Postpaid vs. Prepaid
7 godina koristim telenor prepaid i bilo je super sve do ove godine dok nisu poceli da uzimaju 50 din za 2 minuta e onda sam popizdeo i uzeo postpaid kod mts-a i tih 2 minuta razgovora placam nepunih 5 dinara(biz mup paket) jes' da sam morao da uzmem jos jedan fon al se barem isplati
jel sapunjate macora?
Koristim prepaid.Imam i postpaid,ali sam ga dobila uz telefon,tj.one akcije.Sada mesecno placam 1000dinara,i tako 2 god.
Nije postpaid los,nego ja previse trosim preko njega
Letos mi je racun bio 14.000 dinara i pozdravila sam se sa karticom.Prepaid mi je bolji jer imam ogranicenu kolicinu kredita i znam koliko trosim.
Preko postpaida sam isto znala,ali nisu uvek informacije bile tacne kada bih zatrazila stanje racuna.Tako da,prepaid.
Nije postpaid los,nego ja previse trosim preko njega
Letos mi je racun bio 14.000 dinara i pozdravila sam se sa karticom.Prepaid mi je bolji jer imam ogranicenu kolicinu kredita i znam koliko trosim.
Preko postpaida sam isto znala,ali nisu uvek informacije bile tacne kada bih zatrazila stanje racuna.Tako da,prepaid.
Samsung i900 Omnia
Onda si trebala da uzmes kombinuj paket gde imas 1000 dinara kredita i posle toga moras da dopunis. Ako ti to vise odgovara, idi to Telenora pa vidi da li mogu da ti promene paket. Nisam siguran da to moze, ali ako ti je stalo, vidi sa njima ili pozovi operatera pa pitaj da li moze sa prenesi na kombinuj.
Nokia Lumia 630
- toda81
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
- :: Note 4 N9100 dual
Ja imam izuzetno ruzna iskustva sa postpaidom,.ali sam na zalost i dalje postpaid.Kod telenora se ne mogu proveriti potroseni mb pa kada neko slucajno kao ja predje 80mb preko svog paketa plati kao ja 4000din To je strasno da ne mogu da naprave kod preko kog se to moze proveravati,a cinjenica je da to namerno nece da naprave da bi nas na ovaj nacin odrali zive
Note IV N9100 dual
- Ceftriaxone
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pon, 01. Dec 2008. 23:07
- :: XZs
- :: S7e
Ako ti je istekla obaveza prema telenoru,ti promeni operatera,ili vise pazi kad ides na net. Tvoj telefon verovatno ima onaj data counter pa mozes i tu da proveravas koliko si potrosio,zar ne? Imam 5800 pa ne koristim gprs,iskljucivo wifi,jer meni za bilo koju stranicu treba 1mb,a to je onda mnooogo para,ali zato non-stop proveravam stanje na racunu,sto bas i nije moguce kod mts,od koga sam bas zbog toga i pobegao.
ex ivan87
Постпејд већ дуже време, бејах на допунама исто тако врло дуго, све док није почело да ми се дешава прекидање разговора у пола речи уз објашњење да на рачуну имам толико и толико. Мобтел је у почетку био врло повољан за припејд, а сада Теленор дере, колико могу да оценим, везано за припејд. На постпејду друга прича, још плус и пакет пренеси, па што не потрошиш "данас", а ти имаш за "сутра". Фина стварчица.
- Pimpdude
- Neredovni učesnik
- Pridružio se: Uto, 09. Feb 2010. 00:08
Treba mi malo savetovanje. Hteo bih da predjem na postpaid i zanima me sa kojim paketom i kod kojeg operatera mogu do jedno 700-800rsd mesecno da imam besplatno i internet protokol? Gledao sam na sajtovima svih operatera,V*P ima neki paket 350 ali to cini mi se izadje 1300rsd mesecno a kod Te*eno*a ne mogu da se snadjem koliko imaju paketa A m*s ne bih. . . Posto niko od mojih poznanika ne koristi 064 . . . Hvala unapred na odgovorima.. .
-
- Mobil stručnjak
- Pridružio se: Pet, 24. Apr 2009. 17:52
- :: LG Nexus 5X
slobodno pisi vip, telenor, mts
pogledaj ove ponude :
http://www.telenor.rs/?section=private&page=7040
http://www.mts.telekom.rs/index.php/066 ... skova.html
pogledaj ove ponude :
http://www.telenor.rs/?section=private&page=7040
http://www.mts.telekom.rs/index.php/066 ... skova.html
pa kako za koga,ja koristim postpejd već 7-8 godina i uvek znam koliki će mi račun biti...
a opet imam dve ortakinje koje ne znaju da se kontrolišu i računi su im uvek 10ak puta veći od planiranih...
znači-zavisi od osobe do osobe!
