imao oba, ostavio 5800. uopste nisu za poredjenje, kao da poredis sporog stojadina i golfa peticu. nadam se da si razumeo sta sam hteo da kazem. dakle, 5800
Slawko11, a da ti ipak prvo pogledas sta koji ima? N73ME je vec prilicno star telefon, sa malo RAM-a i relativno spor. 5800XM prilicno nov telefon, sa novom verzijom simbiana, touchscreen-om. Ta dva telefona se dosta razlikuju. Ja bih pre kupio 5800XM - mislim da kupovina N73 (osim ako nije vrlo povoljna cena) danas i nije najbolja ideja.
I to mnogo bolji, osim u segmentu kamere... Tu N73 dobija, al verujem da se to moze preboleti...
Dakle, 5800... I to je to... Osim ako ti bas ne smeta TS, onda uzmi N82 (on je opet daleko bolji od N73 a slicna cena kao 5800)
hm, sto e kamere tice, sada se na 5800-ici malo poboljsala, ali jos joj nije prisla. cak je i na e71 koji odnedavno imam mnogo bolja nego na 5800 i tu negde blizu n73, novi firmware 210 je izbrusio procesuru slike
Pa gledaj, nije ona losa... Al nije u rangu sa N73... To je cinjenica... Plus, nema poklopac na sve to, pa se plastika grebe... Al danju vrlo lepo moze da posluzi, nije bas toliko losa...
kazem ti realno, zato sto sad koristim 5800, tj e71. kamera na e71 sije onu na 5800 i po brzini i po obradi slike, sve je bliza onoj na n73 a nadam se i da ce je koliko toliko stici sledecim firmwareom.
ja sam davno prestao da se zanosim time da uzimam telefon zbog kamere. ionako je retko koristim, a to sto tada i uslikam mi je ok kvaliteta jer se koliko toliko razumem u podesavanja, pa isoadne bolje nego kad se koristi automatic profil za slikanje.
bilo kako bilo, 5800 je zver od telefona, mnogi mu se podsmevaju, ali on ce se tek pokazati kad mu se jos malo izbrusi firmware koji je inace vec i sad dosta stabilan i dobar. reci cu samo da telefon ima neke jako korisne opcije kod surfovanja netom npr koje e71 kao top biznis telefon nema. o tome sam pisao vec u temi o e71.
a za multimediju je savrsen, ali savrsen.
djoxie, bas ti hvala za ovo...ja jos uvijek imam N73,al vec dugo razmisljam o novom telefonu...u medjuvremenu sam dobio dobar digitalac,pa je N82 otpala...ostala je N95 8GB ali u zadnje vrijeme ozbiljno razmisljam i o 5800,nedavno sam ju vidio kod jednog lika i bas je dobra...nekako mi se cini da N73 nema sta da trazi pored 5800,bar kad je brzina u pitanju
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.