GPS navigacija
@bestboy: O.K. Hvala ti. Dakle, za E72 moramo jos cekati novu verziju firmware-a ili Garmin XT-a. A sto se tie Ovi Mapa, moze li ovaj: http://betalabs.nokia.com/apps/ovi-maps-beta-for-mobile ? I ako njih koristim, sve ide preko GPRS-a, jel' tako...tj. trosi kredit?
dimi89, imam 2.14, valjda je to poslednja verzija. Koliko sam skontao Beograd je podeljen u stvari po opštinama koje predstavljaju "gradove", pa ako hoćeš da nađeš npr. Višegradsku, tamo gde kucaš grad moraš da uneseš Savski Venac...... a da bi našao npr. Trgovačku, moraš da ukucaš Čukarica... 
Ako ja negde ne pravim grešku, i ako je to tako stvarno napravljeno, onda onome ko ne zna dobro ulice po beogradskim opštinama, NDrive će biti od male koristi za navigaciju.

Ako ja negde ne pravim grešku, i ako je to tako stvarno napravljeno, onda onome ko ne zna dobro ulice po beogradskim opštinama, NDrive će biti od male koristi za navigaciju.
Dostaje, pa 8MB i nije malo kartografskih podataka, a garminova scg routa 2.20 ima oko 20-21MB ali sa sve CG i Makedonijom... U mom mestu garminova mapa je totalno pogrešna(već sam pisao o tome) Juče sam malo isprobavao Ndrive po NS(pošto dobro znam grad, pa da čisto vidim kuda i kako le me voditi) i sve je radilo tip-top,osim jedne pojedinosti-u sred navidacije mi je stigao sms i ndrive se ugasio, morao sam da ga ponovo pokrenem ali me je odmah pitao da li da nastavi sa "starom" putanjom i počeo da navigira...mislim da sam bio u BG da bi mi bilo nezgodno, jbg drugačije je kada se bojiš da ćeš se izgubiti
)

- cale
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pon, 01. Nov 2004. 23:38
- :: Google Nexus 6P
- Kontakt:
Po kupovini Omnie II,istalirao sam iGO 8,i sve je funkcionisalo kako treba.(setovano na port 4,baud rate 38400;Kako telefon tako i iGO).
Danas naletoh na nekom prokletom forumu neka drugacija setovanja com porta i baud rate-a sa ciljem brzeg fix-a,te odlucih da "proprckam" i od tad mi iGO prijavljuje "GPS cannot be found!"(da napomenem da sam i u samom iGo-u menjao port i baud).
Vratio sam stare vrednosti,ali slaba vajda.Evo "prckam" celo podne"-ni GPS,kamoli fix ne konstatuje ni jedan program.
Sta sam to mogao da "poremetim" i sta bih sada mogao da radim?
Koja setovanja po nekom default-u da stavim?

Danas naletoh na nekom prokletom forumu neka drugacija setovanja com porta i baud rate-a sa ciljem brzeg fix-a,te odlucih da "proprckam" i od tad mi iGO prijavljuje "GPS cannot be found!"(da napomenem da sam i u samom iGo-u menjao port i baud).
Vratio sam stare vrednosti,ali slaba vajda.Evo "prckam" celo podne"-ni GPS,kamoli fix ne konstatuje ni jedan program.
Sta sam to mogao da "poremetim" i sta bih sada mogao da radim?
Koja setovanja po nekom default-u da stavim?

Pozdrav svima,
da li je neko koristio Garmin Mobile XT na Nokiji 6120 classic u kombinaciji sa externim GPS modulom i kako mu je to radilo?
Problem kod mene je sledeći,instalirao sam Garmin ver. 05.00.50 (a probao sam i druge verzije) i ubacio željene mape,aplikacija radi dobro i stabilno,vidi mape i rutira bez problema.S druge strane imam GPS modul B-Speech GPS 20C i on radi dobro,relativno brzo nalazi signale sa satelita i povezuje se preko BT,međutim kada sve to pokrenem zajedno navigacija ne radi,signal sa GPS modula se sporo ili nikako ne prenosi u Garmin,dakle Garmin se jako,jako kilavo povezuje sa GPS modulom.Kada taj isti GPS modul upotrebim u kombinaciji sa Garmin mobile PC na laptopu sve radi besprekorno.Na telefonu imam firmware 3.83,da li bi možda update pomogao?
da li je neko koristio Garmin Mobile XT na Nokiji 6120 classic u kombinaciji sa externim GPS modulom i kako mu je to radilo?
Problem kod mene je sledeći,instalirao sam Garmin ver. 05.00.50 (a probao sam i druge verzije) i ubacio željene mape,aplikacija radi dobro i stabilno,vidi mape i rutira bez problema.S druge strane imam GPS modul B-Speech GPS 20C i on radi dobro,relativno brzo nalazi signale sa satelita i povezuje se preko BT,međutim kada sve to pokrenem zajedno navigacija ne radi,signal sa GPS modula se sporo ili nikako ne prenosi u Garmin,dakle Garmin se jako,jako kilavo povezuje sa GPS modulom.Kada taj isti GPS modul upotrebim u kombinaciji sa Garmin mobile PC na laptopu sve radi besprekorno.Na telefonu imam firmware 3.83,da li bi možda update pomogao?
Detektuje ga,ali, ili vrlo sporo (slabo) ili je non stop u search modu.Juče sam,recimo,u stanu pored prozora imao 2 crvene crte,a u kolima to nisam uspeo, non stop je u searchu.
------>Najzanimljivije je što mi GPS modul pokazuje i da je našao GPS signal i da se konektovao preko BT,a u Garminu ništa???
------>Najzanimljivije je što mi GPS modul pokazuje i da je našao GPS signal i da se konektovao preko BT,a u Garminu ništa???
Samo da se pohvalim da sam "namestio" Ndrive(verzija 9.3.11) na e75 tj na fp2 i da lepo radi
Mada sam se okozio dok nisam otkucao šifre u telefon(sa brojevima sam imao najviše muke, iz svakog desetog puta bi uspeo da otkucam željenu cifru, dok sam slova kucao preko qwertz, a ona koja nije hteo tj nije registrovao da pritiskam tipku, aktivirao sam istovremenim stiskom taster"promena veličine slova" i taster sa željenim slovom.

Imam Nokiju 5800 i na njij instaliran Gramin XT. Posle ubacivanja novog firmware-a (v40), prilikom navigacije mi se zakljucava fon, a to ranije nije radio. Jel znate gde mogu da podesim da prestane da se zakljucava? Probao sam u podesavanjima samog programa, kao i u podesavanju same instalacije, ali nisam nasao tu opciju