Omnia vs Iphone 2G vs Diamond vs Tytn II

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Immortal
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sub, 17. Jan 2009. 02:31

Omnia vs Iphone 2G vs Diamond vs Tytn II

Post od Immortal »

Pozdrav svima, evo ovako resio sam konacno da zamenim telefon pa sam u strasnoj dilemi! :unsure: Budzet je od 250-300e i to je max, preko toga ne bih isao! A modeli iz naslova mi se uklapaju u tu cenu (polovni naravno....) ;) Znam da se razlikuju po mnogo cemu, ali evo objasnicu zbog cega sam koji stavio u uzbor! Svi imaju 3g i gps, osim iphona tako da te funkcije necu navoditi..... Kao i touchscreen i wi-fi!

Omnia: kamera 5mpx, kvalitet izrade, solidno velik ekran 3.2", ima mogucnost prikaza qwerty tastature u landscape modu, velika interna memorija, TouchWiz, windows i jak procesor! Svidja mi se se ceo interface jos ako moze da se instalira touch flo 3D kao na HTC telefonima bio bi full! Jedino sto me mozda nervira je to sto je ekran nekako malo izduzen i nema stylos slot! Omniu bih uzeo preko mts paketa sto znaci da bi nov telefon bio u pitanju!
Iphone 2G: znaci uzeo bih ga samo zbog izgleda! :) Kad god sam ga video kod nekog u ruci jednostavno nisam mogao da odvojim pogled od njega! Ali bukvalno, nekako mi je skroz lep! A naravno tu je i ogroman i prelep ekran od 3.5"! Nedostataka ima mnogo tako da o njima necu ni da pricam, ali iphone se i ne kupuje toliko zbog funkcija itd...
Diamond: kod njega me privlaci samo rezolucija ekrana, dimenzije i touch interface! Nista vise ne bih mogao da izdvojim! Po funkcijama je jaci od iphona i negde u rangu sa omniom!
Tytn II: mi je skroz mocan! Naravno ogroman plus full qwerty tastatura! Ali malo je glomazan i tezak! Juce sam ga bas drzao u ruci i testirao malo i bas su uocljive dimenzije i tezina! Nije sve jedno kad se stavi u dzep od farmerica! ;)

Sad da napisem malo za sta mi je prvenstveno potreban telefon! U proseku saljem oko 600-1000 por mesecno, na bel sms tarifi sam tako da mi poruke dodju dzabe! Sto znaci da bi qwerty bio pozeljan samo iz tog razloga! Unos teksta tipa exel, word, mail i sl mi je totalno nebitan! Pa racunam da cu morat znatno da smanjim por ako kupim neki od ova tri modela pored tytn-a! Wi-fi je obavezna stavka ali nju svi imaju, gps je pozeljan tako da tu manjka samo iphone! Ista stvar je i sa kamerom, pozeljna je ali ne prekopotrebna! Voleo bih malo i win os da isprobam! Sve ostale funkcije imaju velinom sva cetri telefona!

Eto toliko mislim da sam opisao sve detaljno, mozda malo i predugacno! :) Izvinjavam se ako se izmisljam malo, svaki komentar je dobrodosao! Jedan od ovih telefona cu sigurno kupiti i to u sto skorijem vremenskom roku! ;) Tako da ocekujem pomoc u izboru, posto je ocigledno da cu se tesko sam odluciti! ;)

nick6
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Čet, 12. Okt 2006. 21:20
:: Cubot Note S
:: Lumia 640

Post od nick6 »

Moj glas ide za Omniu, stylus olovka ti ionako nece trebati jer Omnia ima mousepad kojim mozes krstariti po displeju.
Iphone ne bih da komentarisem, Tytn II je preglomazan i tezak, a Diamond - sigurno se salis :D :D ?
Motorola Moto G

..::Bobby::..
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 15. Jan 2009. 01:58

Post od ..::Bobby::.. »

tytn 2 zaobidji,zaista je velik... Omnia je super,ali nije to to...jednostavno,NIJEDAN touchscreen nije dobar kao iphone..pa ni na diamondu,,diamond je neverovatno lep u ruci,mali,extra,ali mu cesto laguje touchscreen...ako za krace staze-iphone... stvarno je tel keva,ali je mene smorio...ovaj e71 mi dodje ko lek na ranu posle iphone :D
:lol:

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 17. Maj 2005. 11:13
:: iphone 11 pro max

