daje...
Od win aparata najisplativija kupovina su od HP-a.
Precjenjen je i HTC MTeoR, mada je svaki HTC malo iznad nivoa, ali ovaj je bas precjenjen s obzirom na performanse..
Precjenjen je i asus p750, mada tu posmatram HR trziste...
Takodje skoro svi Palm aparati su malo iznad realnog..
Potcjenjen je e61 obican polovan,, 100 i nesto evra je malo za njega, mada je prije skoro godinu nov kostao 170.
Veoma povoljan je E51 sa kamerom,svojevremeno i best buy.
Povoljan je i e71 sa cijenom u oglasima, a s obzirom na to sta sve daje...
Od win aparata najisplativija kupovina su od HP-a.
Doktor Foster, krenuo za Gloster u vrijeme strasne kise.... U baru je stao, do pasa propao u Gloster ne ide vise....
SE W950+senheiser sluske, MOto F3
SE W950+senheiser sluske, MOto F3
- kapoerista90
- Expert
- Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49
- Wicker Man
- Expert
- Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
- :: HTC Desire
- :: Sony Ericsson K800
- dimi89
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sre, 07. Feb 2007. 09:25
- :: Samsung Galaxy Neo
- :: LG Optimus 4X HD
mogu da komentarisem jedino telefone koje sam koristio zato mislim da je n76 bezobrazno skup a odnos hvalitet>cena je bukvalno nikakav......jedino mogu nekako da opravdaju visoku cenu symbianom ali i dalje ako ne ubacite neke programcice onda nije to i neki plus.....Najbolji telefon koji sam imao je bio siemens m65 i smatram da je telfon definitivno bio podcenjen jer je kostao 150 evra kad sam ga ja uzeo a tad je bio popularan i da je imao jedino slot za mem karticu ne bi ga zamenio nikad....iznenadjujuce dobro se pokazala i nokia 7500 prism tako da odnos cena>hvalitet je na ok nivou.......
>>>Samsung S3 Neo GT I9301I<<<LG Optimus 4x HD<<<LG KS20 <<<....Nokia N76 {Symbian v60 3rd hacked}...
-
- Neredovni učesnik
- Pridružio se: Čet, 20. Sep 2007. 20:22
Precjenjeni, po mom mišljenju:
N96, Supernova serija, 8... serija, malo su mi i HTC-i precjenjeni, ali imaju kvalitetu, precjenjen mi je i Iphonche (morao sam ovo nadodat, al novi, po oglasima se da naći za pristojnu cijenu), i razne fensi-šmensi Armani, Prism, i takve stvari, iako imam izuzetaka!?
Podcjenjeni: Najpodcjenjeniji mobitel Samsung I780, M3510, I550, također i K800i\810, i dosta sličnih!?
N96, Supernova serija, 8... serija, malo su mi i HTC-i precjenjeni, ali imaju kvalitetu, precjenjen mi je i Iphonche (morao sam ovo nadodat, al novi, po oglasima se da naći za pristojnu cijenu), i razne fensi-šmensi Armani, Prism, i takve stvari, iako imam izuzetaka!?
Podcjenjeni: Najpodcjenjeniji mobitel Samsung I780, M3510, I550, također i K800i\810, i dosta sličnih!?
Potcijenjena je Nokia N81 - strašno fin muzički/gejmerski/surferski orijentisan telefon. I Samsung i780, ali tim bolje, jel' da?
Zaista je precijenjen iPhone. Svaka čast za sve te džidža-bidže koje ima, ali taj telefon realno treba da košta max 250-300€.
Pozdrav!

Pozdrav!

iPhone 4 16GB Black & N91 8GB facelifted to Silver.
Perfected by Sennheiser PX-200 White and Sennheiser HD-205 Black!
Perfected by Sennheiser PX-200 White and Sennheiser HD-205 Black!
- Lobachewsky
- Gatekeeper
- Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
- :: Huawei P20 lite DS
- tehno maniac
- Mobil manijak
Evo ovako
Nokia
Potcenjeni:5800, e61, e71, 6120c, 6300 pomalo i N81
Precenjeni:N96, N93i, E61i, E90, 6600 f/s
SE:
Potcenjeni:K800/K810, P990, m600/w950, G700, G900, W910
Precenjeni:C905, W980, W960
Samsung:
Potcenjeni: G600, G810, I780, i550, i560, i450, m3510, pomalo I900
Precenjeni:malo innov8
HTC:
Potcenjeni: molim?
Precenjeni:pa verovatno svi sem originalnig touch-a i touch vive, tytn i tytnII
Motorola:
Potcenjeni:skoro svi
Precenjeni:nijedan

Nokia
Potcenjeni:5800, e61, e71, 6120c, 6300 pomalo i N81
Precenjeni:N96, N93i, E61i, E90, 6600 f/s
SE:
Potcenjeni:K800/K810, P990, m600/w950, G700, G900, W910
Precenjeni:C905, W980, W960
Samsung:
Potcenjeni: G600, G810, I780, i550, i560, i450, m3510, pomalo I900
Precenjeni:malo innov8
HTC:
Potcenjeni: molim?

Precenjeni:pa verovatno svi sem originalnig touch-a i touch vive, tytn i tytnII
Motorola:
Potcenjeni:skoro svi
Precenjeni:nijedan

Nokia C6
- dimi89
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sre, 07. Feb 2007. 09:25
- :: Samsung Galaxy Neo
- :: LG Optimus 4X HD
mislim da HTC nije precenjen telefon (racunajuci koje sve fnkcije ima a i OS mu je veoma veoma ozbiljan) ali mislim da je druga stvar to sto nama jednostavno nije dostpan jer mu je cena veoma visoka za nase dzepove(barem za moj dzep)..............zaboravi osam da dodam da je nokia 8800 arte totalno precenjen telefon ima isti OS kao i moja 7500 prizma a takoreci nikakve funcije vise(jedino materijal od koga je radjena) i mislim da jedino ljudi koji menjaju telefon na 3-4 god im se isplati da ga kupe a pritom ga koriste.....iskreno mnogo sam se razocarao kad je moja majka uzela taj telefon ali kao sto sam reko ona nece da ga menja dok ne crkne(telefon
tako da je ok.

>>>Samsung S3 Neo GT I9301I<<<LG Optimus 4x HD<<<LG KS20 <<<....Nokia N76 {Symbian v60 3rd hacked}...
- tehno maniac
- Mobil manijak