Polovan telefon, maksimalno 300 eur

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Mima85
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 24. Mar 2010. 00:32

Polovan telefon, maksimalno 300 eur

Post od Mima85 »

Imam dilemu i molim za pomoc....Uzela bih polovan telefon, i potrosila bih na njega maksimalno 300 eura. I tako ja sam razgledala neke modele, medju kojima su mi se najvise dopali Omnia HD, htc TD2 i mozda Iphone 3G. :?
Jel moze neko da mi kaze sta je najpametnije da uzmem i da li uopste mogu da uzmem ove telefone u okviru mog budzeta??? ;)

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

Mima85, jos samo napisi za sta ces najvise koristiti mobilni. Da li ces pretezno slusati muziku ili igrati igrice ili pak nesto trece. Sva tri modela su zanimljiva i svaki ima svoje prednosti i mane.
Inace, ja bih se opredelio za HD, ali ipak daj jos neke detalje. :wink:

Edit: greska u kucanju
Poslednja izmena od IDzO u Sre, 24. Mar 2010. 00:56, izmenjeno 1 put ukupno.

dimi89
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 07. Feb 2007. 09:25
:: Samsung Galaxy Neo
:: LG Optimus 4X HD

Post od dimi89 »

Mima85, moze sve da se nadje...Kad bi nam rekla sta ocekujes od telefona onda bi ti lakse pomogli.Ovi telefoni koje si navela su najbolji iz svoje branse...Omnia HD -Symbian....HTC Touch Diamond 2 -Windows Mobile...iPhone 3G -iPhone OS...Nimalo lak izbor ali mozda ipak favorizujes neke stvari kod telefona npr. multimediju.... 8)
>>>Samsung S3 Neo GT I9301I<<<LG Optimus 4x HD<<<LG KS20 <<<....Nokia N76 {Symbian v60 3rd hacked}...

Mima85
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Mima85 »

Pa najvise se i meni, iskreno, dopada HD ali citala sam da softverska podrska i nije bas najbolja za tako dobar telefon, a tu je i Symbian o kome sam ovde procitala dosta negativnih komentara. Samo da vam odmah napomenem da nisam do sada koristila ni imala smart telefon tako da sve sto znam o njima sam samo procitala i zato vas pitam za vase misljenje. :oops:
A interesuju me i muzika, igre, filmovi...solidna kamera nije na odmet... U principu ne menjam cesto telefone pa bih volela da mu sve bude ok ako moze :unsure: ....
HTC mi je zadnji na listi jer mi se ne dopada sto nema internu memoriju...ako vi mozda mozete da mi predlozite neki drugi telefon ja cu rado prihvatiti vas predlog...
I da...hvala sto ste mi ovako brzo odgovorili... :wink:
HTC Desire

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

Mima85, od ovih koje si nabrojala mislim da ces se najlakse snaci sa iPhone-om, sto se tice svakodnevnog koriscenja i kretanja kroz meni telefona.
Posto si zenska osoba, mozda i da pogledas HTC Tattoo, jer je postao dosta popularan i kod zenskog sveta.

Mima85
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Mima85 »

Green, meni izgled telefona nije najbitnija stvar, da jeste dva od ova tri ne bi usla u uzi izbor. :) Tattoo je za klasu losiji od pomenutih, ja bih ipak nesto 'jace' :roll:
Koliko sam gledala po youtube-u iphone mi izgleda bas najkomplikovaniji, pogotovo sto sam citala o nekim unlockovima, jailbreakovima, itd... Ili mozda nisam dovoljno upucena u sve to... Zato mi i treba pomoc. :oops:
U svakom slucaju hvala na predlogu :wink:
HTC Desire

dimi89
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od dimi89 »

Mima85, iPhone nije komplikovan ali trebad da ga jailbrekujes ili da das nekom da ti to uradi...Pogledaj Nokiu X6 zatim imas i E66...za sad mi samo to pada na pamet...Mislim da ce ipak najbolje da ti pase Omnia HD....Sto se tice foftwerske podrske koliko sam citao Omnia HD je dobila novu verziju ROM-a koja je ispravila one greske koje je imala do tad(ako je uopste i imala)...Takodje svakim danom ima sve vise programa za S60 v5....Ako mislis da ces imati malo progrma za telefon i da ti nece biti insteresantna onda svakako uzmi neki sa Win ili Android OS-om....
>>>Samsung S3 Neo GT I9301I<<<LG Optimus 4x HD<<<LG KS20 <<<....Nokia N76 {Symbian v60 3rd hacked}...

Wicker Man
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
:: HTC Desire
:: Sony Ericsson K800

Post od Wicker Man »

Mima85, Pohvalno je to kada devojci nije bitan samo izgled. :)
Posto bi uzela polovan model,da li si razmisljala mozda o HTC Hero telefonu?Strasna masina a jos i pod Androidom.Obavezno uzmi u razmatranje.
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!

