za servisiranje telefona

flešovanje softvera, popravka, kvarovi
gogizr
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sub, 16. Avg 2008. 18:42

za servisiranje telefona

Post od gogizr »

sta je sve potrebno od programa i ostale opreme za servisiranje mobilnih telefona npr.za nokiju,samsung,leg,sonyericsson.itd .Unapred hvala

drgrga
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 21. Sep 2006. 20:48
:: Nisam iz Beograda !

Post od drgrga »

gogizr,

Ako mislis od opreme za dekodiranje,flesovanje trebaju ti boxovi.

Nokia- HWK,MT,Universal,J.A.F.
Samsung- NS-Pro,UST
SE- Setool,MT-SE,
LG- Vygis,
Motorola-Smart-clip,Rocker dongle

Ovde sam nabrojao najpoznatije(najbolje) alate za sw reparaciju,znaci u najgorem slucaju moras imati barem po jedan za svakog proizvodjaca.Uvek je pozeljno imati po dva razlicita,jer nikad ne znas ko ce prvi izbaciti soluciju za dekodiranje nekog novog modela i sl.
Drugo,uz mnoge alate (za novije modele telefona) moras kupovati i tzv logove jer se dekodiranje vrsi preko servera...

Sto se tice cena krecu se od 100 do 250 eura zavisi kako koji box.
U svakom slucaju treba ti oko 1000 eur samo za start,pri tom mislim na ozbiljan rad...a ne na rad
-"mozete li mi dekodirati u900 ?"
-"Pa znate,mogu ali eto taj bas model ide preko logova,ali ja nemam uplaceno,mislim imam box ali za sve ostale LG-je,koji ne idu preko logova .......itd"

Uz svaki box dobijas i njihov support gde redovno moras skidati nove verzije sw sto za sam box,sto za same telefone.U principu konstantan dobar internet.
Moras imati znanje koje bi pokupio od nekoga,mislim da je suludo krenuti sam u sve to bez ikakvog predznanja.
Pozeljno je visiti se nekom gsm forumu(a ima ih mnogo) i kupiti iskustva drugih servisera....

Eto tako nekako,trebaju ti i 2 racunara(ja koristim 3),jer je s jednim tesko mucenje..... :smutny:

Ako mislis na hardwersko servisiranje to u drugom postu,dosta sam se raspisao.....

pozz

Odgovori