Koliko mi zaista koristimo svoj smartphone?

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
Vincent
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 30. Jan 2006. 18:06

Post od Vincent »

Poznajem mnogo ljudi koji svoje smart telefone koriste za pozive i SMS-ove, ali nisam vam otkrio Ameriku :).
Pošto mi je E61i na popravci, ne koristim mnogo aplikacija na N91 jer je poprilično spor u zadnje vrijeme. Aplikacije koje svakodnevno koristim:
SlovoEd
X-Plore
Handy Clock
JbakTaskman
SMS Scheduler (ne baš svakodnevno)
Nimbuzz
Neki Simon Judge dictionary englesko-engleski koji je sjajan, ali pojma nemam kako se zove aplikacija i gdje sam je našao :)
Resco Viewer i Core Player
Opera (kad radi normalno)
Koristio sam obilno i Internet radio, ali mi je interna memorija pala na ispod 1MB zbog silnih poruka koje čuvam, pa sam ga sinoć makao, ali ga vraćam ubrzo, nedostaje mi.
Pozdrav! :wink:
iPhone 4 16GB Black & N91 8GB facelifted to Silver.
Perfected by Sennheiser PX-200 White and Sennheiser HD-205 Black!

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

ovako
GMOBILEXT kao kada se u nekom gradu izgubim pa da se nadjem mada nema bolje navigacije od slučajnog prolaznika
X-PLORE svi znaju zašto
FS MSG u početku mi se program činio nepotrebnim a sada ne mogu bez njega
GMAIL OPERAMINI EBUDDY sastavni deo gprs-a
NIMBUZZ kada otkaže ebuddy sa obzirom da voli mob da mi se restartuje od njega
WORLDMATE da vidim kakva je prognoza koju kao ne znam
FS CALLER volim kada mi slika izadje preko celog ekrana mada još bih viš evoleo kada bi slika ostala tokom razgovora ali od toga ništa..
MSG STORER malo za porukice i njihovo čuvanje
GOOGLE MAPS čisto da potrošim višak grpsa
i to bi bilo to...ima još nešto ali sam zaboravio...
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

brankons
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Čet, 01. Dec 2005. 18:58

Post od brankons »

Mislim da će kod nas posedovanje smartphone-a imati više smisla kada nam daju neki besplatan megabajt u postpaid... Veliki broj programa zahteva gprs.
Sony Ericsson C510

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

brankons, na vipu u tri najvece tarife imas gprs u paketu. 350,900 i 1800 mb. Ja 900 ne uspevam da potrosim, a stalno mi je aktivan FB, cesto sam na MSN, skidam kojekakve aplikacije za probu.....

dimi89
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 07. Feb 2007. 09:25
:: Samsung Galaxy Neo
:: LG Optimus 4X HD

Post od dimi89 »

Brain demaged napisao si:"Moj DRUG ima g700".....pa si onda dodao " seljacina glupa" ...Mislim da je zato napisao taj komentar jer barem ja za moj drugove ne pricam da su seljacine glupe.... 8)
>>>Samsung S3 Neo GT I9301I<<<LG Optimus 4x HD<<<LG KS20 <<<....Nokia N76 {Symbian v60 3rd hacked}...

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 01. Jun 2004. 21:46
:: samsung s8 plus
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

ni je isto ne bih mogao da zamislim zivot sa obicnim telefonom... bar ne duze od mesec dana

sto se tice aplikacija i programa koje koristim, oni su zaista raznovrsni.. a pretezno su namenjeni zabavi i prekracivanjem slobodnog vremena....
-Ngage
-Garmin (nisam bas nesto zadovoljan nadam se da ce izaci iGo)
-freiminmon - program koji vodi racuna o poslatim SMS porukama kao i minutima, obracunskim intervalima itd
-fuellog - program koji vodi racuna o potrosnji goriva itd
-mcleaner - odlican program, blokira nezeljene pozive i SMS poruke
-smartmovie
-clock - program koji ima super stopericu, tajmer, kalendar, svetski sat, i odlican screensaver
-im+ - msn, gtalk, skype itd...
-accuweather - vremenska prognoza
-worldmate-svako jutro i vece u 9h mi cita vremensku prognozu
-gmail

eto to mu dodje to

Wicker Man
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
:: HTC Desire
:: Sony Ericsson K800

Post od Wicker Man »

