Nokia N97

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Evo, jos malo OFF, ljudsko oko najvestijih likovnih umetnika i kritichara je u stanju da raspozna do 256 boja, mozda nekoliko gore-dole. Ostali mnogo manje. Jednostavno nashe oko moze dosta da vidi, ali mozak ne ume informaciju da obradi.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

kapoerista90
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49

Post od kapoerista90 »

janka_88, Slazem se za razliku na N82 i N73... Ogromna je... Kvalitet boja, slike, samog ekrana je daleko bolji... :) Bez obzira na to kako je podesen ekran na N73, nije mogao da parira onom na N82.
Nokia E71... Elegant, but deadly

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

Jeste da ti je oftopic, ali dal' bi se ljudi primili na njega da kamera nije 12 mpix... Da je pet recimo...
Meni bi recimo ova Nokia vise odgovarala...
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

cenobite
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 26. Maj 2008. 05:45

Post od cenobite »

jako zanimljivo kako ljudi kapiraju 'pomak' u industriji mobilne telefonije... oni ga vide u tome koliko megapiksela ima koji telefon,znaci ne u nacinima komunikacije [kakva god ona bila-IM,SOC,SMS,MMS i sl.] nego vide pomak u rezoluciji CCD cipa!?
katastrofa koliko su ljudi ne informisani!!!!
masovno se po netu vodi diskusija o tome da su bolji WinMob uredjaju jer,jelte,imaju bolji/jaci CPU od nokie N97!?
znaci opet tuga bozija koliko ljudi nemaju pojma o cemu pricaju!!!
meni ovde jedino kod n97 sto smeta sto je ekran sa e90 vece rezolucije od ovog sa n97...pa mogli su da stave isti,ili makar da je manja razlika...ipak je dovoljno proslo da nokia moze da se makne sa 320x240px...
verujem da se svi ovde slazu sa svim sto sam napisao...!

djoxie
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 04. Okt 2006. 14:30

Post od djoxie »

cenobite,
ekran je rezolucije 360x640, kao i na 5800.
i potpuno se slazem sa svim ovim sto si rekao prethodno.
kamera zaista nije najbitnija, jer moramo biti svesni da telefon jos dugo dugo nece biti u stanju da slika kao digitalac.
ono sto je meni kod nokie neprevazidjeno je brzina, jednostavnost i kvalitet svih vrsta komunikacije. prvenstveno (pored izvrsnog telefoniranja) tu mislim na povezivanje na internet koje je automatsko. kada sam skontao da npr na htc uredjajima uvek posle surfovanja netom moram rucno da iskljucujem konekciju smucio mi se zivot.
takodje, nokia je sve funkcije prilagodila koriscenju u pokretu, za sta su telefoni i namenjeni. sedenje kod kuce i budzenje programa i njihovo isprobavanje ostavljam sa zadovoljstvom geekovima koji na to bacaju vreme. meni telefon sluzi za komunikaciju prvenstveno, tek onda za sve ostalo, tj slusanje muzike, gledanje slika, klipova itd. i smatram da je moj stav veoma ispravan, zna se za sta telefon sluzi, a tu ce n97 biti neprikosnoven, videcete!!!
::luv phonez::

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Hmmm, citam ovu temu od pocetka nisam se nesto preterano oglasavao, ali sad jednostavno moram. Sto se tiche upotrebe u pokretu, za sada rekao bih da je tu iPhone neprikosnoven, i moze da mi pricha ko sta hoce, jer sam imao Symbian telefon, i bio sam prezadovoljan njime, ali iPhone je promenio nachin na koji ja koristim telefon. Usput, imam i sjajan WinMob uredjaj, koji dosta toga trazi da se rucno odradi. Ok nije mi problem, navikao sam na to na E61, ali tu ih Apple-ovo cedo tuche ko beba zvecku.
Nijedan od ovih telefona nema neku kameru - iskreno me zabole jetra za istu jer je koristim svake prestupne godine. Sto se ekrana tiche, Apple i tu odnosi pobedu, ne samo zbog stvarno sjajnog izgleda i interfejsa, nego i zbog nacina upravljanja. I pored svih nedostataka, koji bi trebalo da budu ispravljeni za par dana kad izadje v3.0, Apple ima najbolje odradjen deo za komunikaciju, a sve se odradi sa par gestova prstom po ekranu, i bude gotovo za 2-3 sec, dok na ostalim telefonima zaboravim sta sam hteo kad stignem do opcija za menjanje.
Cekam i ja N97 da vidim sta ce da donese, ali plasim se za mene nista novo i revolucionarno. Obaska sto me Symbian smorio tim imbecilnim sertifikovanjima i sl.

djoxie
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od djoxie »

u pravu si za sertifikovanje, ali kad malo razmislis ne treba ti zapravo nesto mnogo aplikacija koje nisu free. ja sam pristalica toga da neku od aplikacija i kupim, sto da ne. zasto ne bih podrzao onoga ko je redjao spanska sela i napravio korisnu aplikaciju. za iphone se slazem, ali donekle jer je stvar ukusa. po mom misljenju apple i nokia su najjednostavniji, ne znam koliko si imao prilike da cackas ovaj v5 koji je na 5800 i n97 ali je odlican. imao sam touch pro koji je zaista vrh telefon, ali zahtevao je mnogo tipkanja, cackanja, to me je smorilo iako dan danas zalim za njim.
ljubav prema telefonima je zaista pogubna, pokusavam da se skinem nekako...