po meni je post bolji-ne moram da jurim trafike,da mi pričaju prodovačice kako 'neće da prođe' i kako 'već para dana ne može da se uplati' bla-bla-bla...!
lepo mi dođe račun i sa drugim ih uplatim u pošti jednom mesečno...
a i post je jeftiniji,kako se god uzme!
a opet imam dve ortakinje koje ne znaju da se kontrolišu i računi su im uvek 10ak puta veći od planiranih...
znači-zavisi od osobe do osobe!
po meni je post bolji-ne moram da jurim trafike,da mi pričaju prodovačice kako 'neće da prođe' i kako 'već para dana ne može da se uplati' bla-bla-bla...!
lepo mi dođe račun i sa drugim ih uplatim u pošti jednom mesečno...
a i post je jeftiniji,kako se god uzme!
- mezzano
- Expert
- Pridružio se: Uto, 26. Dec 2006. 11:34
- :: Motorola Moto E5 DS
- :: Huawei Y5 II
Pimpdude, za 700-800 dinara mesecno ne mozes da imas "besplatno i internet protokol" kod Telenora ili Vipa. Kod Vipa imas na tarifi 325 besplatan internet (325MB), ali on kosta 1267 dinara (sa porezima). Kod mt:sa postoji tarifni profil MyBel, u koji je ukljuceno 300MB+300smsa+300 minuta u okviru mt:s mreze i kosta 640 din, sa porezima.
- Pimpdude
- Neredovni učesnik
- Pridružio se: Uto, 09. Feb 2010. 00:08
Hvala vam Za stvarno kratko vreme ste mi dali toliko odgovora . . . Moram malo da razmislim,pa cu videti sta da uzmem. . . Uzimam za dva dana Nokiu 5800XM,pa bi zbog toga hteo da ima i malo neta (nisam iz grada,pa nemogu da se grebem na WiFi Hot Spot i te stvari )
Jos jedno pitanjce,nadam se da nije voma veliki off topic Koliko mesecno otprilike je dovoljno MB neta? Npr uz dnevnu upotrebu provera maila,na 15min facebook i nekoliko snimka na you tube. . . ?. . . Ne mogu orientaciono da stvorim sliku koliko otprilike mi treba za neke osnovne stvari. . .
Jos jedno pitanjce,nadam se da nije voma veliki off topic Koliko mesecno otprilike je dovoljno MB neta? Npr uz dnevnu upotrebu provera maila,na 15min facebook i nekoliko snimka na you tube. . . ?. . . Ne mogu orientaciono da stvorim sliku koliko otprilike mi treba za neke osnovne stvari. . .
- Deksi
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
- :: one+ nord2
Tacno je youtube bez wi-fija ne racunajte jer spot od oko 3 min.potrosi od 8 do 10 mb.Ja kada sam 2006 god.kod telenora uzimao tel.uz terifni paket i prelazak na post peid mi je bio strasno rizican i pitao prodavca dali po isteku od 2 god.mogu da vratim na pri peid on je rekao da kada prodju 2 god.i istekne ugovor vise necu razmisljati o pripeidu i covek je bio u pravu,sada nebih mogo da se opterecujem odlaskom do trafike,drugo post peid je jeftiniji i trece platis ga tek kada ga utrosis.Nerazumem one koji se plase visokih racuna pa oni ako nemaju konrolu nad samim sebe onda ko da ih spasava.
Stoka telekomovska! Vec 7 meseci mi ne prebacuju 350 dinara iz pre paida i pored bezbroj intervencija i u poslovnici u mom gradu i zalbi u centrali. Vrhunac je bio kada mi nisu ukljucili roming (automatski bi trebalo nakon 3 meseca), pa je tata morao da intervenise i za to je trebalo 24 sata. Isto tako je prosao bracni par koji su godinama na post paidu. Tako sam ih napickala, mada nisu ti sluzbenici krivi. Sve odlazem raskid ugovora, zao mi broja, ali mi je strpljenje na izmaku.
Zato sam ja svoj stari 064 broj zadržao na prepaidu i uzeo kod Telenora novi postpaid broj, pa oba koristim uporedo. Prvo sam razmišljao sam da prebacim broj sa prepaida na postpaid ali zbog svih tih razloga koje navodiš deana, i zbog još mnogo drugih, uzeo sam Telenorov postpaid broj.
Sada čekam MNP pa ću 063 broj da ugasim a ovaj stari 064 prebacim na VIP. Naravno, ako se ovi mamlazi u Telenoru ne opamete pa uvedu Mb u okviru pretplate.
Sada čekam MNP pa ću 063 broj da ugasim a ovaj stari 064 prebacim na VIP. Naravno, ako se ovi mamlazi u Telenoru ne opamete pa uvedu Mb u okviru pretplate.