Nokie protiv Samsunga + mt:s postpaid?
-
- Mobil stručnjak
- Pridružio se: Pet, 24. Apr 2009. 17:52
- :: LG Nexus 5X
ovako imam cookie skoro 10 meseci, za kupovinu sam se odlucucio jer sam hteo (posle malo vecih telefona) jedan tanak i lagan telefon. to cookie jeste u svakom pogledu, pored toga ima ogroman ekran, kad putujem odgledam neki film i ne osetim put. mp3 player je dobar medjutim x3 ima sigurno bolji. baterija "drzi" 2 dana bez problema. ubacio sam 4 GB mem. karticu koja je skoro popunjena i nista ne koci. ako ne trazis smart fon neces pogresiti
- mezzano
- Expert
- Pridružio se: Uto, 26. Dec 2006. 11:34
- :: Motorola Moto E5 DS
- :: Huawei Y5 II
Zligor, bas dobro sto se javio neki od vlasnika telefona. Pre neki dan sam malo cackao KP500 i mogu da kazem da mi nije delovao lose (narocito ako se uzme u obzir cena). Imam par pitanja za tebe. 1. Moze li da cita divx/avi fajlove ili moras da konvertujes u 3gp ili nesto slicno? 2. Moze li da ucita subtitlove? 3. Ima li 3.5mm jack? 4. Kakve su slusalice? 5. Kakav je za kucanje smsa?
-
- Mobil stručnjak
1. divx ne moze, cita mp4. skidao sam sa cookie foruma gotove filmove (odgovarajuca rezolucija i sl) titlovi moze da se ubace kad sam konvertujes film.
3. nema 3.5 mm jack, procitao sam negde da ima adapter
4. slusalice su mi ok, zato nisam trazio taj adapter.
5. ima i alfanumericku i qwerty (automatski kad se okrene na stranu) e sad za qwerty je najlakse i najbrze sa olovcicom, moze i prstima ali zakacis slovo pored ponekad, alfanumericka je extra, moze da vibrira kad pritines ekran pa se lakse naviknes na ts. inace kucanje poruke dok si u pokretu ili da ne gledas telefon zaboravi (vazi za svaki ts)
3. nema 3.5 mm jack, procitao sam negde da ima adapter
4. slusalice su mi ok, zato nisam trazio taj adapter.
5. ima i alfanumericku i qwerty (automatski kad se okrene na stranu) e sad za qwerty je najlakse i najbrze sa olovcicom, moze i prstima ali zakacis slovo pored ponekad, alfanumericka je extra, moze da vibrira kad pritines ekran pa se lakse naviknes na ts. inace kucanje poruke dok si u pokretu ili da ne gledas telefon zaboravi (vazi za svaki ts)
- mezzano
- Expert
Video sam na gsm areni da ne cita divx i da nema 3.5mm jack. Ali dobro je ako ima takav adapter posto mi se cini da bih imao problem sa slusalicama (jer mi takve bubice ispadaju iz usiju). A kakav je odziv kad nesto biras na ekranu? Ja sam probao da biram neke opcije ali mi je sve uspevalo tek iz 2-3 puta. Jel to zbog toga sto nisam navikao ili se i tebi desava? Ima li mogucnost promene tema? Za wallpapere pretpostavljam da mogu da se menjaju. Kakav je za surf?
-
- Mobil stručnjak
ekran ima fantastican odziv, posle 2h sa telefonom nema vise tih problema. olovcicu koristim ponekad samo za qwerty inace sve prstom i sve bez problema. teme se NE menjaju, zapravo moze da se stavi neka sa lg prada modela i sl samo je tesko. poradine moze, npr. 2 posebne jer ima 2 homescreena. surf sam samo par puta probao, nema 3g, max. edge. ne secam se sad tacno ali mislim da i cookijev browser ima tabove, opera isto lepo radi. pogledao sam neki sajt, startovao online igru i to je to.
a da li si razmisljao u samsung corby-ju? iako je malo skuplji, daleko je lakse koristiti kapacitivni touchscreen, dakle ne moras da "stiskas" ekran. plus tome, ima malo jacu bateriju i mnogo bolji zvuk na slusalicama. inace iako nema 3.5mm ulaz za sluske, dobijasju se slusalice iz 2 dela, tj adapter i 3.5mm slusalice koje su vrlo dobrog kvaliteta
::luv phonez::
- mezzano
- Expert
Hvala Zligore.
Znam da nema ni 3G niti WiFi, nego me niteresovalo da li bez nekih vecih poteskoca moze da se surfuje, narocito preko Opere mini.
djoxie jesam razmisljao o Corbyju, ali mi se on nekako ne svidja vizuelno, zbog toga sto mi izgleda "zdepasto", pa sam ga eliminisao. Jel ovo sto si rekao "inace iako nema 3.5mm ulaz za sluske, dobijasju se slusalice iz 2 dela, tj adapter i 3.5mm slusalice koje su vrlo dobrog kvaliteta" vazi za LG ili Corby? Corby, koliko ja znam, ima 3.5mm ulaz.