Post od iLuka »

diamond nemoj da uzimas jer pored svih opcija koje nudi ima jaaako losu bateriju (meni nije drzala ni dan ceo)... dzabe sve te opcije kad ne mogu da odem na internet kad ja hocu a da ne nosim punjac SVUDA sa sobom... :uhuh: :uhuh: :uhuh:

Wicker Man
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
:: HTC Desire
:: Sony Ericsson K800

Post od Wicker Man »

Immortal, Hm,izbor svedi na Omniu i Htc Tytn II.Diamond bih zaobisao zbog baterije,a Iphone...pa Iphone je lep i nista vise posebno,meni.
Sad omnia vs tytn II...,jako tezak izbor jer su oba telefon odlicna.Mislim da bih u tvom slucaju uzeo Omniu najvise zbog toga sto ces je pazariti kao novu,a novo je ipak bolje.Sad tytn je stvarno malo veci i tezi ali je zato proverena masina sa qwerty tastaturom.Mozda kada bi nasao negde bas ocuvan primerak... :roll:
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Kao sto rece Wicker Man, svedi izbor na Omniu i TyTN II. E sad, prednost Omnie je sto je nova ali ako zaista nadjes lepo ocuvan primerak TyTN-a onda nemas dvoumljenja s obzirom da saljes toliko koliko saljes sms-ova mesecno. Imao sam telefon sa qwerty hardverskom tastaturom i sad imam bez hardverske i mogu ti reci da nije toliko tesko kucanje poruka ali je ipak daleko lakse ukoliko telefon ima hardversku tastaturu. Velicina i tezina, subjektivno, meni npr ne smeta jer to nije bas toliko glomazan telefon da ti treba tasna za njega vec ga jednostavno kao sto i svi drugi, kao sto ces i svaki drugi telefon nositi, stavis u futrolu i zadenes za pojas. Stylus tj olovka, ogromna boljka Omnie jer ma koliko da ti nije potrebna u svakodnevnoj upotrebi, opet ti je potrebna a prilicno je iritirajuce kad trebas nesto sitno da nabodes prstom sto bi znacilo da moras da je nosis kako god okrenes a s obzirom da nema predvidjeno mesto unutar telefona da je ubodes... :uhuh: Ja bih isao na TyTN II bez razmisljanja, jer ipak je to, po meni, trenutno jedan od najboljih all in one aparata.

sasa111
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pet, 19. Sep 2008. 16:40

Post od sasa111 »

Immortal, i ja se dvoumim oko omnie i Iphona... i razumem te to za izgled i sve... sta ce mi tel (nesto sto je uvek uz mene) a ne svidja mi se :)
A koja je razlika izmedju 2G i 3G, neko mi kase da je ovaj noviji dosta losiji i hardver i softver???

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Hmmm, evo da se javim kao vlasnik iPhona 3G, ne mogu da kazem da mu je losh hardver ili softver. Zaista radi neverovatno bzo i stabilno, a ja kao sto je ovde poznato ne mazim telefone, jednostavno ih urnishem raznim aplikacijama i sve. Na kraju krajeva ja sam kupio njega (dobio u ovom slucaju), a ne on mene, znachi on treba da radi kako JA kazem, a ne obrnuto.
Vishe puta sam napomenuo, iPhone je sminka, prelep telefon zaista, osecaj u ruci i rad sa njim su naprosto fantasticni. Ali ima i mana. Recimo nemogucnost da putem BT-a nesto posaljes nekome, nemogucnost forwardovanja SMS-a.... (ok, gomila stvari se reshava jailbreakovanjem i instaliranjem raznoraznog softvera), ali prichamo o uredjaju out-of-the-box.
U ovom izboru, moj favorit bi bila Omnia zbog WM-a, Diamond zaobidji zbog slabe baterije, a TyTN ma koliko bio mocan uredjaj je po meni pocheo malo da zastareva.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

madness99
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 07. Mar 2006. 20:40

Post od madness99 »

ehhh miodrage kako su me ljudi gledali dok sam vadio iPhone i divili se sad jos vise dok sam nosio HD,to je bilo tek :D

Mada moj savet u ovom izboru bi bila Omnia,Tytn kao sto rece miodrage zastareva pomalo :).
iPad 3G + Samsung Galaxy Tab 10.1 9 + iPhone 4 32gb White + HTC Evo 3D

Immortal
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Immortal »

