Omnia: kamera 5mpx, kvalitet izrade, solidno velik ekran 3.2", ima mogucnost prikaza qwerty tastature u landscape modu, velika interna memorija, TouchWiz, windows i jak procesor! Svidja mi se se ceo interface jos ako moze da se instalira touch flo 3D kao na HTC telefonima bio bi full! Jedino sto me mozda nervira je to sto je ekran nekako malo izduzen i nema stylos slot! Omniu bih uzeo preko mts paketa sto znaci da bi nov telefon bio u pitanju!
Iphone 2G: znaci uzeo bih ga samo zbog izgleda!

Diamond: kod njega me privlaci samo rezolucija ekrana, dimenzije i touch interface! Nista vise ne bih mogao da izdvojim! Po funkcijama je jaci od iphona i negde u rangu sa omniom!
Tytn II: mi je skroz mocan! Naravno ogroman plus full qwerty tastatura! Ali malo je glomazan i tezak! Juce sam ga bas drzao u ruci i testirao malo i bas su uocljive dimenzije i tezina! Nije sve jedno kad se stavi u dzep od farmerica!

Sad da napisem malo za sta mi je prvenstveno potreban telefon! U proseku saljem oko 600-1000 por mesecno, na bel sms tarifi sam tako da mi poruke dodju dzabe! Sto znaci da bi qwerty bio pozeljan samo iz tog razloga! Unos teksta tipa exel, word, mail i sl mi je totalno nebitan! Pa racunam da cu morat znatno da smanjim por ako kupim neki od ova tri modela pored tytn-a! Wi-fi je obavezna stavka ali nju svi imaju, gps je pozeljan tako da tu manjka samo iphone! Ista stvar je i sa kamerom, pozeljna je ali ne prekopotrebna! Voleo bih malo i win os da isprobam! Sve ostale funkcije imaju velinom sva cetri telefona!
Eto toliko mislim da sam opisao sve detaljno, mozda malo i predugacno!