Yettel novosti

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
Odgovori
miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Godzilla, nije to poenta... Sa aplikacijom ti sam sve proveravas, a poenta ovoga je da ti salje obavestenja o raznim promenama... A to se NE desava. Barem meni netje da sljaka. A imam aplikaciju i na iPhonetu, i na HP-u, a imao sam i na E61, cisto da vidim kako sljaka. I na iPhonetu je najbolje iskustvo :D
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

zALFex
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 06. Nov 2007. 17:10

Post od zALFex »

Od 18. juna pocinje nova promocija - 5 para minut i sms, od 22h-7h.
Aktivacija ce biti preko *111#, a provera na *121*9#.

Daddy Yankee
Banned
Pridružio se: Sre, 14. Nov 2007. 07:13

Post od Daddy Yankee »

Bezveze promocija. :roll:

mp3mp3
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 25. Jun 2008. 17:16

Post od mp3mp3 »

Slično je bilo prošlog leta, pozovi 4 puta i od 20-24 besplatni razgovori ili pošalji 8 sms-a i od 20-24 free sms... a mts davao 1200 sms-a neograničeno, pa sam baš poludeo jer sam bio telenor, uvek neka surova ograničenja... Jedino i po prvi put fina im bila promocija 10para minut...

Edit:

Pet para noću!
Samo u Telenoru, od 18. juna - razgovarajte i šaljite poruke po neverovatnoj ceni od 5 para za minut i SMS! Napunite baterije i spremite se za duge letnje razgovore. Besplatno pozovite *111#

Telenor je svojim pripejd korisnicima omogućio da od 18. juna razgovaraju po ceni od 5 para za minut u mreži i šalju poruke za samo 5 para u domaćim mrežama, svake večeri od 22 do 7 časova ujutro!

Da biste aktivirali promociju, besplatno pozovite *111# i na ekranu vašeg telefona ugledaćete meni sa stavkom „5 para noć“ na rednom broju 1 ukoliko želite da aktivirate promociju, pritisnite taster za potvrdu, upišite 1 i ponovo potvrdite. Na sledećem ekranu ugledaćete vašu ponudu – određeni broj minuta u mreži ili SMS poruka ka domaćim mrežama po ceni od 5 para. PDV i Porez na upotrebu mobilnog telefona su uračunati u cenu.

Odaberite opciju 1 za kupovinu i potvrdite. Novac će biti automatski odbijen s vašeg računa, a kupljeni paket možete da koristite narednih sedam dana. Tokom perioda korišćenja minuta kupljenih u okviru promocije, uspostavljanje veze je besplatno. Stanje preostalih minuta i poruka po ceni od 5 para možete da proverite putem koda *121*9#.

Pozovite *111#, aktivirajte vaš promotivni paket i uživajte u dugim letnjim razgovorima u mreži po ceni od samo 5 para za minut.

http://www.telenor.rs/?section=private&page=6672

>>Pravila otvaranja tema i davanja odgovora<<

evolution
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 04. Jun 2008. 16:37
Kontakt:

Post od evolution »

KlikMee
Jednim klikom u digitalni svet

Na sledećoj stranici možete da preuzmete KlikMee skener, program za vaš mobilni pomoću kojeg skenirate 2D KlikMee tagove. Nakon preuzimanja i instalacije, možete da skenirate KlikMee tag na strani 16 magazina Telenor In, a prvih 1000 korisnika koji skeniraju ponuđeni 2D kod dobiće i besplatnu sedmodnevnu pretplatu na servis "Telenor Muzika - opcija Bez limita".

Otkrijte šta se nalazi iza taga i otvorite svoj prozor u digitalni svet. KlikMee vam omogućava da jednim klikom dođete do svojih omiljenih sajtova preko mobilnog telefona, kao i da prilagodite internet sadržaje vašim potrebama i željama. Preuzimanje aplikacije je besplatno, kao i protok podatak prilikom korišćenja promo perioda muzičkog servisa "Bez limita". Preuzmite KlikMee aplikaciju i prepustite se multimedijalnom uživanju - omiljeni sajtovi i tražene informacije su na svega jedan klik od vas.

http://wap.telenor.rs/klikmee/
Više o KlikMee tehnologiji: http://www.itkutak.com/it-sektor/klikme ... a-svakoga/
Poslednja izmena od evolution u Uto, 16. Jun 2009. 16:01, izmenjeno 1 put ukupno.
iPhone 6 Plus

Zligor
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 24. Apr 2009. 17:52
:: LG Nexus 5X

Post od Zligor »

nego da pitam nesto vezano za postpaid, na t. express standu sam pitao promoterku (buckastu ali slatku) :D da li je moguce koristiti tarifne dodatke (sms, internet) uz prenesi 60 tarifu. trazila je nesto na lap topu i rekla da je moguc samo omiljeni br. da li je to istina ili nije informisana???

