MMC corrupted!

flešovanje softvera, popravka, kvarovi
Freyr
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 14. Avg 2004. 09:57
:: iphone 4

MMC corrupted!

Post od Freyr »

Sta to znaci?Pisao sam poruku,pokusao da je posaljem i tel je zablokirao(inace poruke mi se skladiste na mmc-u).Potom je prijavio asd. closed ili tako nesto,(ovo sam lupio,znam da nisam razumeo sta je).Restartovao sa tel, i od tada mmc ne postoji,ne moze da mu se pristupi.Sve se vratilo na fabricki podeseno,nemam nijedan progran,nista.Zna li ko kako da resim problem,ili je mmc crkla.Kako je moguce da crkne iz cista mira?

Sasa_NS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 22. Jul 2004. 15:57

Post od Sasa_NS »

To se i meni često dešavalo kada sam držao uključenu opciju da se porukice stalno snimaju na karticu (sada to uključujem samo po potrebi), pa sam morao prebaciti snimanje ponovo na internu memoriju i od tada sam miran.
Vidi, da ti je kartica crkla, to je najgora moguća varijanta. Mislim da to nije slučaj (daj Bože) već da su ti se samo "malo pobrljali" podaci... Da li uošte vidiš (ikako) karticu?
Pokušaj da uradiš format (ako je crkla, ništa od toga, naravno), a zatim vrati bekapovane podatke (bekap si, naravno, napravio ranije?) i trebalo bi sve da radi ponovo kako treba.
Ako nemaš bekap, biće instaliranja po principu "Ajmo Jovo nanovo"...

hellboy_90
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Uto, 07. Jun 2005. 22:19

Post od hellboy_90 »

e i meni se desio isti problem samo sto ja moju karticu ne mogu da koristim (kada je ubacena kartica i kliknem kao da midim memoriju memorijske pise isnert mem. kart ili tako nesto) da li da kupujem novu karticu ili ... :| :| :|

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

hellboy_90, probaj da odradiš format prvo. Čak i ako ne prođe format u telefonu, može da se desi da će proći u card reader-u ili nekom foto-aparatu... Ako ni tako ne uspe, nema joj spasa...

hellboy_90
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od hellboy_90 »

probao sam format u telefonu (sam me nudi) i kada zavrsi format kaze da dam ime mem. kartici i stagod da ja napisem i stisnek ok samo se pojavi neki eror (ne znam kako tacno pise) i to je to. da li bi mi preporucio da uzmem mem. card od 256mb ili nesto manje (naravno ako uzmem 256 popunicu je bez problema :) :) :) )

Miškoni
Administrator
Administrator

Post od Miškoni »

Pa, što da ne, uzmi ako ti treba. Koji beše mob imaš? Ako je stariji, nemoj preko 256MB...
A jesi li probao da preskočiš davanje imena? Verovatno će se isto desiti, ali čisto me zanima...

hellboy_90
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od hellboy_90 »

pokusavao sam preskakanje i naravno desi se isto. imam 6630,ali ne znam da li kod nas ima kartica od 512mb. da ima 512 sigurno bih to uzeo, pa zato ne znam da li da uzmem od 256 da se posle ne kajem

Miškoni
Administrator
Administrator

Post od Miškoni »

Nema još od 512MB, tek za koji mesec... U međuvremenu uzmi 256MB, pa posle dokupi ako ti treba veća.

stefank
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 10. Okt 2004. 16:00

Post od stefank »

Bolje probaj prvo preko kompa, digitalca i sl. kao sto ti Miskoni rece. :) A jel ti kartica izgrebana il nesto? Hm, da nije neki 3p u softveru/hardveru 6630 ako su vam obojici riknule kartice... :unsure:

Ilija
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sre, 03. Nov 2004. 15:31

Post od Ilija »

Evo... i meni se IZ CISTA MIRA ...desilo Memory card corrupted. Fon sam kupio pre 20 dana ( inace 7610). Nije mi ispadao , nisam nista novo instalirao...ma nista mu se nije desilo. Malo je reci da sam Poludeo. Nemam Card reader , ali kad ga prikacim na komp preko kabla , ne nalazi je , kao da nije u telefonu. Ovaj symbian pocinje sve vise da me nervira keve mi... :x :x :x