Cinjenica je da nekih 20-tak % korisnika koristi u potpunosti mogucnosti smartphona,dok ostatak sto zbog neznanja,nezainteresovanosti,kupovine radi izgleda, ih koriste samo za tri stvari poziv,sms i fotografisanje.To je jednostavno tako.
brain_damaged napisao: moj drug ima g700 vec par meseci a sve do juče nije znao da je symbian telefon(seljačina glupa) nerviraju me takvi ljudi..
Ovo je jedna jako prepotentna i bahata izjava,koja pored toga zvuci jako lose i stremi ka generalizaciji sto je jako lose i nepotrebno.
Prvo taj momak mozda nije imao koga da pita da mu objasni,nije ga mozda interesovalo,nije imao vremena itd.Kako god nije lepo da ga nazivas tim imenom i da mu kacis neke "epitete".
Znas svi bi mi voleli da vise znamo ali ponekad nemamo od koga da naucimo ili ne smemo da pitamo bas zbog takvih kao sto si ti koji vole da ismevaju tudje neznanje.Nisi se ni ti naucen rodio.
Misli malo o tome.

Evo aplikacija koje ja najvise koristim,ima ih jos u telefonu ali ne zasluzuju paznju posto nisu cesto u upotrebi.

-Opera mini (svi znate namenu)
-Ultra mp3 (samo ime kaze-mp3 player)
-Quick office (opet dobro poznata aplikacija svima)
-Alarm manager (odlican alarm,za jutarnje budjenje :) )
-Notepad (notepad kao kod win-a,odlican za beleske)
-Pdf+ (pregled pdf)
-cCalculator (odlican,ali odlican napredni kalkulator)
-Mobile weather ('ocel' padati kisa? ;) )
-Windows live messenger (svi znate)
-ChessGenius (sah)
-Pong (stari dobri pong)
-FeExplorer (svi znate)
-Large time (screansaver sa velikim satom,dobro poznat)
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

brain_damaged, sve sto sam mislio napiaslu su dimi89 i Wicker Man tako da necu ponavljati isto .

Andrijano
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sub, 24. Dec 2005. 03:21
:: Iphone
Kontakt:

Post od Andrijano »

Dimi89,veruj mi menjam ih ja,al mi dosade posle stvarno kratkog vremena,tako da se uvek vratim na standradno,imam ih ja brdo tema,melodija,ali ipak fabricki je fabricki,to biraju strucnjaci,najbolje su fabricke na sirocco telefonu,e one su bas kulturiska, :D .

e jeste izjava vrhunska,mada sigurno brain_damaged nije dobro razmislio kad je pisao,jer i meni se desi za nekog koga povrsno znam ili sam upoznao da kazem ortak,drugar,kad pricam sa nekim,jer mi je to ono navika,ne verujem da je mislio bas na nekog ortaka bliskog,a ako jeste onda.... :lol:
iphone 12 pro space grey & Telenor Total Data

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

Andrijano napisao:Dimi89,veruj mi menjam ih ja,al mi dosade posle stvarno kratkog vremena,tako da se uvek vratim na standradno,imam ih ja brdo tema,melodija,ali ipak fabricki je fabricki,to biraju strucnjaci
Ne to je glupost. Postoji milion drugih tema (sa promenjenim ikonicama jer ne mogu da podnesem one standardne) i ti kažeš da je iskusno koristiti one raspadnute fabričke koje izgledaju kao da ih je pravio početnik. Takođe i za melodije pa valjda imaš neku omiljenu pesmu ili neku omiljenu melodiju.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

brankons
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od brankons »

I ja isto najviše volim fabričke teme. RETKO da mi se svidi neka sa npr. zedge-a. Sve je to meni nešto šareno i nepregledno. Prosto se vidi da su fabričke urađene profesionalnije. Telefon sa lošom temom mi deluje jedno 20-30% jeftinije. Bez preterivanja.
Tako da, dragi sugrađanine telep, ima nas još koji mislimo da to nije glupost. 8)
Sony Ericsson C510

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 08:14
:: Samsung Galaxy S4
:: Nokia 808

Post od jerkann »

Otkako sam uzeo 5800 retko menjam fabricku temu jer sad konacno mogu bez problema da postavim koju god sliku hocu za desktop, a da pritom ne koristim neke programe.

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

brankons, Andrijano, postoje teme koje su uradjene itekako sa ukusom i vrlo profesionalno. Dok sam koristio Nokiu N78, teme koje radi Babi su mi bile neprikosnovene. Lepe i pregledne, a 100 puta bolje od bilo koje fabričke.

Što se melodija tiče, nikad u životu otkako postoje telefoni koji podržavaju dodavanje melodija nisam držao neku fabričku. Uvek mi zvoni ili neka pesma koja mi je trenutno aktuelna, ili pak nešto od mojih dugogodišnjih omiljenih bendova.