djoxie jesam razmisljao o Corbyju, ali mi se on nekako ne svidja vizuelno, zbog toga sto mi izgleda "zdepasto", pa sam ga eliminisao. Jel ovo sto si rekao "inace iako nema 3.5mm ulaz za sluske, dobijasju se slusalice iz 2 dela, tj adapter i 3.5mm slusalice koje su vrlo dobrog kvaliteta" vazi za LG ili Corby? Corby, koliko ja znam, ima 3.5mm ulaz.
nema corby 3.5mm ulaz, mislim da ga ima corby txt. obican corby ima klasican samsungov ulaz za slusalice ali u njega ide adapter a onda 3,5mm slusalice koj e su ok kvaliteta. jesi drzao corby u ruci? skroz je nekako anatomski "skrojen", a ekran je stvarno odlican i jako se brzo naviknes na njega
::luv phonez::
- mezzano
- Expert
Moguce. Nisam uzimao Corby u ruke, ali definitivno ga necu uzeti. Em mi se ne svidja, i to ni malo, em je skuplji, em ima manji ekran i manju rezoluciju... S5230 bi uzeo u obzir ali 3650 ne. Cini mi se da sam za B3410 procitao da nema multitasking (muzicki plejer ne moze raditi u pozadini npr.) pa pretpostavljam da to vazi i za 3650.
- mezzano
- Expert
Taman sam se odlucio da uzmem LG Cookie uz MIX1000 na godinu dana, kad vidim da ga sad nema vise preko mt:s expressa.
Ne znam da li cu ga sutra naci u poslovnicama u Nisu. Ako ga ne nadjem, razmisljam da uzmem Nokiu 5230, isto uz MIX1000, ali na 2 godine. Cena joj je 7.800. Ne znam, vredi li tu razliku Nokia?

- LittlePrince
- Mobil manijak
- Pridružio se: Ned, 28. Okt 2007. 04:32
- :: Xiaomi Redmi Note 5
- Kontakt:
Та Нокија би требало да буде 2000-3000дин уз микс 1000 на 2 године, ВИП је даје за 6000 уз 1000дин месечно. Телеком почео да дере са телефонима
Телефон је далеко изнад колачића по свем сем по изгледу, колачић је у свему ОК телефон а код 5230 смета лоша пластика од које је направљена и 2Мрх камера која је за данашње услове дно дна. 5230 има јачу батерију, већу резолуцију екрана, бољи одзив, Симбијан ОС, ГПС, 3,5мм улаз за слушалице и добар звук али са не фабрички добијеним слушалицама. Минус је камера, изглед, димензије, камера. Сад од тебе зависи шта су ти приоритети и да ли можеш да пређеш преко изгледа (ово важи само за белу пошто црну нисам видео уживо), повећих димензија и лоше камере.

Телефон је далеко изнад колачића по свем сем по изгледу, колачић је у свему ОК телефон а код 5230 смета лоша пластика од које је направљена и 2Мрх камера која је за данашње услове дно дна. 5230 има јачу батерију, већу резолуцију екрана, бољи одзив, Симбијан ОС, ГПС, 3,5мм улаз за слушалице и добар звук али са не фабрички добијеним слушалицама. Минус је камера, изглед, димензије, камера. Сад од тебе зависи шта су ти приоритети и да ли можеш да пређеш преко изгледа (ово важи само за белу пошто црну нисам видео уживо), повећих димензија и лоше камере.
- LittlePrince
- Mobil manijak
- Pridružio se: Ned, 28. Okt 2007. 04:32
- :: Xiaomi Redmi Note 5
- Kontakt: