Takmičenje: najbolja slika sa mobilnog telefona...

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

Svakako sam hteo cuti misljenja ostalih clanova pa taman da priupitam.
Da li se slazete da u buduce ovaj rok za glasanje koja ce tema biti bude skracen sa nedelju dana na 5 dana ili mozda na 3 dana?
Da li da i sada skratimo glasanje i da traje do utorka i da se onda pocne fotografisati?
Ako imate jos neke predloge napisite ih pa cemo ih uzeti u razmatranje i ako budu odgovarali, sa zadovoljstvom cemo ih prihvatiti, a sve zarad kvalitetnog "sajber" druzenja. :D ;)

gargamel4, meni se salju slike ( mstakmicenje@gmail.com ). Imas pravila u mojoj poruci na 9. stranici. Naravno sve ce ponovo biti ispisano kada se konacno odredi tema na koju ce se fotografisati. ;)

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Meni je savrseno svejedno sto se teme tice. A sto se glasanja tice, mozemo se dogovoriti da se skrati rok na 3 ili 5 dana (rok za izglasavanje teme na koju cemo praviti fotke) a rok za glasanje za najbolju sliku da ostane nedelju ili deset dana.

vlada1970
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 20. Nov 2006. 14:06
:: Blackberry Q5
:: Nokia 8310

Post od vlada1970 »

Ja mislim isto da je ok da se glasanje za temu obavi za 5 dana, pa ko nije bio na netu tih dana, a hoce da ucestvuje, moze ali onda posto nije glasao za temu, sta da mu radimo, neka se prikljuci u slanju slika po nasem izboru. :D

Sad mi nesto pade na pamet. Posto smo imali do sada problema jer je bilo malo ucesnika, kapiram mozda neko ko je hteo da ucestvuje nije jednostavno otvarao link u vezi takmicenja, da li je zbog toga moguce mozda imati neku notifikaciju na mail, kojom ce se clanovi obavestiti da takmicenje pocinje tad i zavrsava tad, i da ako hoce mogu sve potrebne podatke da procitaju na tom i tom linku? Neka automatska notifikacija, koju bi na primer IDzO aktivirao u temi Takmicenje kad god postavi sve potrebne parametre za odredjeno novo takmicenje?

Ne razumem se u software-e u kojima je ovaj forum napravljen, pa zato pitam da li je to moguce odraditi, jer ako bi IDzO trebao svakog da obavestava pojedinacno na mail, bilo bi to malo mnogo da se trazi od nekoga. :wink:
Samsung P850 , Nokia 8310 (my precious)® - pomozimo zivotinjama oko nas

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Kontakt:

Post od IDzO »

U takmicenju mogu ucestvovati svi clanovi iako su neki propustili glasanje za temu.
Sto se tice slanja automatskog obavestenja to nije moguce, pa bih morao sve pojedinacno da obavestavam. Posto svi clanovi foruma mogu ucestvovati onda jedino ostaje da se posalje obavestenje clanovima koji su se prijavili na listi zainteresovanih, ali opet mora se sve pojedinacno. Tako da to nije izvodljivo. Zato je najbolje procitati obavesetenje u ovoj temi i onda da se bace na fotografisanje. Svakako ce rok biti produzen sa 2 na 3 nedelje pa ce tako svi imati vremena da posalju fotografiju.

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Kontakt:

Post od IDzO »

Glasanjem je izbrana sledeca tema: Noćna slika

Pobednik bira teme za naredno glasanje i takmičenje.

Neka pravila, koja se mogu dopuniti i o kojima možete diskutovati u okviru ove teme....

1) Mogu da učestvuju svi članovi foruma, sem mene kao sudije...
2) Jedan učesnik - jedna fotografija. Odlučite se za jednu fotografiju iz serije fotografija koje ste uslikali i samo tu jednu pošaljite... Ako pošaljete više slika u takmičenje ulazi samo prva slika koju ste poslali, dakle, ne žurite, napravite više slika pa onda izaberite jednu dostojnu takmičenja...
3) Fotografije slati bez rama (misli se na ram oko slike) i da nemaju potpis na njima...
4) Obavezan je EXIF da bi se moglo uveriti u regularnost
5) Nije dozvoljena obrada u Photoshopu (ili nekom drugom programu za obradu slika), dodavanje objekata, uklanjanje objekata, fotomontaža... Dakle slike slati direktno iz telefona, bez ikakve obrade... Možete slati crno-bele slike ili sepia i koristiti sve blagodeti koje telefon poseduje...
6) Svako nepoštovanje pravila ili mahinacija rezultovaće diskvalifikacijom i javnom blamažom...
7) Uz fotografiju OBAVEZNO poslati nick i/ili ime i prezime, kojim telefonom je slikano
8 ) Slike slati isključivo meni, dakle korisnik IDzO i to na mail mstakmicenje@gmail.com i to na sledeći način... subject: slika za takmičenje, pa user name... u tekstu navesti stvari pod stavkom 7... i to kao attachment...
9) Glasanje će se obaviti u novoj temi koja će služiti samo za to i to po principu jedan član jedno glasanje i to po principu za sliku koja vam se najviše svidja dajte 5 bodova, za drugu 3 i za treću 1 bod... Dakle ovako bi to izgledalo:

Slika broj 15: 5 bodova
Slika broj 16: 3 boda
Slika broj 3: 1 bod

Svaki učesnik može glasati i to samo jednom da napomenem!

