Siemens S65 ili SE K700i

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
nikoola
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pet, 10. Jun 2005. 02:06

Siemens S65 ili SE K700i

Post od nikoola »

Imam S65 i ponudu da ga menjam "glavu za glavu" za SE K700i!
S65 ima data kabel i razne mogucnosti sa njim (firmware, menjnje ikonica...), dok te mogunosti nema K700i! Imaju isto memorije (ali S65 ima RS MMC karticu, K700i ima fenomenalan ekran (iako manjih dimenzija, ima vecu rezoluciju od S65), K700i kameru slabije rezolucije ali slicnog kvaliteta kao i S65! I naravno jos puno poredjenja...
Interesuje me sta vi mislite koji je bolji ili da li da ga menjam!?

rocK
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 22. Feb 2005. 21:07

Post od rocK »

pa ja npr. imam k700 i zadovoljan sam ....vidio sam s65 i ekran mu je mnogo losiji od k700 ,pa se onda na racun loseg ekrana kod s65 i ne primjeti onih 1mp (iako kada se slike prebace sa k700 na komp su poprilicno fine) , cak ni s65 nema ni mp3 reprodukciju niti radio sto k700 ima... i zasto ce ti prosiriva memorija kad nema mp3 ????? za mene je k700 i ljepsi i bolji .... ali pricekaj jos komentara....... 8)
rocK for ever

GreapeR
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Sre, 03. Avg 2005. 21:02

Post od GreapeR »

Imao sam k700 i mogu da ti kazem da necesh pozaliti ako ga uzmesh. S65 nisam imao prilike da vidim, tako da tu ne mogu nishta da kazem.

stefank
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 10. Okt 2004. 16:00

Post od stefank »

Ja bih uzeo K700, ono ne znam... Njemu jeste mana sto nema slot za kartice al jbg sad... :smutny:
rocK, pa isto i cemu mp3 kad nema prosirive memorije na K700... :lol: Wired... :wacko:

rocK
Mobil fan
Mobil fan

Post od rocK »

@ stefank
pa imas 40 mb - dosta da stavis dvije najomiljenije pjesme i pored toga mozes staviti jos podosta mp3 melodija , sto je dobra opcija... milsim da je u k700 stavljen mp3 player radi ove 2 gore navedene stvari
8) - jesam ozbiljan :lol: :D
rocK for ever

stefank
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od stefank »

rocK napisao:@ stefank
pa imas 40 mb - dosta da stavis dvije najomiljenije pjesme i pored toga mozes staviti jos podosta mp3 melodija , sto je dobra opcija... milsim da je u k700 stavljen mp3 player radi ove 2 gore navedene stvari
8) - jesam ozbiljan :lol: :D
Pa za te 2 pjesme moze i AMR da posluzi... :lol: A taj mp3 player je stavljen reda radi izgleda... :lol: Shalim se, ali sa 40 i kusur mb je neupotrebljiv... :dry:

Zoka
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 18. Jun 2005. 15:07

Post od Zoka »

U svakom slucaju mislim da ti je k700i i pak srecnije resenje...po meni simens ima i losiji softver... :unsure: :unsure: :oops:

stefank
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od stefank »

I ja kazem K700. 8) Mada, mozda sam i subjektivan, ne znam :unsure: , ali ja Siemens ne podnosim... :disgust:

nikoola
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od nikoola »

Pa mogu vam reci da sam danas cackao K700 jedno sat vremena, i nisam oduseljven :uhuh: ! Jedina prednost po meni je to sto je Sony Ericsson, sto ima MP3, radio, blic i vrhunski displej ostalo mu je sve u minusu! Verovatno cu ostati na ovom S65, mada razmatran N6600!
Ali bih i dalje voleo da cujem vasa misljenja i poredjenja...
poZz
iPhone 3G[s] 16GB

nikoola
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od nikoola »

Pa mogu vam reci da sam danas cackao K700 jedno sat vremena, i nisam oduseljven :uhuh: ! Jedina prednost po meni je to sto je Sony Ericsson, sto ima MP3, radio, blic i vrhunski displej ostalo mu je sve u minusu! Verovatno cu ostati na ovom S65, mada razmatran N6600 (mada nisam preterani ljubitelj symbiana)!
Ali bih i dalje voleo da cujem vasa misljenja i poredjenja...
poZz
iPhone 3G[s] 16GB

stefank
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od stefank »

To je malo vise prednosti, ja bi rekao... :roll: :lol: A shta je to ostalo u minusu? Gledaj, ako se fon recimo nesto 3puje i sl. to moze da bude i do verzije softvera...
6600 bi ti bio najbolji izbor, ali samo ako ti Symbian stvarno treba... U suprotnom brzo ces se pokajati jer je telefon dosta veci od ostalih...

nikoola
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od nikoola »

stefank napisao:A shta je to ostalo u minusu?
Kamera, vise mi se svidja izgled S65, ne svidja mi se sto svi zivi imaju K700i (pogotovu posle ponude Telekoma), vise mi se svidja kako je odradjen meni u S65 (konkretno rad sa File Managerom), ocajno je zvono (bar na ovom sto sam ga ja cackao, a star je 3 dana)-ne pocinje odmah da zvoni (iskljuceno je postepeno pojacavanje)...
poZz

odisej
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Ned, 07. Avg 2005. 17:47

