Kupovina telefona koji je pod ugovorom

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
Rax011
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Uto, 08. Apr 2008. 15:18

Kupovina telefona koji je pod ugovorom

Post od Rax011 »

Sta je bitno kod kupovine koriscenog ili novog telefona koji je pod ugovorom?
Na sta treba obratiti paznju sto se tice legalnosti i kasnijih glavobolja?

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

da ima sve potrebne papire garancije i da je lepo očuvan.ostalo nije bitno.to je što se tiče alphacopya 8)
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

Rax011
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Rax011 »

To je sve?!
Ne mogu da zapadnem u neku nepriliku ako on ne placa mesecnu ugovorenu obavezu!
Znaci li to da je on platio deo telefona TJ. telefon u kesu prilikom preuzimanja istog i da se sve ostalo odnosi na "sim karticu" i licnu kartu! Znaci svako raskidanje ugovora, neplacanje racuna i slicno nema nikakve veze sa telefonom konkretno?!

LittlePrince
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 28. Okt 2007. 04:32
:: Xiaomi Redmi Note 5
Kontakt:

Post od LittlePrince »

Сам себи си одговорио, купујеш га као сваки полован телефон а шта је он потписивао не треба да те интересује јер то није твоја ствар и нема никакве везе са телефоном 8)

loki13
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
:: Htc Desire 500 dual
:: Nokia E71

Post od loki13 »

Rax011, a i kako mozes da znas za to da je tel uzet na ugovor osim ako aparat nije zakljucan na neku mrezu ili ti sam prodavac to kaze....
Ako ti aparat i cena pasuju samo napred....
D500&E71

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

Rax011, mnogi se svasta pitaju oko ovoga, jer imaju miskoncepcije oko samog procesa kupovanja telefona uz ugovor.

Naime, ti sklapas ugovor za uslugu, koja mesecno kosta odredjenu sumu novca, i za taj novac nudi odredjeni broj minuta, poruka i ostalo. Kao kupcu usluge, operater ti prodaje telefon po povlascenoj ceni, s tim da se osigurava od gubljenja novca na taj nacin sto te obavezuje dvogodisnjim ugovorom. Sta ces ti posle sa telefonom, tvoja je stvar, ali kao potpisnik ugovora, duzan si da placas svoju mesecnu pretplatu.

Kada sam uzimao broj na MTS, uzeo sam ga sa nekim telefonom koji sam odmah poklonio tadasnjoj devojci, a sebi uzeo bolji uredjaj. kada sam raskidao ugovor, niko me nista nije pitao o telefonu, vec su mi trazili da isplatim preostale obaveze, tojest mesecne pretplate koje sam duzan do isteka 24 meseca, koliko ugovor vazi. To je sve.

Nadam se da sam ti lepo objasnio. Nema tu niceg na sta treba da obratis specijalno paznju, sve je kao i za bilo koji drugi polovnjak.

Rax011
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Rax011 »

Hvala, svima !!!
Objasnjeno do detalja !!! :)
Sad bar znam da se moze i kupiti neki telefon koji je kupljen preko ugovora.
Pozdrav!

Odgovori