GPS navigacija

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
bestboy
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 03:10

Post od bestboy »

1. Изгледа да још увек није како треба.
2. Nokia ovi maps или неки други који може да ради на Javi .
Слобода или смрт

mill
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 05. Jun 2008. 21:43

Post od mill »

@bestboy: O.K. Hvala ti. Dakle, za E72 moramo jos cekati novu verziju firmware-a ili Garmin XT-a. A sto se tie Ovi Mapa, moze li ovaj: http://betalabs.nokia.com/apps/ovi-maps-beta-for-mobile ? I ako njih koristim, sve ide preko GPRS-a, jel' tako...tj. trosi kredit?

bygynon
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 13. Okt 2007. 06:13

Post od bygynon »

dimi89, imam 2.14, valjda je to poslednja verzija. Koliko sam skontao Beograd je podeljen u stvari po opštinama koje predstavljaju "gradove", pa ako hoćeš da nađeš npr. Višegradsku, tamo gde kucaš grad moraš da uneseš Savski Venac...... a da bi našao npr. Trgovačku, moraš da ukucaš Čukarica... Slika
Ako ja negde ne pravim grešku, i ako je to tako stvarno napravljeno, onda onome ko ne zna dobro ulice po beogradskim opštinama, NDrive će biti od male koristi za navigaciju.

mazzy
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 10. Dec 2007. 18:34
:: s9+

Post od mazzy »

eeeeeee koja je zadnja verzija adria route mape ? evo ja skinuo 3.0 .... ima li novije ? :roll: 8) :lol:

bygynon
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 13. Okt 2007. 06:13

Post od bygynon »

mazzy, to je zadnja verzija .

Cooomi
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 23. Jul 2008. 16:28
:: iPhone 13 mini

Post od Cooomi »

jel moze neko da mi pusti link na privatnim porukama de mogu da skinem adria route 3.0 i ako moze neko da mi kaze kakva su mu iskustva sa njom

bestboy
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 03:10

Post od bestboy »

Cooomi

Погледај шта сам написао на 116. страници :roll:
Слобода или смрт

Dostaje
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 08. Dec 2009. 22:50

Post od Dostaje »

skeptik sam sto se tice Ndrive-a jer su mu mape samo 8mb nisam ga probao ali.... brine me to nekako sam skeptican :?

banman
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 24. Dec 2009. 18:47

Post od banman »

Dostaje, pa 8MB i nije malo kartografskih podataka, a garminova scg routa 2.20 ima oko 20-21MB ali sa sve CG i Makedonijom... U mom mestu garminova mapa je totalno pogrešna(već sam pisao o tome) Juče sam malo isprobavao Ndrive po NS(pošto dobro znam grad, pa da čisto vidim kuda i kako le me voditi) i sve je radilo tip-top,osim jedne pojedinosti-u sred navidacije mi je stigao sms i ndrive se ugasio, morao sam da ga ponovo pokrenem ali me je odmah pitao da li da nastavi sa "starom" putanjom i počeo da navigira...mislim da sam bio u BG da bi mi bilo nezgodno, jbg drugačije je kada se bojiš da ćeš se izgubiti :))

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 01. Nov 2004. 23:38
:: Google Nexus 6P
Kontakt:

Post od cale »

Po kupovini Omnie II,istalirao sam iGO 8,i sve je funkcionisalo kako treba.(setovano na port 4,baud rate 38400;Kako telefon tako i iGO).
Danas naletoh na nekom prokletom forumu neka drugacija setovanja com porta i baud rate-a sa ciljem brzeg fix-a,te odlucih da "proprckam" i od tad mi iGO prijavljuje "GPS cannot be found!"(da napomenem da sam i u samom iGo-u menjao port i baud).
Vratio sam stare vrednosti,ali slaba vajda.Evo "prckam" celo podne"-ni GPS,kamoli fix ne konstatuje ni jedan program.
Sta sam to mogao da "poremetim" i sta bih sada mogao da radim?
Koja setovanja po nekom default-u da stavim?
Slika

Grandpa
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 30. Jul 2005. 12:36

Post od Grandpa »

cale, probaj COM 4 i baud rate 57600. Takodje probaj Autodetect opciju u iGo, do sad nikad nije pravila problem.