Akki
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Sub, 09. Okt 2004. 11:03

Post od Akki »

Pripazite na rečnik i smanjite off... slede oštrije mere ako se nastavi... :wink:
Ne pruzam podrsku putem privatnih poruka...

evolution
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 04. Jun 2008. 16:37
Kontakt:

Post od evolution »

Uz Prenesi tarifne pakete moguće je aktivirati tarifni dodatak Dodaj Omiljeni broj i Dodaj Internet tarifne dodatke.

http://www.telenor.rs/?section=private&page=3460
iPhone 6 Plus

sigi
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 03. Avg 2006. 17:12

Post od sigi »

znimljivo ovde bude cim neko protiv telenora osnovano i argumentovano pojavi se Akki nekulturno izbrise neciji post i potom dodje djusi sa novim tendecijama na telenor mrezi ovo je jedno mozda vec i jubilarni put

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

zALFex napisao:Od 18. juna pocinje nova promocija - 5 para minut i sms, od 22h-7h.
Zasto svako leto mora da upropaste promociju!
Jedino sto je dobro je sto je uracunat SMS, i sto je bolja nego proslog leta, ali opet nista ne valja...
Od 10 je kasno... Osecam da ce mts da im ga ******, da se tako izrazim :) :)
Jedino i po prvi put fina im bila promocija 10para minut...
Nemoj tako, bila je i one zime, jedan dinar/jedan minut, nema uspostave... Tad su bili isto van konkurencije.

Umeju oni, al' nece :) :) :)
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

vlada1970
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 20. Nov 2006. 14:06
:: Blackberry Q5
:: Nokia 8310

Post od vlada1970 »

Ako treba častiću pićem, onog ko mi iskreno izračuna i odgovori - da li bi mogao jedan operater sad u našim uslovima da opstane i da pritom ima i zaradu a da konstantno stavi da minut razgovora prema svima ( svi mobilni i fiksni brojevi u Srbiji ) bude 10 para? I sms 10 para?

Razmišljam sada i pomišljam, da Telenor ( svaka mu čast na ovoj promociji inače ) i sa ovom promocijom lepo zaradjuje i pitam se da li bi opstao i on i ostali operateri, kad bi ovako ostalo za vjek i vjekova? 8)

Ako je u jednoj Finskoj, minut razgovora u mobilnoj mreži jeftiniji od fiksne, ( iz razloga što je jednostavnije i jeftinije pokriti odredjeni predeo sa mobilnom mrežom, nego fiksnom - to je bar svima jasno ), onda mislim da ako bi ostalo 10 para za minut kod nas zauvek, da bi i dalje operateri zaradjivali odlično. Jeste da bi se onda išlo na kvantitet, ali bi se zaradjivalo ipak.

Jel može neko matematikom ovo da mi potvrdi ili demantuje?

edit: Admini, sad ga kucnuh, setio sam se da možda ovo pitanje ne spada ovde, pa ako mislite isto tako, molio bih da premestite ili da otvorite novu temu, ako je potrebno.

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper

Post od Lobachewsky »

Mislim da je za tako nesto potrebno da cela nacija bude "finansijski sposobna" da se ucipi...
Kod nas vecina gradjana nema pa nema, i da se smanji cena, opet ne bi imali. Dok bi za to vreme veliki potrosaci samo smanjili troskove. Iz cega dalje sledi da bi se i operaterima smanjila zarada.
U razvijenim zemljama smanjenjem cena veliki potrosaci smanje troskove, ali manji, kojih je mnogo mnogo vise povecaju, tako da se sve to kompenzuje. Jos operateri i zarade...
Inace, telenor je prvi napravio korak ka tome, ovim promocijama koje su prilagodjene potrosnji korisnika...

vlada1970
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od vlada1970 »

Pošto imam osećaj da je najbolje rešenje da se napravi nova tema za ovo, molio bih moderatore ako je moguće da cut-uju moj prethodni post i ovaj od Lobachewsky-og i naprave novu temu. Hvala.

Stavite naslov teme na primer:

"Može li 10 para za minut da bude za stalno?"

Lobachewsky, to "finansijski sposobna" mi nekako ne drži vodu. Zato sam i pitao da me matematika zanima najviše u ovome. Jer mnogo stvari ovde, po meni, može da se suprotstavi tvrdnji da je potrebna finansijski sposobna nacija.

