Kako da otkljucam memorijsku karticu
-
- Slučajni prolaznik
- Pridružio se: Čet, 11. Mar 2010. 20:40
Kako da otkljucam memorijsku karticu
Mem.kartica mi trazi sifru,ne mogu ni da je formatizujem na racunaru.Kazu mi da je verovatno virus.Sta da radim? 

-
- Slučajni prolaznik
ne mogu ni u racunaru,trazi sifru.Znaci mogu da je bacim
Jos jedna stvar.Dala sam nokiu n82 u oglas i javio mi se izvesni Marko Stankovic iz Pozarevca,da menjamo ,on ima e 75,ja pristanem.Dogovorimo se da posaljemo brzom postom.Javi mi da mi je poslao pa i ja posaljem,on dobije moj telefon,a ja glavobolju.Pronasla sam adresu pa sam ga prijavila u stanici milicije.U ponedeljak cu verovatno za Pozarevac da ga nadjem i videcemo sta ce biti.NE RADITE OVO STO SAM JA URADILA.PAZITE DA NE NASEDNETE.A on ce svakako dobiti zasluzeno 

-
- Slučajni prolaznik
ma nemam pojma sta trazi .Prikazuje da je kartica od 512 a ona je od 2 giga.Pa vidis ja to radim,dobila sam danas razne nadimke,guska,curka,glupaca i sl
Kako da otkljucam,nema veze prebacicu ponovo sa laptopa podatke 
Jos nesto,narucila sam i novu bateriju da mu posaljem,jer je ova drzala samo jedan dan
Bas sam pametna

Jos nesto,narucila sam i novu bateriju da mu posaljem,jer je ova drzala samo jedan dan

jasmina jevtic, ne bih da budem party pooper ali milicija ti ne moze nista pomoci. Nazalost vi niste imali nikakav pismeni dogovor koji je potpisan i koji se treba ispostovati pa da ga na osnovu toga milicija trazi i optuzuje. Ti si njemu poslala telefon na slepo i njemu je stigao, a njega ne bih komentarisao, jer nije primereno za svacije oci. On moze da se opravda da je telefon dobio od tebe na poklon i da zato nije imao obavezu da ga plati. Mozes mu otici na kucnu adresu sa prijateljima ili sa svojim ocem ali pazi da on ne izmisli neku pricu da ste ga namlatili ili da ste mu pretili i tome slicno.
U svakom slucaju zelim ti da iz ove situacije prodjes najbolje sto mozes i da se kuci vratis ili sa svojom "starom" N82 ili novim ljubimcem iz "E" serije.
U svakom slucaju zelim ti da iz ove situacije prodjes najbolje sto mozes i da se kuci vratis ili sa svojom "starom" N82 ili novim ljubimcem iz "E" serije.
● PRAVILA FORUMA ● СРБИ ЗА СРБЕ ●
Eeee, neverovatno kakvih se ljudi sve prevara sete...
Vidi se da si mlada i neiskusna...
Mene su isto neki likovi pokusali da namame u svoj stan i otmu mi telefon koji sam tada prodavao...
Moj savet svima je da ako hoce vec da menjaju, kupuju, prodaju i sl. onda samo na javnom mestu gde ima ljudi! Jer ovo je katastrofa kakvo je vreme doslo!

Mene su isto neki likovi pokusali da namame u svoj stan i otmu mi telefon koji sam tada prodavao...
Moj savet svima je da ako hoce vec da menjaju, kupuju, prodaju i sl. onda samo na javnom mestu gde ima ljudi! Jer ovo je katastrofa kakvo je vreme doslo!