Ok, hvala svima na ovako brzim odgovorima! :wink:
Znaci Diamond ispada iz kombinacije definitivno! Kao sto sam vec napomenuo on mi se svidjao samo zbog rezolucije ekrana i dimenzija! Po tome se mozda jedino izdvajao od drugih! A i nije dobio jos ni jedan pozitivan komentar!
Izbor pada na ostala tri telefona! Dobro je, vec napredujemo! :) Najvise predloga za sad ima omnia, i tytn ii je tu negde! Iphone polako posustaje koliko mogu da primetim! Rado bih ja njega kupio, ali kad vidim sta sve nude omnia i tytn za isto para onda mi je nekako zao jednostavno da uzmem njega a da pritom znam sta sam sve propustio! Omnia mi je onako skroz fina, imam jedno pitanje samo:
danas sam drzao f480 i igrao se malo sa njime, ali ni on mi nije ostavio neki preterani utisak, tj touchscreen mi i nije bas nesto toliko extra odradjen pa da li je on isti kao na omnii ili ima razlike?
I jos nesto, da li je moguce da iphone toliko vise odaje utisak od omnie kada se drze u ruci, i omnia je lep telefon nema sta? Nisam znao da je nemoguce forwardovanje por na iphonu, to mi je zaista malo glupo?! :?
Tytan II ne znam sta da kazem, slazem se da je all in one uredjaj a i rekao sam pre da mi je skroz mocan! I tilt funkcija je skroz dobra fora, naravno o qwerty tastaturi nema komentara! Ali njega ne bih mogao novog da pazarim! Znaci bio bi neki iz oglasa u pitanju,a to me i plasi po malo! Treba naci dobro ocuvan a i da mi se uklopi u cenu! I ko zna ko ga je imao sve pre mene i sta mu je radio! Preprodavcima se tesko moze verovati! Ali on mi je u izbor usao samo zbog qwerty-ja i niceg vise! Ne znam koliko je prakticna tastatura na omnii, koliko sam gledao razne testove ona fino funkcionise sad ne znam kako je u praksi?
Znaci svedimo izbor na ova tri, diamond ispada! Touch pro bi meni skroz zavrsio posao, nekako mi se cini da mi je on bas ono sto bi mi trebalo, ali mnogo je skup tako da o njemu necemo raspravljati! ;)

nick6
Mobil fan
Mobil fan

Post od nick6 »

Azimuth, za Omniu uopste nije neophodan stylus, sav posao (kucanje teksta i sl.) vrsi mousepad, a stylus je potreban samo izuzetno (npr. ako zelis da ti prepozna rukopis, ili u programima kao sto je Mobile Sketcher i slicni). Ja na i780 nikad ne koristim stylus, a QWERTY tastaturu ima i Omnia (samo sto je virtuelna a ne hardverska, tj. moze se koristiti i prstima i mousepad-om) :)
Motorola Moto G

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

nick6, druze, znam to jako dobro, mozda i bolje nego ti jer evo poslednjih godinu dana imam telefone sa TS-om, prvo sa pa potom i bez hardverske tastature. Znam sta znaci razlika u osecaju kad ti nesto stisnes i kad nesto dodirujes. I zasto svi vezujete virtuelnu tastaturu za Omniu?! To mi nikako ne ide u glavu... Jednostavno to je samo jedan u nizu aparata sa WM OS-om i nista vise pa u skladu s tim, mozes i na Omniu da stavis sve ono sto mozes i na bilo koji drugi WM telefon isto kao sto ni Omnia nije jedini aparat koji je napravljen praktivno samo od displeja tj bez bilo kakve tastature.
Nego da se vratim na temu. Immortal, kazem, prednost Omnie je samo u kameri i sto je nov. Naravno, ja sam uvek za novo ali ako mozes da nadjes zaista kvalitetno ocuvan TyTN II to je vec druga prica. A ako ne, ako uzimas od nekog totalno nepoznatog ili kako vec, onda se bas i ne bih igrao jer nisu male pare u igri

Immortal
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Immortal »

nick6, ma gde da koristimo qwerty mousepad-om? Ne znam kako bi to izgledalo, da jurimo strelicom slova po ekranu? :lol: Prstima je vec druga prica, ali opet se ne moze porediti sa hardverskom.... Mada je moze delimicno zameniti! Ne znam samo koliko ce mi to smetati posto saljem dosta poruka mesecno ali mislim da cu moci da se naviknem, valjda.....