Uzmimo prosek korisnika ( koji faktički čine i najveći segment u obrtu ) i mislim da ćemo dobiti stotine hiljada radnika, domaćica, učenika, studenata, zaposlenih, penzionera i još mnogo tih kategorija i videćemo da većina njih kupuje dopune ili imaju tarife, ako su na post paid-u, u minimalnoj količini ili imaju najniže tarife. Tj, bolje rečeno, koriste mobilni samo kad baš nemaju drugi način da kontaktiraju nekoga. A i tad paze na svaki minut, i nije čudno što često čujemo "ej, zovem te sa mobilnog, požuri sa pričom" :lol: .

I kad bi se napravila neka studija, mislim da bi odgovor bio da je prosek ( ako gledamo dopune, jer mi je lakše da samo njih pominjem u tekstu ) da većina potroši od 200-1000 dinara mesečno. Evo moj ćale troši oko 250 dinara svakog meseca u proseku.

A kad bi takvi svi, imali 10 para za minut, potrošili bi sigurno više. I to mnogo više neki. Jer meni je na primer draže da dam za dopunu, ako treba i hiljadarku svake nedelje, ali da znam da ne moram da gledam koliko mi traje razgovor. To, po meni znači, da i iz ove "sirotinje" od naroda :oops: može da se izvuče mnogo više para, samo ako im daš da ljudski taj novac iskoriste.

E sad, što je lakše manje raditi a zaradjivati isto ako ne i više, sa skupljim impulsom, to je druga priča. Govorim o nekoj, nadam se, bliskoj budućnosti kad operateri neće moći da se ovoliko zezaju i kad će morati malo da se spuste sa pijedestala koji su sami sebi napravili, i da udovolje narodu.

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper

Post od Lobachewsky »

Pa evo, telenor je dao za 100 dinara 1000 minuta ovima koji nista ne trose da bi ih podstako da trose... Ako su bili sposobni da plate, zasto ukinuse izvor tolikog profita?
Nemaju ljudi, nemaju...
Dobro, ima tu i pljacke, ali to je, po meni opet zato sto u nasoj zemlji postoje samo dve klase ljudi- "dobrostojeci" kojima nije problem da plate, i oni koji "kada bi uzeo da ih treses naglavacke, samo bi im oci ispale".. Operaterima ne preostaje nista drugo nego da prve maksimalno iskoriscavaju, posto od drugih, jel'te, nema vajde.
Sve se oko toga vrti.

Slikovito. Trenutno stanje.
Sirotinje ima 200 komada X 100 dinara mesecno = 20 hiljada
Srednjih ima 60 komada X 500 dinara mesecno = 30 hiljada
Zahtevnih ima 16 komada X 2500 dinara (prosek, dakle tu ima i onih sto trose i hiljadu i sest hiljada)= 40 hiljada
Velikih (biznis, roming i te fore) ima 5 X 10000 dinara (100evra) = 50 hiljada
------------
ukupno: 140 hiljada zarade

------------
Naprave flet paket... 4000 din kosta.

Nov flet paket bi oberucke prihvatili "Veliki" i mozda nekih 5 od ovih Zahtevnijih... Od njih tri sto trose 2500 dinara, jedan bi bio spreman da plati i 4000 za flet.

I sta onda imamo:
Prihod od Sirotinje idalje 20 hiljada;
Prihod od Srednjih idalje 30 hiljada
Prihod od Zahtevnih povecava na 50 hiljada
Prihod od Velikih se smanjuje na 20 hiljada
------------
ukupno: 120 hiljada zarade, u gubitku su 20 hiljada.

Sada, zbog gubitaka treba dobiti vise prihoda od Sirotinje i Srednjeg staleza animiranjem da trose vise... I u razvijenim zemljama to i uspeva, ali u nasoj, *****, nema odakle... eto... to je neko moje vidjenje.

*Odnos sam lupao, sve sam lupao, ali (moja) sustina je tu.
Ako se neko ne slaze, nek objasni sta zasto kako...

vlada1970
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od vlada1970 »

Sve sam skapirao šta ti je bila poenta, samo bih dodao da po mom mišljenju ovih prvih tj, sirotinje, ima mnogo više od ovog 200 što si naveo. Gledano procentualno, naravno u odnosu na procenat ostalih kako si naveo.

Neka i bude srednjih 60 komada, zahtevnih 16 i velikih 5 ali sirotinje, po meni, ima mnogo više od 200 i to najmanje 5 puta više.

