Neke stvari o WiFi-u
-
- Slučajni prolaznik
- Pridružio se: Pon, 24. Nov 2008. 03:16
- MilančeBGD
- Expert
- Pridružio se: Uto, 13. Dec 2005. 15:38
- :: Sony Xperia U
- :: SE K800i
- cale
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pon, 01. Nov 2004. 23:38
- :: Google Nexus 6P
- Kontakt:
Danas mi je pukao film,jer mi apsolutno nista jasno nije bilo.OMNIA nece,N78 nece,N81 hoce 
Dosta clanova zna koje sam probleme imao sa D-Link WiFi routerom.(pokusaj resavanja problema na 3 strane)
I danas odem i pazarim,neki,Tenda,Wireless Broadband Router(iskreno,prvi put cujem,a i nije ni cudo jer je proizvodjac NR China) po ceni od 2850din,a D-Link sam platio oko 50e.
Dodjem kuci,installiram,i,gle cuda,i OMNIA i N78,kao i ostali racunari "idu" kao podmazani.
U cemu je misterija,ne znam,ne mogu da predpodstavim,verovatno nikad i necu o cemu se radi/lo.
Bilo kako bilo,mit "ako neznas sta je kvalitetno,pogledaj cenu" je razbijen.
Bar sto se mreznih uredjaja tice.
P.S.Opseg adresa u DHCP setovanju je sada,po default-u 192.168.0.11-192.168.0.100

Dosta clanova zna koje sam probleme imao sa D-Link WiFi routerom.(pokusaj resavanja problema na 3 strane)
I danas odem i pazarim,neki,Tenda,Wireless Broadband Router(iskreno,prvi put cujem,a i nije ni cudo jer je proizvodjac NR China) po ceni od 2850din,a D-Link sam platio oko 50e.
Dodjem kuci,installiram,i,gle cuda,i OMNIA i N78,kao i ostali racunari "idu" kao podmazani.
U cemu je misterija,ne znam,ne mogu da predpodstavim,verovatno nikad i necu o cemu se radi/lo.
Bilo kako bilo,mit "ako neznas sta je kvalitetno,pogledaj cenu" je razbijen.
Bar sto se mreznih uredjaja tice.
P.S.Opseg adresa u DHCP setovanju je sada,po default-u 192.168.0.11-192.168.0.100

-
- Povremeni posetilac
- Pridružio se: Pet, 19. Okt 2007. 19:19
-
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
- :: HUAWEI P40 Pro +
- :: HUAWEI P40 Pro
Malo me zeza konekcija koja dolazi sa mog rutera koju koristim na lapu i nokiji.
Postoje li neka podesavanja koja bi stabilizovala konekciju jer se ponekad gubi.
Ima li neko preporuku za dobar ruter do 50 e ako uopste postoji,btw moj je neki TpLink-ov.
Postoje li neka podesavanja koja bi stabilizovala konekciju jer se ponekad gubi.
Ima li neko preporuku za dobar ruter do 50 e ako uopste postoji,btw moj je neki TpLink-ov.
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet
-
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
- :: HUAWEI P40 Pro +
- :: HUAWEI P40 Pro
Gubila se i na mobu i lapu.Medjutim setio sam se nekog resenja a to je switch,valjda ce zavrsiti posao,jer mi je do sad modem sa kompom bio povezan preko usb-a pa moguce da je zbog toga zezalo.Inace signal je uvek bio 100 posto na oba uredjaja a konekcija se na lapu gubila u stand by rezimu.
XIAOMI Mi 11 midnight grey
- tomas.hokenberi
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
- :: Samsung GalaxyNote20
tske, utp kabl iz Huawei-a povezes na TP-Link WAN port. Kako je taj Huawei najverovatnije podesen da koristi opseg adresa 192.168.x.x (proveri), podesi TPLINK da koristi neki drugi opseg. Npr. izaberi 10.0.0.1 kao adresu wi-fi rutera (Network->Lan). U DHCP podesi opseg od 10.0.0.2 do 10.0.0.254 kao opseg adresa.
U network WAN podesi Dynamic IP kao Wan connection type. Pod wireless settings ako zelis da koristis mobilni kao enkripciju koristi WEP.
U network WAN podesi Dynamic IP kao Wan connection type. Pod wireless settings ako zelis da koristis mobilni kao enkripciju koristi WEP.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB
- Masterokrata
- Mobil manijak
- Pridružio se: Uto, 13. Jun 2006. 20:10
Jeste odlican ruter kad nemas nista drugo i zaglavljen si s njim, ko ima mogucnosti da izdvoji 5-6000 din za ruter treba da uzme neki Netgear ili Belkin router te 2 firme su jake kao zemlja po pitanju kvaliteta.miodrage napisao:TP Link ti je odlichan router, ne znam zasto bi ga menjao?
5130+Koss the plug....
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Ili ako imas jos vishe, onda Cisco, sa kompletnim softverom... Mislim, mozemo mi da prichamo o tome do sutra, ali ja kazem da je za te pare TPLink fenomenalan, za 3000 din ko nadje bolje vodim ga na veceru.
Ipak ovde prichamo o relativno jeftinim i pristupachnim resenjima - barem ja na to tako gledam.
Ipak ovde prichamo o relativno jeftinim i pristupachnim resenjima - barem ja na to tako gledam.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!