Post od odisej »

Mene licno interesuju problemi vezani za ova dva modela! Da li se gase sami od sebe, zakucavaju, ili kamera zamrzava isl...???
Odisej

rocK
Mobil fan
Mobil fan

Post od rocK »

pa za k700 mogu ti reci ( jer ga imam ) da me nije zadesio ni jedan gore navedeni problem.....ne gasi mi se , kamera super radi..... uglavnom aparati sa novijim fw rade super bez greske, iako mislim da se te greskene ne bi trebale desiti ni kod aparata sa starijim fw..... :) 8)
rocK for ever

stefank
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od stefank »

I ja mislim da fon sasvim ok radi. Nemam ga, ali ga ima jedan moj drug pa znam. 8) A inace bar fw nije problem, to je 10-15e, valjda... 8)

maxymuskg
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Uto, 21. Jun 2005. 01:19

Post od maxymuskg »

S obzirom da i mene muchi dilema koji od ova dva telefona da kupim, zamolio bih vas iskusne da mi pomognete. Iskreno recheno, najvishe me interesuju baterija, memorija, kvalitet kamerice i ekrana(naravno, u poredjenju jednog sa drugim), nishta ono preterano. Samo da radi i da me dugo sluzi. :D Nisam bash iskusan po pitanju tih software-a i svega toga pa mi treba poprilichna pomoc. :wink:
I naravno, shta mislite po pitanju dizajna jednog i drugog.
Hvala unapred.
Ja nemam telefon, imam Nokia-u

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 01. Jun 2004. 21:46
:: samsung s8 plus
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

sto se tice baterije stvarno ne znam mislim da je na oba modela ista, memorija je veca na s65, kvalitet je bolji na s65, ekran je bolji na s65, dizajn mi je lepsi na s65 ali i pored svega ovoga ja bih ipak uzeo k700

nikoola
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od nikoola »

@Mirko BGD
Bolji je ekran na K700, on ima rezoluciju 176*220 a na S65 176*132, a pritom S65 ima veci ekran...
iPhone 3G[s] 16GB

maxymuskg
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Uto, 21. Jun 2005. 01:19

Post od maxymuskg »

Hvala puno ljudi.
@Mirko: pa zashto bi onda uzeo k700? 8)

Vazno je da staje dosta porukica i da imam memorije za slichice (mada ne planiram da ih gomilam; nisam kupio fotoaparat,zar ne?), ali i da bateriju uz neko normalno korishcenje ne punim svaka dva dana. (normalno korishcenje je za mene do 10 poruka, 5 minuta poziva, mozda par slichica i ne igrice preko 10 minuta(smaraju me) dnevno)
I da, ako znate voleo bih da mi napishete kakva je komunikacija sa kompom za oba modela, bar shto se tiche prebacivanja slichica i melodija.
Bash sam u dilemi. :smutny:

p.s. josh neshto, ne znam koja je ovo fora sa externom memorijom. kako to uopshte funkcionishe?

nikoola
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od nikoola »

Pa externu memoriju mozaes stalno da dokupis i promenis (izmenjiva je)! Znaci S65 ima 10MB sopstvene i karticu od 32MB koju mozes stalno da zamenis i kupis vecu (65, 128, 256...), a K700 ima svojih 42MB koji su toliki i ne mogu se prosirivati i menjati!
Moj predlog je S65 jer mislim da je bolji, bar prema mom iskustvu i cackanju po K700 (ja imam S65)!
Oba super komuniciraju sa racunarom i drugim telefonima IC i Bluetooth, a mislim da je baterija malo drze duzi na S65, moze da uz to tvoje koriscenje sasavi 3 dana!
Prednost K700 je: bolji displej (ali manji), radio, mp3 i lampica (citaj: blic)! Ostalo je sve na strani Siemensa (inace velika prednost je sto preko data kabela mozes uvek da updejtujes firmware (tj. da stavis novi softver), dok kod K700 moras da nosis u servis i izdvojis 10-15€, a na S65 preko tog kabela mozes da menjas i izgled ikonica).
Par primera: na s65 mozes da razvuces sliku preko celog displeja, dok kod K700 to nije moguce, na S65 mozes da zumiras slike kad gledas i postavis ih horizontalno preko celog ekrana, K700 nema te opciju, kamera na S65 ima 5x zum, a na K700 moze da se zumira samo ako smanjis velicinu slike, S65 ima bolje odradjen FILE MANAGER, baratanje sa folderima (copy, paste i sl.), na K700 mozes da svakom broju dodelis sliku i ton, a na S65 sliku dodeljuje imenu a melodiju odredjenoj grupi, i jedna bitna stvar, S65 ima propustene, pozivane i primljene brojeve, ogranicene slobodnom memorijom (znaci moze da stane i po hiljadu), dok takav slucaj nije sa K700 (mislim da je po 20 brojeva).
poZz

Odgovori