Tastature na ts modelima

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
tehno maniac
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 29. Jun 2008. 08:26

Tastature na ts modelima

Post od tehno maniac »

Ovde nastavljamo priču o on-screen tastaturama jer je tema jako zanimljiva, da ne trpamo temu koji telefon imate
Znači pitanje je koji telefon sa TS ima najbolju onscreen tastaturu.Evo nekoliko mišljenja sa teme "koji telefon imate"

Araphel:Igor88bg, mislim da malo preterujes.ja sam bio prezadovoljan upravo kucanjem poruka u full qwerty modu,i stvarno je odziv bio odlican i kucao sam skoro istom brzinom kao na E61.A drugi put sam drzao fon u rukama.

Tehno maniac:Igor88bg, druže to što govoriš nema veze sa životom, svi hvale tastaturu, samo ti pljuješ...sa v.10 je bila smrt, ali na novom v.20 ts ima neuporedivo bolji odziv na prste...

Leonel, da, ali jedva.Čak mi je i ispao jer je gladak kao sapun i težak kao kamen.

Igor88bg:araphel, mislim da si ti malkice preuvelicao druze jer znam kakvo je kucanje na drufim aparatima sa ts pa lepse mi je na iphoneu kucanje nego na 5800 ali nebitno ja volim mehanicku tastaturu i to je amin
Nokia C6

NemanjA^
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pet, 30. Jan 2009. 20:46

Post od NemanjA^ »

tehno maniac, pa ja mislim da je Virtuelna inferiorna u odnosu na hardversku, jer se teze kuca....i vece sanse da pogresis...mada sam ja Resco Keyboard Pro uspeo da prilagodim prstima..:)
Nokia 5800XM

Igor88bg
Banned
Pridružio se: Sre, 30. Jul 2008. 04:02

Post od Igor88bg »

tehno maniac, haha zar to nismo razresili ?:-) Mehanicka 4 ever haha!

kefalo
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 04. Jun 2007. 19:46

Post od kefalo »

Ja se sasvim fino snalazim sa virtuelnom, mada ona ima svojih ogranicenja, i zamorna je za dugo kucanje, tako da dajem prednost hardverskoj tastaturi.
Doktor Foster, krenuo za Gloster u vrijeme strasne kise.... U baru je stao, do pasa propao u Gloster ne ide vise....
SE W950+senheiser sluske, MOto F3

Igor88bg
Banned

Post od Igor88bg »

kefalo, pa ne znam ali ne verujem da ce dugo jos biti mehanicke tastature jer idu na to da ts bude sve ali ja iskreno vise volim mehanicke zato se divim npr nokiji e90 :-)

tehno maniac
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od tehno maniac »

Igor88bg, ovde se ne priča o mehaničkim nego o virtuelnim tastaturama.
Jedan od razloga zbog kojih sam izabrao 5800 jeste veliki broj načina unosa teksta.npr. sa iphone-om je nemoguće kucati jednom rukom.Sa full screen qwerty sam jako zadovoljan i čak ponekad pišem textove i surfujem po internetu na telefonu jer me mrzi da silazim sa kreveta i idem na lap-top.

Omniu i 5800 gledam kao najbolja TS rešenja što se tiče virtuelnih tastatura

Iphone i HD su jako široki i nezgra pni telefoni i imaju samo qwerty tastaturu tj. nemoguće je pisati poruke u pokretu što ja jako često radim.Pak, w960, G900, touch diamond imaju male ekrane i male tastature koje su dobre samo za korišćenje sa olovčicom, što ja ne volim.
Nokia C6

kefalo
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 04. Jun 2007. 19:46

Post od kefalo »

Igor88bg, to jeste, cak i na laptopovima ce se omasoviti TS, mada ja ne vjerujem da ce izumrjeti, bar ne kod sprava koje u opisu funkcija, podrazumjevaju i mogucnost kucanja dugih tekstova..
Naravno, TS kao koncept ce se i dalje razvijati i postace sve masovniji, mada ne vidim, kako u sekciji komunikatora ona moze uspjesno da zamjeni hardversku tastaturu.

edit.
ja sam kucao na 5800 na manjoj tastaturi, i bilo mi je potesko, mada siguran sam da bi privikavanje ucinilo svoje..
btw. ne svidja mi se kako su joj olovku izveli, suvise jeftina...
Pretpostavljam da je kuanje na onoj vecoj virtuelnoj tastaturi daleko lakse i bolje, mada nisam siguran da se moze mjeriti sa e90.
Poslednja izmena od kefalo u Sub, 28. Feb 2009. 04:47, izmenjeno 1 put ukupno.
Doktor Foster, krenuo za Gloster u vrijeme strasne kise.... U baru je stao, do pasa propao u Gloster ne ide vise....
SE W950+senheiser sluske, MOto F3

Igor88bg
Banned

Post od Igor88bg »

tehno maniac, n97 je ts a ima hardversku tastaturu :-) tako da moze i o tome :-) !

Wicker Man
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
:: HTC Desire
:: Sony Ericsson K800

Post od Wicker Man »

Uvek prednost dajem hard. tastaturi,ali cinjenica je da TS tastature lagano ali sigurno ulaze u svet mobilnih telefona.Ja mogu da kazem samo za Omniu i Iphone.Omnia me odusevila svojom tastaturom,nikakvih problema nije bilo i kucanje je islo super.Naravno ne tako brzo ali kada bih ga koristio jedno dva dana cini mi se da bih bio jako brz.
Iphone je takodje OK,ali mi je mnogo bolje islo na Omniji.Odaziv je bio mnoglo losiji nego na samsungu.E sad da li je do telefona (datog primerka) ili se ja nisam najbolje snasao...
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!

madness99
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 07. Mar 2006. 20:40

Post od madness99 »

E ovako kao sto je svima poznata cinjenica koristim HTC u zadnjih par meseci i menjao sam dosta modela.