I onda se vidi da "sirotinja" učestvuje kvantitetom u ukupnoj zaradi. I to pomnoži sa 20 hiljada koliko si odredio za sirotinju i dobiješ da je prihod od sirotinje 100 000 dinara. Znači da se od sirotinje zaradi isto kao od srednjih,zahtevnih i velikih zajedno. Po mom mišljenju je stvarno toliko "sirotinje" a to potkrepljujem činjenicom da je stvarno u mnogim biznisima najveći prihod od nas siće. Primer jedan, kladionice. Od svih nas što uplaćujemo po 50 ili 100 dinara, kladionica živi, a ne od onih što uplaćuju po 50 , 100 ili više evra.

Ako kažeš da sirotinja i kad se animira da troši, nema odakle da plati, onda treba pristupiti drugačijoj logici ili taktici. Budi fer igrač i daj toj sirotinji nešto za stvarno. Sirotinja je samo finansijski sirotinja, a nije sirotinja u glavi. Ta sirotinja dobro vidi šta se radi i kapira lepo kakva je situacija. Zato prema sirotinji treba biti pošten. To je taktika koja može sirotinju da privuče da troši. Poverenje. I fer igra.

Ovo je isto moje vidjenje stvari, naravno. 8)

loki13
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
:: Htc Desire 500 dual
:: Nokia E71

Post od loki13 »

vlada1970, i jos telefoni za normalne pare uz neku normalni tarifu....
Pa innov8 uz 4000 tarifu kosta oko 20k dinara....po meni takvim korisnicima treba bukvlano pokloniti taj telefon.....
A ne da telefoni kod telenora kostaju kao i u radnji (doduse u ne bas legalnoj)
D500&E71

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Malo ste se rasplinuli. Što se Vladinog pitanja i cene od 10 para tiče svi ste zaboravili da Telenor daje samo unutar mreže, što njih skoro ništa ne košta, a međusobno dranje je u interkonekciji. I tu najbolje stoji onaj ko je najveći a to je mt:s. Tako da je ta promocija ok manjini koja ima dosta kontakata u okviru mreže a operatera ne šteti. Činjenica je da se malo manje potroši za vreme promocija, ali uvek se poneko zanese i zaboravi koji je datum, ili se ljudi generalno navuku na više priče (što je i poenta promocija)........ Tako da: može da ostane 10 para/minut jer ih to košta samo utrošene struje i ono minimalno održavanja mreže, plus proširenja mreže (što je takođe minimalno) i promocije tipa internet parkova ili ponekog poklonjenog računara nekoj školi uz 15 minuta reklamnog prostora u "Dnevniku" i promociju njihovog interneta, dok prema ostalim operaterima i fixnoj mreži ne mogu da idu mnogo niže nego što je to trenutno slučaj. A Juice će ti izbaciti ovu moju sredinu i dati korporacijsko saopštenje koje će uključivati ovu pretposlednju rečenicu.
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

outsider_hr
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 14. Dec 2006. 15:37

Post od outsider_hr »

@ vlada1970 & Lobachewsky
Mogu vam iznijeti sluzbenu informaciju u t-mobile Hr. gdje 30% postpaid korisnika donose 50% prihoda. Naravno u t-mobile su sve drzavne institucije, citaj ministri,... i svi oni kojima drzava placa pa njima i nije vazno koliko trose :D
A naravno i oni kao najjaci operater ovdje se furaju na "razgovore u mrezi" sto im je najjeftinije ;)

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

gargamel4, je lepo primetio - problem je interkonekcija. Evo, pogledajmo malo bogati zapad - u Austriji i Nemackoj za tipa 20-30€ imate flat razgovore i SMS u mrezi. Zato ljudi tamo nose po 2-3 telefona sa razlicitim karticama i svi su im "primarni". Naravno od interkonekcije kako je to opet gargamel4 primetio, najvishe profitira Telekom, jer sve ide preko njih - oni su u svakoj corbi mirodjija.
Znachi vlado1970, ovo sto ti zelis je neodrzivo. Cak mislim da bi i 1din/min bilo neodrzivo. Da ne ulazim sada u kapacitete mreze i tako dalje. Ove cene su jedino sto nas drzi na uzici da ne divljamo po telefonima, i time unistimo mrezu, jer setimo se kad su poruke bile dz, pa kad su isle i po 20 sati...
Lobachewsky, je takodje napravio dobru racunicu, i slikovitim primerom pokazao da FLAT nije najbolje resenje, medjutim ne sa tom cenom, nego barem 2.5x vecom. Sa tom cenom, evo, ja bih prvi odmah uzeo, bez razmisljanja, ali da imam FLAT sve - poruke, razgovore, i Internet.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

vlada1970
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od vlada1970 »

Ajde dobro ljudi, verujem vam. Nije odrzivo , ali se opet pitam, kako je u jednoj Finskoj to odrzivo?
Samsung P850 , Nokia 8310 (my precious)® - pomozimo zivotinjama oko nas

Odgovori