Lično mislim da je sve stvar personalizacije. Volim da uređaji koje koristim odražavaju moju ličnost. Neobično mi je da neko ne želi da stavi svoj pečat na nešto što svakodnevno koristi i što je samo njegovo.

Andrijano
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sub, 24. Dec 2005. 03:21
:: Iphone
Kontakt:

Post od Andrijano »

Znam da ima puno dobrih tema,veruj mi imam ih telefonu bar tridesetak,i to ne nasumicno skidane,nego pogledam sa nekog sajta svidi mi se skinem ,vidim kod nekog,ali stvarno max da mi bude jedan-dva dana,pocne onda da mi smeta bas i vratim se na fabricku,tako je od kad znam za mob isto je i sa zvonima,a sto se tice personilizacije mog moba,ja nisam od onih koji imaju hiljadu ikonica,,na iphonu imam samo dve strane,ali imam categories i napravio sam na drugoj strani foldere igrice ,programi... i tamo sve slazem i kod mene je sve sredjeno i sve ima svoje mesto,evo u imeniku od kad znam za sebe,na telefonu drzim samo kontakte sa kojima se cujem svakodnevno ima ih oko 60,a na sim kartici drzim sve zive brojeve koje imam i pokupio negde(imam dve pri paid kartice tako da moze da stane) i zato kod mene nema zbrke u imeniku,nego cas posla... :D

a da hteo sam da napisem,od kad koristim iphone,a to je od kad je izasao 4gb,tako sam se navikao na touch sreen,da kad nije on tako me smori mob,i primetio sam da je mnogo bolje da se ima osetljiv ekran na dodir jer se veoma tesko kucaju poruke,toku voznje,sto sam inace bas veliki protivnik,a u normalnom stanju mnogo brze nego na obicnom,tako da bi ja uveo da se koriste samo TS,kao sto su ovi u eu ukinuli sijalice od 100 vati zbog ekologije.

http://www.youtube.com/watch?v=JIqO2IBR8aY
iphone 12 pro space grey & Telenor Total Data

telep
Expert
Expert

Post od telep »

Dobro ako na 8800 koristiš default teme pa ajde još da razumem s40 je mrtva po pitanju dobrih tema (kao i po svemu ostalom), ali ako i na iPhoneu koristiš default teme onda nemam reči. Inače za teme za iPhone pogledaj MacThemes.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

brankons
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od brankons »

araphel napisao:Neobično mi je da neko ne želi da stavi svoj pečat na nešto što svakodnevno koristi i što je samo njegovo.
Stavim pečat u vidu wallpaper-a, eventualno neke melodije i to je to. Ne znam u čemu je tajna, ali smaraju me teme koje nisu originalne.

dimi89
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 07. Feb 2007. 09:25
:: Samsung Galaxy Neo
:: LG Optimus 4X HD

Post od dimi89 »

Telep ne bi se slozio sa tobom je r na 7500 Prism telefonu sam vidjao bolje teme nego za N76..Nazalost imam veoma zahtevan ukus sto se tice tema tak oda sam do sad naso samo 150-tak tema koje mi se zaista svidjaju.... 8)
>>>Samsung S3 Neo GT I9301I<<<LG Optimus 4x HD<<<LG KS20 <<<....Nokia N76 {Symbian v60 3rd hacked}...

LittlePrince
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 28. Okt 2007. 04:32
:: Xiaomi Redmi Note 5
Kontakt:

Post od LittlePrince »

Само 150, баш си захтеван :lol:

Бацили сте се на теме и мелодије као да је то нешто што пружају само паметни телефони. А временска прогноза, фаце, игрице па зар је то разлог за куповину паметног телефона.

Дајте нешто што глупи телефони не могу, шта ви то радите са паметним телефоном што са глупим не би никако могли.
Што би рекла моја баба "ко на филму" :wink:

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Svojevremeno sam na E61 izmenjao brdo tema, i na kraju se vratio fabrickoj - zaista je nekako najpreglednija. Na iPhonetu opet fabricka, i imam 10 popunjenih i popunjavam jedanaestu stranu ikonicama :D.
Sto se muzike tiche, tu idu samo meni znane stvari, i to mora da je uvek extravagantno, da znam da to sigurno moj fon zvoni, a i da vidim utisak na okolinu :lol: Sto se imenika tiche, sve drzim lepo po kontaktima grupisano svi brojevi od jednog kontakta su na jednom mestu, naravno syncovani na www.zyb.com
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

telep
Expert
Expert

Post od telep »

Slika Slika

I sada je tebi lepša standardna tema od ove dve?
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

Odgovori