Diamond,dobar ekran,dobro osetljiv.Mana je sto je mali ekran i tesko se "ubadaju" slova.

HTC TouchPro savrsen telefon,isto extra ekran.Prednost Qwerty koji je super odradjen ali isto mali ekran.

HTC HD savrsen isto :D,ekran stvarno bruka.Brz,dobar odziv,cak imam utisak da je i bolji od iPhone-a.Mogu da se ubace razni modovi tastatura itd tako da je prakticniji od Nokie 5800.

Samsung Omnia,imam je vec dva dana na stolu,probao sam da ga koristim dan dva,ali razlika u kvalitetu izmedju njega i hd-a i touch pro-a nebo zemlja koliko je losiji.

E sad rado bih vam demonstrirao kako radi odziv ali nemam nista sa cim bih mogao uraditi tako kvalitetan video snimak :S:

Teram sebe da napisem vec jednom review ali nikako da stignem,a i ne znam gde bih ga stavio
iPad 3G + Samsung Galaxy Tab 10.1 9 + iPhone 4 32gb White + HTC Evo 3D

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Elem, od TS tastatura, imao sam prilike da koristim na AnyCool K88 (djubre), i na iPhonetu - prilicno dobro odradjeno. Ipak ne moze ni da se poredi sa E61 recimo.
Neko reche da na iPhone ne moze da se kuca jednom rukom, ja ne mogu sa dve, mala mi je tastatura. Taman mi ide kucanje jednom rukom, dodushe, moram da gledam u to sta radim. Slazem se da nije za kola. Ali dok se vozi, mobilni telefon ne bi smeo da se koristi, barem takvo je slovo zakona.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

tehno maniac
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od tehno maniac »

Igor88bg, pričamo o čistim TS telefonima, i o VIRTUELNIM tastaturama

miodrage, ne mogu sa jednom rukom zato što telefon klizi iz ruke i preširok je, jedina kombinacija jeste da jednom rukom držiš iphone, a drugom tipkaš, barem sam ja tako jedino uspeo...
Čitao sam da ima za iphone lanscape tastatura pa je to verovatno mnogo udobnije sa 2 ruke.
Nokia C6

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

tehno maniac, ne znam, meni ne klizi iz ruke tako da... dodushe ako lezim, onda moram da ga pridrzavam, ali ako normalno sedim, nema sanse da ce da klizne... Sto se landscape tastature tiche - postoji, ali samo za email. Postoje programi gde se moze primeniti za kucanje SMS-a, ali nije to to - (all messages are sent as email).

tehno maniac
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od tehno maniac »

miodrage, ja sam koristio iphone 2g koji je gladak ako sapun, sa 3g je mnogo bolja situacija :wink:
Nokia C6

Igor88bg
Banned

Post od Igor88bg »

tehno maniac, pa zadnji kraj mu i nije bas gladak tesko da moze da ti ispadne telefon a 3g nikada nuisam koristio pa pojma nemam :-)

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

2G sam drzao jedva 2 min u ruci, a a ako je neki gladak onda je to 3G. Dodushe ja i imam malo vece sake, ap mogu ispod fona da ubacim mali prst kao drzac :) Inache postoje najrazlicitije navlake za iPhone, sa kojima on vishe ne klizi :)

madness99
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 07. Mar 2006. 20:40

Post od madness99 »

tehno maniac,

2G uopste nije gladak,cak se moze reci da je blago "hrapav" jedini gladak je 3G ;) mozda si ih pomesao
iPad 3G + Samsung Galaxy Tab 10.1 9 + iPhone 4 32gb White + HTC Evo 3D

tehno maniac
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od tehno maniac »

madness99, miodrage, iphone 3g je gladak ali je zakrivljen i ne klizi iz ruke, a 2g je ravan i klizi, takvo je barem moje iskustvo :wink:
Poslednja izmena od tehno maniac u Ned, 01. Mar 2009. 02:03, izmenjeno 1 put ukupno.
Nokia C6

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

Probah bas ozbiljno fulscreen qwerty na HD!!!Ono je odlicno!ne znam da li je to fabricki tako ili je lik ubacio neki programcic,ali je za kucanje sa dva palca fantazija!

I dalje preferiram hardverski qwerty,i mislim da bi jedino E90 mogao da nadjaca E61 po tom pitanju,ali kod virtualnih qwerty stanje je po meni ovako:Touch HD,pa 5800.Jeste,HD je veci od 5800 i malo nezgrapniji za rad jednom rukom,ali qwerty.... :oops:

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Ne razumem vas, pa u svaki WM aparat mozes da turis full qwerty i to u horizontali tako da komotno mozes da nabadas palcevima najnormalnije kao na bilo kojoj hardverskoj qwerty tastaturi s tom razlikom sto je ovde svaki taster i razmak izmedju tastera prilicno veci. Ja konkretno koristim Spb softver u tu svrhu sa raznoraznim skinovima. Tu su takodje jos i TD Keyboard, Keypad i Qwerty i jos imam Resco Keyboard. Savrseno mi rade posao sve tri aplikacije mada najcesce koristim Spb, no dobro.

Odgovori