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 01. Nov 2004. 23:38
:: Google Nexus 6P
Kontakt:

Post od cale »

Probao.
I sve zivo sam probao-i nista.
Hard reset je resio problem.Verovatno je neka app napravila dar/mar.
Sad sve "jovo-na novo".
Sta da se radi.Dobro da nije GPS modul.
Slika

nobutado
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pon, 08. Mar 2010. 11:40

Post od nobutado »

Pozdrav svima,
da li je neko koristio Garmin Mobile XT na Nokiji 6120 classic u kombinaciji sa externim GPS modulom i kako mu je to radilo?
Problem kod mene je sledeći,instalirao sam Garmin ver. 05.00.50 (a probao sam i druge verzije) i ubacio željene mape,aplikacija radi dobro i stabilno,vidi mape i rutira bez problema.S druge strane imam GPS modul B-Speech GPS 20C i on radi dobro,relativno brzo nalazi signale sa satelita i povezuje se preko BT,međutim kada sve to pokrenem zajedno navigacija ne radi,signal sa GPS modula se sporo ili nikako ne prenosi u Garmin,dakle Garmin se jako,jako kilavo povezuje sa GPS modulom.Kada taj isti GPS modul upotrebim u kombinaciji sa Garmin mobile PC na laptopu sve radi besprekorno.Na telefonu imam firmware 3.83,da li bi možda update pomogao?

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 08:14
:: Samsung Galaxy S4
:: Nokia 808

Post od jerkann »

nobutado, kako to mislis kilavo se povezuju garmin i modul? Da li ti uopste Garmin detektuje tvoj modul, ako ga detektuje da li ikada signal pozeleni?

nobutado
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pon, 08. Mar 2010. 11:40

Post od nobutado »

Detektuje ga,ali, ili vrlo sporo (slabo) ili je non stop u search modu.Juče sam,recimo,u stanu pored prozora imao 2 crvene crte,a u kolima to nisam uspeo, non stop je u searchu.
------>Najzanimljivije je što mi GPS modul pokazuje i da je našao GPS signal i da se konektovao preko BT,a u Garminu ništa???

banman
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 24. Dec 2009. 18:47

Post od banman »

Samo da se pohvalim da sam "namestio" Ndrive(verzija 9.3.11) na e75 tj na fp2 i da lepo radi :) Mada sam se okozio dok nisam otkucao šifre u telefon(sa brojevima sam imao najviše muke, iz svakog desetog puta bi uspeo da otkucam željenu cifru, dok sam slova kucao preko qwertz, a ona koja nije hteo tj nije registrovao da pritiskam tipku, aktivirao sam istovremenim stiskom taster"promena veličine slova" i taster sa željenim slovom.

STrider90
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Sub, 09. Maj 2009. 16:38

Post od STrider90 »

Imam Nokiju 5800 i na njij instaliran Gramin XT. Posle ubacivanja novog firmware-a (v40), prilikom navigacije mi se zakljucava fon, a to ranije nije radio. Jel znate gde mogu da podesim da prestane da se zakljucava? Probao sam u podesavanjima samog programa, kao i u podesavanju same instalacije, ali nisam nasao tu opciju

Dostaje
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 08. Dec 2009. 22:50

Post od Dostaje »

STrider90, samo ukljuci da ti sija svetno non stop u podesavanjima garmina 8)

STrider90
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Sub, 09. Maj 2009. 16:38

Post od STrider90 »

@Dostaje Hvala, zadnji put kad sam ga palio nije bila ukljucena glasovna navigacija, vec sam samo onako upalio kartu, pa se zato zakljucavao...od sad ce stalno da sveli :)

rogi991
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Sre, 18. Nov 2009. 21:34

Post od rogi991 »

da li je neko uspeo da ubaci poi fajlove u igo navigaciju? u pitanju je android platforma.... ako neko ima neki link neka mi ostavi na pp. unapred zahvalan.. :) :)

Zaključana tema