Miškoni
Administrator
Administrator

Post od Miškoni »

Ilija, jesi li probao da uradiš format?
Meni je takođe crkla originalna kartica u 7610. :( Krenulo je kao "corrupted" posle startovanja neke java igrice, pa je usledilo premeštanje iz telefona u čitač i nazad (nekoliko puta) i na kraju se ispostavilo da je kartica vidljiva, može da se formatizuje, ali čim krene bilo kakav upis podataka na nju, odmah postaju neupotrebljivi...
Izgleda da su "malo" više osetljive, da ne kažem nešto drugo... :dry:
Sad koristim TwinMOS i maksimalno je zloupotrebljavam, radi kao sat. :)

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

evo imam i ja jedan problem: kada igram igricu na mob-u odjednom me izbaci iz igrice i napise "no more java memory available" ili tako nasto samo znam da se pominje da nema vise slobodne memorije (slobodne mem. imam na memorijskoj kartici 13MB a na tel. 5MB)!!!
Tel sam uzeo pre 10-tak dana i nisam ga nesto preterano "nabudzivao".
Sta mu to znaci??????

Ilija
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od Ilija »

Miskoni : Odmah sam uradio format koji mi je telefon lepo ponudio. Sve je bilo ok , opet sam prebacio neke slike i muziku preko kabla , nista novo nisam instalirao. Medjutim...cim sam ugasio telefon i jutros ga upalio....Opet MMC corrupted. Izgleda da necu smeti nikada da ga ugasim (ako mi opet dozvoli format ) i da cekam da opet iz cista mira poludi. E , ako je to cena da se nosi symbian , onda mi ne treba u zivotu....da ne mogu da budem opusten sa fonom. :x A bas mi se dopala 7610... jbg.
By the way...nisam nikada instalirao ni jednu igricu.

Zoka
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 18. Jun 2005. 15:07

Post od Zoka »

Ajde ILIJA, nemoj tako...to definitivno nije normalno..probaj opet format i ugasi fon...ako se ponovi ista priča...skokni do servisa.... :wink: :)

Ilija
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od Ilija »

Odradio opet format i sad je...da kucnem u drvo...sve Ok. Nadam se da ce tako i ostati mada mi jos ne ide u glavu sta mu bi od jednom :?

Miškoni
Administrator
Administrator

Post od Miškoni »

Može da bude nekoliko stvari... Od zamašćenih (ili loših) kontakata, preko skoro prazne baterije, nekog žešćeg upisa i greške u samom sistemu, možda imaš i Gremline, ko zna... :wink: :D

Bitno da nije crkla... Da imaš čitač, bilo bi ti lako da odradiš backup i sređivanje kartice. Ako non-stop prebacuješ neke podatke, razmisli o kupovini jednog...

Ilija
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od Ilija »

I to sto kazes...vazno je da nije crkla , videcu kako ce dalje da se ponasa. Imam kabl koji sam dobio uz fon...moze li on da posluzi kao Card reader ? Sta citac kartice jos moze , sto ne moze kabl ?

Ako su Gremlini....necu da ga polivam vodom i da ga hranim posle ponoci hehe :D :wink: :wink:

Zoka
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 18. Jun 2005. 15:07

Post od Zoka »

ILIJA, citac kartice ti nije skup...oko 5 evra...a moze ti posluziti za bilo koju mmc...i spasiti te iz takvih situacija....inace, usb kabal ne moze da posluzi kao citac kartice... :wink: :roll:

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

da li mi neko moze objasniti za sta sluzi taj card reader i sta se sa njim moze raditi????

evo jos koji karakter da bi bilo 100........

Sasa_NS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 22. Jul 2004. 15:57

Post od Sasa_NS »

Bocneš karticu u njega i sa računara manipulišeš njome po želji (piši/briši, formatiraj...), potpuno neovisno od telefona. Uz njegovu pomoć daleko je i brže kopiranje podataka sa kompa na karticu i obrnuto (mnogi card readeri kače se na komp preko "kao munja brzog" USB 2.0)... itd. Imaš eksterne (prenosive) i interne (ugrađuju se u kućište kompa) modele...

Odgovori