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

Immortal, nije nick6, hteo da kaze da treba da koristitie qwerty sa mousepadom - vec da mousepad + qwerty (na i780) omogucavaju da prakticno ne koristi stilus. Verovatno je mislio da koristite mousepad za setanje po ekranu a da tastaturu koristite prstima.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

Immortal
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Immortal »

tomas.hokenberi, ok ja sam ovo rekao samo iz sale.... :wink: Posto tako ispada kad se procita recenica! Logicno je to da prstima koristimo tastaturu a u svemu ostalom sto ne moze prstom mousepad-om! Ono sto smo ja i Azimuth hteli da kazemo da bi slot za stylos ne bi skodio da ga ima....

Moze li neko i da mi objasni sta je tacno multi touch na iphonu?

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

Multi touch ti omogucava da dva prsta istovremeno koristis na TS ekranu.

Multi touch: http://en.wikipedia.org/wiki/Multi-touch

Immortal
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Immortal »

Ok, IDzO, pretpostavljao sam i sam da je tako nesto u pitanju, ali mislio sam na konkretnu stvar? Cemu to sluzi, zasto bih recimo pritisnuo dve ikonice u isto vreme kad ne mogu na ekranu da otvorim od jednom dva aktivna programa i sl? Imaju li neki programi koji podrzavaju multi touch itd? Takodje kad kucam poruke moracu jedno po jedno slovo da pritiskam, ne dva od jednom? Jednostavno me zanima gde je tu tacna primena u prakci?

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Immortal, mnulti-Touch kao sto mu i ime kaze podrazumeva da se odjednom moze dodirnuti vishe tachaka na ekranu telefona. Kod klasicnih TS-ova dodir samo jedne tacke na ekranu, bi imalo za efekat odredjenu akciju. Kod iPhona potrebno je dodirnuti odjednom vishe tachaka, najbolje jagodicom prsta - ustvari ekran na drugo i ne reaguje. Ista ova stvar omogucava taj gladak interfejs skrolovanja prstima po ekranu. Drugi telefoni to nemaju, ili nemaju tako dobro odradjeno 8) I to je ono sto iPhone, kao telefon sa zaista velikim manama izdize od drugih, i zasto se svaki ekran osetljiv na dodir poredi sa njim.
I da dodam, kucanje na iPhone tastaturi koja je virtuelna mi je bila teska par sati, da se navikenm da ne treba stisnuti, vec samo pipnuti. Ok, desi mi se da pogresim, i da i ne registrujem, ali nista kataklizmaticno.
Necu nista da te ubedjujem sta da uzimas, ali iskreno ma koliki da sam bio skeptik prema Apple-ovom chudu, jako mi je prirastao za srce. I sto je najcrnje, ma koliko da ima mana, skoro sve mu se prastaju kad ga uzmes u ruku. NEVEROVATNO!!!
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Immortal
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Immortal »

Aha, sad razumem! To je vec druga stvar! Ja sam bio u tripu, slicno kao sto je i IDzO objasnio, da moze da se dodirne vise tacaka od jednom, ali to mi nije imalo nikakvu svrhu! :? Sad kapiram o cemu se radi!
Mozes li mi objasniti jos samo koja bi bila onda konkterno razlika izmedju njega i omnie? Ili recimo touch hd-a, posto sam i njega lista malo i stvarno je gladak rad samo prstima? Ne nameravam da ga kupim da se razumemo, da ne ispadne da se izmisljam i sl! ;) Cisto me interesuje razlika! Ili je to zbog touch flow 3D-a na htc aparatima?

Kod samsunga f480 kad pokusavam da skrolujem kroz meni i hocu recimo na dolje, on prevlaci onaj select preko svake opcije sto mi je malo glupo! Kod iphona nije tako vec ide glatko gore dole i onda koju opciju hocu nju i izaberem! Da li je tako i kod omnie, posto nju jos uvek nisam drzao u ruci?

nick6
Mobil fan
Mobil fan

Post od nick6 »

Immortal napisao:nick6, ma gde da koristimo qwerty mousepad-om? Ne znam kako bi to izgledalo, da jurimo strelicom slova po ekranu? :lol:
upravo to sam i mislio :D :D ... na prvi pogled deluje smesno, a u praksi mousepad se krece vrlo brzo, radite sve jednim prstom, i nije nikakav problem da se "jure strelicom slova po ekranu", ponekad je cak i brze od hardverske tastature... To je po meni glavna prednost Omnie (i Artemisa/P3300 seca li ga se neko?) u odnosu na WM touchscreen modele sa klasicnim navigacionim (5-way) tasterom ili scroll wheelom
Motorola Moto G

Odgovori