LG G2 black
- dimi89
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sre, 07. Feb 2007. 09:25
- :: Samsung Galaxy Neo
- :: LG Optimus 4X HD
IDzO, definitivno nisi u pravu.DA obrazlozim.Sigurno si cuo mali milio puta kad na televiziji kazu lice X je dovelo lice Y u zabludu.To znaci da lice Y nije imalo pravo cinjenicno stanje i kasnije stecenim istinitim cinjenicama je dokazano da je lice osteceno.Dokaze koje moze da prilozi u ovom slucaju: Listing telefonskih brojeva preko kojeg su obavljeni razgovori ili poruke na uvid.Da ne bih duzio (mozda ste primetili ali pokusavam da budem maksimalno kratak i sazet sto je u pravu veoma tesko) sve sto ti padne na pamet a ima veze sa tvojom pogodbom sa njim i tvojim kontaktom...
P.S.Usmeni dogovori ili kontrakti su takodje priznati od strane naseg zakonodavstva.Ako se dobro secam svaki usmeni kontrakt ima svoje uslove vazenja (npr. neophodan broj svedoka).....jasmina jevtic, Nazalost za ovakve slucajeve ti je potrebno mnogo strpljenja,znoja i zelje da izguras...Pitanje je samo da li je taj telefon toliko vredan i sa tim nacelom se ovakvi prevaranti i vode...
P.S.Usmeni dogovori ili kontrakti su takodje priznati od strane naseg zakonodavstva.Ako se dobro secam svaki usmeni kontrakt ima svoje uslove vazenja (npr. neophodan broj svedoka).....jasmina jevtic, Nazalost za ovakve slucajeve ti je potrebno mnogo strpljenja,znoja i zelje da izguras...Pitanje je samo da li je taj telefon toliko vredan i sa tim nacelom se ovakvi prevaranti i vode...
>>>Samsung S3 Neo GT I9301I<<<LG Optimus 4x HD<<<LG KS20 <<<....Nokia N76 {Symbian v60 3rd hacked}...
dimi89, tada se prica o nekim ogromnim svotama novca i ozbiljnim poslovima, a ne o vrednostima od 150e. Nema tu nikakve zablude. Dve strane su odlucile da se telefoni posalju i taj dogovor nije potpisan. Jedna strana se snasla na bezobrazan nacin i to je to. dimi89, posalji mi tvoju N76-icu, a ja cu tebi moju 82-ku. I jedna strana izradi drugu i tu je kraj. Nema nikakve zablude. Onaj sto je ispalio on se i predomislio i cao zdrao.
I jos nesto sto je jaaako vazno; o kakvom mi zakonu i primeni istog pricamo ovde!? Nazalost, kada je ovakva situacija gde se zakon selektivno primenjuje tesko se moze nesto isterati. U nasoj zemlji pravda je (ne)dostizna.
I jos nesto sto je jaaako vazno; o kakvom mi zakonu i primeni istog pricamo ovde!? Nazalost, kada je ovakva situacija gde se zakon selektivno primenjuje tesko se moze nesto isterati. U nasoj zemlji pravda je (ne)dostizna.
-
- Slučajni prolaznik
Paaa,ja mislim da cu isterati slucaj do kraja.Nisam mlada i neiskusna,imam 36 godina,ali sam isla tom logikom,ako ja necu njega da prevarim,nece ni on mene.Sto se telefona tice,volela bih da ga vratim,ali mi je veca zelja da mu iskopam oci.Bicete obavesteni,necu odustati iz principa."KRVI CU MU SE NAPITI"
Nije decko svestan sta ce ga snaci.Imam adresu,a imam i ljude sa obe strane zakona 

- mezzano
- Expert
- Pridružio se: Uto, 26. Dec 2006. 11:34
- :: Motorola Moto E5 DS
- :: Huawei Y5 II
IDzO, nisi u pravu. itekako ima osnova za tuzbu jer je rec o prevari. to sto je teze za dokazivanje ne znaci da je nemoguce dokazati. jel ti na pijaci potpisujes ugovor kad nesto kupis? to ne znaci da prodavac moze da ti proda nesto i da ti kaze da ce ti poslati na kucnu adresu i to ne ucini i onda nikom nista.
- dimi89
- Mobil manijak
jasmina jevtic, Pod 1.Logika ti je ispravna to sto postoje takvi ljudi koji kradu to nista nije novo. Pod 2. 36 godina nije tako strasno
Pod 3.Nadam se da ces uspeti da isteras "pravdu" (sad sa koje strane zakona ona bila to nije vazno)...Verovatno znas ali ipak cu da napisem da takvi ljudi koji to rade nisu od juce (mada desi se da neki klinac zaluta) i spremni su za razne situacije...
mezzano, Dobar ti je primer
Mada i IDzO, je u pravu jer 150 evra je mala suma za pokretanje bilo koje parnice mad asve je moguce ....
P.S.mezzano, jel si kupio telefon ?