10) Učesnici koji su poslali sliku prilikom glasanja ne mogu glasati sami za sebe
11) Rok za prijavu slika je istaknut dole a glasanje traje nedelju dana od postavljanja galerije koja će biti totalno anonimna, dakle, niko sem mene neće znati čija je koja slika da ne bi bilo favorizovanja...

Rok za slanje slika počinje 27,01.2010. godine u 00:00 časova i završava se 20.02.2010. godine u 23:59h to je dovoljno vremena da se naprave lepe slikice i da mi pošaljete... naknadne prijave neću uzimati u obzir...
Glasanje će početi čim sredim slike i otvorim galeriju i novu temu, a to je za dan dva od kraja roka.

SLIKE MORAJU BITI NAPRAVLJENE U OVOM PERIODU

Želim svim takmičarima uspešnu i fer borbu i neka najbolji pobedi. :)

U ovoj temi možete komentarisati sve vezano za samo takmičenje sem o samim slikama... ko to bude radio biće udaljen iz takmičenja i dobiti opomenu kao da krši neko pravilo foruma... ukoliko se to ponavlja biće mera koje ne volimo ni mi ni vi... ;)
Poslednja izmena od IDzO u Uto, 26. Jan 2010. 11:12, izmenjeno 1 put ukupno.

vlada1970
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od vlada1970 »

Ok rokamo nocne. Lepo. Bice zanimljivo sigurno, pogotovo sad kad smo se svi slozili da malo ozbiljnije gledamo na takmicenje. :D

Slika

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Hmm...ako nije kasno za jedan predlog. Da se iskljuce iz glasanja svi oni koji se takmice. Cisto da bi imali fer glasanje i bez kalkulacija a ne po principu svako za svoju.

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Kontakt:

Post od IDzO »

Azimuth, podrazumeva se da se ne moze glasati sam za sebe! ;)
Svakako ja nadgledam glasanje i znam ko je poslao koju slicicu. Ukoliko se desi da neko sam sebi da glas bice obrisana takva poruka i bice poslato upozorenje. Taj clan ce morati ponoviti glasanje.

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

E dobro. To nisam znao tj nisam nasao u pravilima pa cisto da skrenem paznju. Moj previd :wink:

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Kontakt:

Post od IDzO »

Bice dodato da ne bi bilo zabune! :roll:

bile
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 24. Sep 2009. 22:05

Post od bile »

moj predlog je da umesto bodova (5, 3, 1) bude (3, 2, 1) cisto zbog neizvesnosti, bice interesantnije :)
iPhone 4

bestboy
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 03:10

Post od bestboy »

Е виш то је добра идеја. :)
Не само интересантније него и праведније. 8)
Слобода или смрт

moonwalker80
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sub, 29. Mar 2008. 00:07

Post od moonwalker80 »

Imam i ja jedan predlog: ovaj krug takmicenja neka prodje ovako kako je zamisljen ali ja stvarno mislim da nema potrebe u buduce ovoliko razvlaciti celu stvar. Jednostavno pobednik da temu, Idzo je odmah postavlja i daje MAXIMUM 7 dana za slanje fotografija i lepo imamo 3-4 takmicenja mesecno. Mislim taj ko nije napravio sliku za nedelju dana nece je napraviti ni za mesec.

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Kontakt:

Post od IDzO »

moonwalker80, ne odgovara 7 dana, jer dosta clanova je zaposleno tokom nedelje (skola, fax, posao...) pa nisu u mogucnosi poslati sliku. U proteklom "serijalu", rok za slanje je bio 14 dana pa je bio slab odziv. Sada sam produzio rok pa cemo videti da li ce biti veci odziv. Ipak vikendom ima vise slobodnog vremena za odmaranje i za hobije, a izmedju ostalog i za kreativno stvaranje za ovo takmicenje. ;)

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Kontakt:

Post od IDzO »

Ako imate jos neke ideje, a koje bi mogle biti zanimljive za sve takmicare, napisite pa da vidimo da li se iste mogu sprovesti u delo. ;)

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Kontakt:

Post od IDzO »

Obavestenje:
Pocevsi od ovog takmicenja pa na dalje sistem bodovanja za najbolju fotografiju je sledeci: 3, 2, 1
NPR:
Slika broj 7: 3 bodova
Slika broj 9: 2 boda
Slika broj 5: 1 bod

I jos nesto takmicenje se zavrsava 20.02.2010. godine u 23:59h, tako da jos imate vremena poslati zanimljivu Nocnu sliku! ;)

Srecno! :)

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Kontakt:

Post od IDzO »

Rok za slanje fotografija je istekao. Galerija sa slikama je postavljena i moze se glasati >>OVDE<<. :wink:

moonwalker80
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od moonwalker80 »

Znaci ja bih stvarno voleo da ocenim neku sliku u temi "Takmicenje...", ali (bez uvrede) moram da kazem da su slike blagi uzas. Kreativnost nula. Dodatni komentar cu da dam kada se zavrsi glasanje.

vlada1970
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od vlada1970 »

moonwalker80 napisao:Kreativnost nula.
Nema od nas umetnika ( 'leba ) moj moonwalker80. :oops:

Sta ces, tehnomani imaju manjak kreativnosti definitivno. :D

moonwalker80
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od moonwalker80 »

vlada1970, Pazi nije sto je moja slika isto tamo medju kandidatima, ali ja sam gledao da posaljem nesto sto je vredno slanja, a ovo ostalo ko sto rekoh blagi uzas, a jos kad vidim kako ljudi glasaju...Al ko sto rekoh detaljniji komentar cu da dam posle glasanja.

Zaključana tema