dimi89
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 07. Feb 2007. 09:25
:: Samsung Galaxy Neo
:: LG Optimus 4X HD

Post od dimi89 »

djoxie uporedjujes smart phone sa ppc uredjajem definitivno nije ok. Miodrage u pravu si ( kao i u vecni slucajeva) ali sacekajmo da izadje nova verzija WM-a pa cemo onda da uporedimo mislim da sve bude po propisu 8)
>>>Samsung S3 Neo GT I9301I<<<LG Optimus 4x HD<<<LG KS20 <<<....Nokia N76 {Symbian v60 3rd hacked}...

Vincent
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 30. Jan 2006. 18:06

Post od Vincent »

miodrage, zamolio bih te da u temi o iPhoneu detaljnije objasniš sledeće:
miodrage napisao: Sto se tiche upotrebe u pokretu, za sada rekao bih da je tu iPhone neprikosnoven... iPhone je promenio nachin na koji ja koristim telefon.
Dakle, ne sporim da ono što govoriš i misliš, samo sam neupućen u detalje situacije koju opisuješ.

Moram da kažem da mi se bijela verzija mnooogo više sviđa, crna je nekako obična... Mnogo je lijepo i intuitivno odrađen interfejs. Sve greške sa 5800 djeluju prevaziđeno kod N97.
Pozdrav! :wink:
iPhone 4 16GB Black & N91 8GB facelifted to Silver.
Perfected by Sennheiser PX-200 White and Sennheiser HD-205 Black!

djoxie
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od djoxie »

Vincent, slazem se sa tobom, sada se jos samo ceka novi firmware za 5800, izgleda da ce i tu biti velikih pomaka, bar se tako ocekuje.

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

Ljudi... ovo je tema o N97... pobrisane su sve OFF topic poruke... 8)
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

Marko_NS
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 08. Maj 2009. 18:06

Post od Marko_NS »

http://www.gsmarena.com/nokia_n97-review-363.php
Konacan review sa Gsmarene.com
8)
Dobro je prosao!
iPhone 4.

bestboy
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 03:10

Post od bestboy »

So, the latest Nseries flagship is not a royalty but a focused and capable handset with a firm foot in the segment of smart QWERTY touchscreen all-in-ones. The ultimate device as we knew it is dead, Nseries live on. :)
Слобода или смрт

Leonel
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 27. Feb 2008. 03:17

Post od Leonel »

Stigao je !!! :D Cijena prava sitnica - 550 evrica 8) Stigao je juce zajedno sa N86 koji je 800e :wacko:
Mislim da ga u Srbiji mozete ocekivati sledece ili one tamo nedelje!
Primarno:Nokia N97 black, full + 8GB
8910, 8850, 8210, 8310 i 7710

loki13
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
:: Htc Desire 500 dual
:: Nokia E71

Post od loki13 »

Leonel, ako ce mu to biti prodajna cena onda i nije toliko strasno koliko sam mislio da ce biti!
n96 je oko 600e sada....
Dok su ga za n86 bas preterali,ili ima se poklapa 8 mpx kamera i 800 evrica! :D
D500&E71

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 17. Maj 2005. 11:13
:: iphone 11 pro max

Post od iLuka »

xaxaxaxxaxax, ima je neki Viktor mob u Bgd-u za 900EUR :blinky: :blinky: :blinky: inace u evropi je sada 540EUR... necemo mi nikad biti deo necega... :uhuh: :uhuh: :uhuh:

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

luca, pa mora i Viki od necega da zivi majku mu. Sto ste svi tako na kraj srca? Covek je morao legalno da uveze telefon. Cena 540€. Carina je cini mi se 20% sto je 108€, pa je nova cena fona 648€, na ovo mora da se nadoda PDV od 18% sto je 118.64€ pa je nova cena uredjaja 764.64€. E sad, ja verujem da Viktor nije prvi dobavljac, znachi sad racunica krece sledecim tokom. Prvi dobavljac uzima svojih 10% sto je u ovom slucaju 76.4€ - zaokruzicemo na 80 (kod nas se to tako radi, pa onda dobijamo da uredjaj kosta 850€ (zaokruzeno). I kako pomenuti Viki mora nesto da zaradi, uzece i on mizernih 50€ na telefonu, i mi time dobili cenu od 900 jurica.
Koji sam genije za matematiku, ponekad se divim sebi do imbecilnosti. Imam pocetnu i krajnju cenu, a sve transakcije mi se jednostavno javljaju u glavi u momentu :D

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

Pa, pitanje je da li je legalno uvezao telefon. :)
Bez obrizra na to, mnogo je bezobrazna cena, jer se za te pare moze uzeti lap top i neki extra telefon.

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 01. Jun 2004. 21:46
:: samsung s8 plus
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

pa da ga je legalno uvezao, nebih rekao da bi imao kineske znakove na tastaturi :wacko:

Odgovori