mezzano, Dobar ti je primer

P.S.mezzano, jel si kupio telefon ?
>>>Samsung S3 Neo GT I9301I<<<LG Optimus 4x HD<<<LG KS20 <<<....Nokia N76 {Symbian v60 3rd hacked}...
mezzano, ne valja ti primer. Ako kupujes na pijaci ili odmah platis ili platis kada ti stigne na kucnu adresu. Drugo i da platis odmah na pijaci pa da ti naknadno posalju robu, ti imas racun (ako ima fiskalnu kasu) ali nemas dokaz da ti je stigla roba (ako se ne salje zvanicnom kurirskom sluzbom), pa se tako moze i reci da si dobio robu, a da se pravis da je nisi dobio samo da bi stekao dodatnu korist. A jos je gora situacija ako platis na pijaci, a ne dobijes nikakvu potvrdu da si platio tek onda nemas osnova za pokretanje tuzbe. Kako ti mozes dokazati da si platio. To ce biti tvoja protiv njegove reci i skoro nikako ne mozes dokazati da si dao novac.
Postoje vise definicija koje pokrivaju domen dovodjenja u zabludu potrosaca ali nigde se ne spominje ovakav primer. Uglavnom se prica o pisanju jednih karakteristika i mogucnosti predmeta koji se prodaje, a da taj predmet ne moze to da obezbedi potrosacu ili je prica oko cena, trenutno je niza da se navede na kupovinu, a zapravo cena je drugacija.
jasmina jevtic, na koju god akciju da se odlucis, pamet u glavu, da ne bilo losije nego sto sada jeste!
Ako imas neki dokaz u porukama na mobilnom ili preko mejlova, da ste se dogovorili da cete izvrsiti razmenu na taj nacin (istovremeno slanje telefona), onda mozda i mozes nesto preko milicije pokusati.
Postoje vise definicija koje pokrivaju domen dovodjenja u zabludu potrosaca ali nigde se ne spominje ovakav primer. Uglavnom se prica o pisanju jednih karakteristika i mogucnosti predmeta koji se prodaje, a da taj predmet ne moze to da obezbedi potrosacu ili je prica oko cena, trenutno je niza da se navede na kupovinu, a zapravo cena je drugacija.
jasmina jevtic, na koju god akciju da se odlucis, pamet u glavu, da ne bilo losije nego sto sada jeste!

Ako imas neki dokaz u porukama na mobilnom ili preko mejlova, da ste se dogovorili da cete izvrsiti razmenu na taj nacin (istovremeno slanje telefona), onda mozda i mozes nesto preko milicije pokusati.
- dimi89
- Mobil manijak
IDzO, kao sto sam vec reko ako nema poruke onda sigurno listing telefona moze da uzme i time dokaze da je bila u kontaktu sa doticnim.
P.S.mezzano, Uso je jos neki model u uzi izbor ili ces ipak za kes da uzmes nesto ?
P.S.mezzano, Uso je jos neki model u uzi izbor ili ces ipak za kes da uzmes nesto ?
Pa ni listing nije sigurnost za uspeh, zato sto se moze izvuci tako sto ce reci da su se samo culi da bi se raspitali u kakvom su stanju telefoni, da li moze niza cena... Opet nema opipljivih podataka za koje se moze uhvatiti.
- mezzano
- Expert
- Pridružio se: Uto, 26. Dec 2006. 11:34
- :: Motorola Moto E5 DS
- :: Huawei Y5 II
IDzO, dobro, mozda i nije bas najbolji primer, jer se kod mog primera radi o kupoprodajnom ugovoru, a ovde, koliko mi se cini, o ugovoru o trampi. Za ugovor o trampi nije, kao i za vecinu ugovora o kupoprodaji nije potrebna pismena forma, tj. ugovor je validan i bez nje. Dozvoljeno je da lica sklope usmeni ugovor i preko sredstava veze (telefon, mail, telegraf...), i ako jedna strana ne ispostuje ugovor, druga ima pravo da zahteva ili izvrsenje ugovora ili nadoknadu stete. Da je tesko da se dokaze, jeste, ja sam samo hteo da kazem da ima osnova da se pokrene postupak i trazi ostvarivanje prava.
Ti si napisao:
Jes' da nisam jos zavrsio fakultet (pravni), ali za toliko se razumem.

dimi, da ne spamujemo temu, evo teme gde mozemo da nastavimo diskusiju o mom buducem telefonu.
Ti si napisao:
sto nije tacno, jer je postojao usmeni ugovor (dogovor), pa osnova ima. Samo sam hteo na to da skrenem paznju.IDzO napisao:jasmina jevtic,Nazalost vi niste imali nikakav pismeni dogovor koji je potpisan i koji se treba ispostovati pa da ga na osnovu toga milicija trazi i optuzuje.
Jes' da nisam jos zavrsio fakultet (pravni), ali za toliko se razumem.

dimi, da ne spamujemo temu, evo teme gde mozemo da nastavimo diskusiju o mom buducem telefonu.