prelazak na nizi paket za vreme obaveznog ugovora; TELENOR??

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
dyca
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 04. Okt 2007. 21:06

prelazak na nizi paket za vreme obaveznog ugovora; TELENOR??

Post od dyca »

Napisacu konkretan slucaj, da ne bih mnogo teoretisao.
Znaci, interesuje me da ukoliko kupim u telenoru HTC HD2 za 24990 din, uz dvogodisnju obavezu na paket Fleksi 4000 (moze i kombinuj 4000), koliki period treba da prodje da bih ja spustio paket na Fleksi 2000 i koja je razlika u ceni koja se placa, ako je to uopste moguce u togu dvogodisnjeg ugovora?? Hvala unapred.

mezzano
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 26. Dec 2006. 11:34
:: Motorola Moto E5 DS
:: Huawei Y5 II

Post od mezzano »

Kod Vipa sam cuo da je moguce, kod Telenora i mt:sa mislim da nije moguce, mada nisam siguran...

dyca
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od dyca »

za Vip znam da moze, pa sam zato pretpostavio da mozda i telenor ima tu mogucnost..pa reko da priupitam..valjda ce se odazvati neko ko zna =))

mezzano
Expert
Expert

Post od mezzano »

Sumnjam... Nikad nisam cuo da je neko rekao da to moze ali, djuice@rs bi trebalo da odgovori, koliko sutra, nadam se. :roll:

djoxie
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 04. Okt 2006. 14:30

Post od djoxie »

mozes da predjes na nizi paket ali placas odredjene penale... u tvom bi slucaju to bilo sigurno nekih 10ak hiljada dinara, odnosno koliko iznosi razlika izmedju cena na nizem i visem paketu
::luv phonez::

LimunBG
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sre, 19. Sep 2007. 16:11

Post od LimunBG »

Kod mts-a to ne moze, provereno, pitao sam ih. A kod telenora mislim da je ista situacija, ali nisam 100% siguran... :unsure:

dyca
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od dyca »

zvao sam ja telenor, i rekose da moze i to da moze kad god hoces, samo sto se placa razlika u ceni telefona uz odredjeni paket. zaboravio sam da pitam da li je moguce uraditi taj prelaz i ako nije uzet telefon, ali ne vidim razloga zasto ne bi moglo. Takodje, rekose mi da nakon 6 meseci koriscenja jednog paketa, pri prelazu na nizi se ne placa puna razlika, vec imanekih olaksica, i tako na svakih pola godine se valjda dobije odredjeni procenat niza cena za tu razilku.

mezzano
Expert
Expert

Post od mezzano »

To je dobra stvar. :) Inace, ako ne uzmes telefon, mozes u bilo kom trenutku da promenis paket, to vaze za sve operatore. :wink:

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

mezzano napisao:Inace, ako ne uzmes telefon, mozes u bilo kom trenutku da promenis paket, to vaze za sve operatore.
Da li se u tom slucaju placaju neki penali (npr.: potpisan ugovor na dve godine, ali bez telefona ili se ugovori potpisuju na neodredjeno vreme-ne znam kakva je procedura) ili se samo placa prelazak ili je mozda cak prelazak besplatan (u sta sumnjam)?

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

@dyca
Ovako, ako kupis telefon, mozes vec posle prvog placenog racuna da predjes na nizi paket, pri cemu bi morao da platis razliku u ceni telefona izmedju veceg i manjeg paketa. Jos bolje, ne placas razliku u ceni koja je zvanicna na sajtu za te pakete, vec kako vreme prolazi, posto ti svakog meseca na neki nacin kroz racune isplacujes telefon, ta razlika u ceni se smanjuje i nije fiksna, te koriste neku njihovu tabelu da odrede koliku razliku treba da platis. Pozdrav.
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

dyca
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od dyca »

da, tako su i meni rekli..kao sve se radi sa tom ,,tabelom" na kojoj im svakog meseca stizu nove cene pri prelasku sa visih na nizi tarifni paket.. u svakom slucaju, hvala.

mezzano
Expert
Expert

Post od mezzano »

IDzO, mozda se nisam dobro izrazio. Kad sam rekao 'bez telefona' mislio sam na ugovor na neodredjeno vreme gde se ne placaju nikakvi penali, prva promena je besplatna, a svaka kasnija se placa oko 50 din (tako je na mtsu). Kad imas ugovornu obavezu (bez obzira na telefon) na odredjeno vreme, onda vazi ono sto su prethodnici naveli.

lovd
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 30. Sep 2004. 19:33
Kontakt:

Post od lovd »

vidim da set spomenuli tu kombinaciju za Vip .... ?!??! ne mogu da nacem na forumu temu ... moze link ili objasnjenje ?

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

lovd, Koliko sam ja čitao na drugim forumima kod vip-a to nije baš tako lako, valjda samo jednom možeš da promeniš paket a posle toga se plaća neka ogromna suma. Najbolje je da pozoveš vip da ti objasne da se ne bi zeznuo.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

madness99
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 07. Mar 2006. 20:40

Post od madness99 »

Kod telenora moze sigurno, oni ti izracunaju razliku koju treba da doplatis. Uglavnom je ta cifra manja nego razlika izmedju trenutnog paketa i tog na koji hoces da predjes.
iPad 3G + Samsung Galaxy Tab 10.1 9 + iPhone 4 32gb White + HTC Evo 3D

godja
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Čet, 05. Maj 2005. 09:27

Post od godja »

telep.. mislim da grešiš,bilo je već reči o tome.. sa postpaid 900 posle 6 meseci na postpaid 325 plaćaš 2000 + porezi... samo podneseš zahtev i to je to... nije baš teško :roll:
Samsung S10+ red

roker70
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pet, 05. Mar 2010. 17:21

Post od roker70 »

u ponedeljak sam docekao svoj HD2. uzeo sam ga preko Telenora uz paket prenesi 325. Kada sam ih pitao da li mogu da predjem na prenesi 700, pa da se posle vratim na 325, rekli su mi da moze i da nema doplate ni problema. Ne bih mogao na nizu od 325, ali na visu moze. Toliko, pozz

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

roker70, Mislim da je to sasvim normalno, retko ko hoće da pređe na veću tarifu ( a i što bi ti naplaćivali prelazak na višu kada su oni na dobitku).
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

Ja kad sam u telenoru uzimao svoj n79 bas sam ih to pitao i rekli su da je moguce preci sa viseg na nizi ali se neisplat jer placas razliku u ceni i jos nekih 50% od te razlike to je bilo 14.11.2008 sad je mozda drugacije.Ovo vazi samo za ugovore kojima nije proslo 2 god.nakon toga ako nisi vezan mozes menjati veci i manji ali i tu mislim da ma nekog vremenskog ogranicenja,znaci nemozes danas jedan a za dva dana preci u drugi paket.Dobra je stvar sto nakon isteka ugovora razne promene mozes vrsiti i pozivom operatera odnosi se na telenor. :wink:

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 01. Nov 2004. 23:38
:: Google Nexus 6P
Kontakt:

Post od cale »

Koliko ja znam,kod svih operatera uz ugovornu obavezu bilo 1 ili 2 godine pri prelasku sa viseg na nizi paket,"penali" su obavezni.
Kod VIP-a je uslov za promenu tarife-minimum 6 meseci koriscenja uz,naravno,uredno izmirene racune.
Tako je meni receno.
A koliko su sami radnici upuceni u uslove kompanija koje predstavljaju i za koje rade-svima nam je poznato.
Nazalost.
Slika

Odgovori