Mima85
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Mima85 »

Pa gledala sam Heroja i ranije ali mi se ne dopada sto je zaobljen...:uhuh:
Sve vise se opredeljujem za HD, jedino sto me od tog telefona odbija je OS.... Ali nadam se da ce ga srediti..... :unsure:
Sta mislite o i8000???? :unsure:
btw. Iphone otpadaaaaaaaa :P
HTC Desire

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

Mima85, imas bas neki "cudan" ukus za mobilnu telefoniju ;) :)

Ako bas i ne mora telefon po svaku cenu da bude sa nekim od operativnih sistema, mogla bi pogledati Samsung Jet, a ako mora, onda mozda i Nokiu X6 kao sto je dimi89 vec predlozio, zasto ne i Nokiu 5800, jeste stariji model, ali ljudi su uglavnom zadovoljni njime. Imas jos i Samsung i7500 Galaxy, i5700 Galaxy Spica sa androidom...

Telefone sa WinMo OS-om ti ja licno ne bih preporucio, ali mozda neko drugi hoce... HD se i meni dopada, ali i ja trenutno bezim od Symbiana :D

dimi89
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od dimi89 »

Green, Mima85, zasto bezite od symbiana ? Ja sam se pre koji dan vratio na N76 i osecam se kao da sam kupio novi telefon :D Ima dosta novih meni nepoznatih aplikacija i dosta stvari koje su interesantne na symbianu...Ja cekam da vidim kakav ce biti novi Symb ^3 pa se spremam da pazarim nesto ..

N-tchbl
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Čet, 13. Dec 2007. 19:54

Post od N-tchbl »

i8000 ili b7610
da se ja pitam i da imam toliki budzet udarila bih na nesto od ova dva a oba (u polovnom stanju) mozes naci za te parice ;)
oba na Win-u, oba prelepog dizajna, oba za "zene koje ocekuju nesto vise od telefona" :D
razmisli, od prvobitno ponudjenih definitivno HD.

8)
I5700 Galaxy Spica w/ CM a8.3 | Kingston 4gb | Sennheiser CX 300

Mima85
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Mima85 »

Sada razmisljam izmedju i8000 i HD.. :unsure:
I5700 i td2 sam odbacila zato sto nemaju internu memoriju a ne verujem da cu imati bas toliko para da dodatno kupujem karticu.... :uhuh:
Gledala sam klipove na youtube-u i ne dopada mi se kod HD to sto moras da koristis klizac a ne mozes prstom da 'prevlacis' meni dok kod i8000 to je odradjeno odlicno ali zato cesto cekas i previse da bi ti otvorio ono sto zelis...kao sto je jedan lik prokomentarisao ovde na forumu , kada mu zadas nesto on se prvo baci na razmisljanje da li ta tvoja nareba valja pa posle podobnog razmisljanja ti ipak odobri to sto hoces :D ....
Sto vise razmisljam to vecu nedoooumicuuu imaammm.....jjjjjjooooojjjjjjjj..... :cry:
HTC Desire

Zligor
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 24. Apr 2009. 17:52
:: LG Nexus 5X

Post od Zligor »

nisam pratio celu raspravu ali samo da ti kazem da mem. karticu moras da kupis, nebitno da li je interna memorija 50 ili 150 mb. 1GB je cca 300 din. sto ce biti dovoljno dok ponovo ne skupis 10ak evrica za 4 GB ili 8 ne znam tacno koliko su sad te.

dimi89
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od dimi89 »

Mima85, 4GB-a MicroSD 1100 din.Ako kupujes teleofn od 300 evra onda mislim da ce da se nadje i para za jednu MircoSD od 4 GB-a koja se nadam bice ti dovoljna.Posto si dodala sad i i8000 onda mislim da je bolje da uzmes njega jer koliko vidim bas ocekujes da te telefon odusevi u pakovanju sa dobrim OS-om a to ce i8000 mislim bolje da odradi od Omnie HD....

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 01. Nov 2004. 23:38
:: Google Nexus 6P
Kontakt:

Post od cale »

Moj glas definitivno,I8000 Omnia 2.
Da ne pisem x puta obrazlozenja zasto.
Pokajati se neces.
P.S.Omniu HD zaobidji zbog Symbian-a,kao i kocenja kod HD recording-a.
Omnia 2 kod 720p,odnosno D1 formata-nema tih problema.
Slika

bestboy
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 03:10

Post od bestboy »

Који год Омниу да изабреш, нећеш погрешити.
Картица од 4гб може и за 800 динара да се купи.
Погледај на www.itsvet.com :wink:
Слобода или смрт

Mima85
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Mima85 »

Da da bas sam pogledala cene ...ja sam mislila da su skuplje memorije :oops:
cale, a ta cekanja...da li mozda znas koliko je to istinito...da li se stvarno toliko blokira kada mu dajes komandu ili su to preuvelicali???
Slika

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 01. Nov 2004. 23:38
:: Google Nexus 6P
Kontakt:

Post od cale »

Mima85,ja sam imao Omniu HD pre Omnie II koju sada koristim.
Veruj mi,24fps ne moze da postigne.Droped frames su vidno prisutni,u svakoj situaciji pri snimanju.Pogotovo kada se osvetljenje menja,tamnije/svetlije pozadinsko osvetljenje.
LED koji svetli prilikom snimanja,kod Omnie HD,pomaze na nekih maximalno 80cm.
Slika

Mima85
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Mima85 »

cale, a ako izuzmemo kameru, nije mi to najbitnije, i i8000 ima dosta dobru kameru, iz tvog licnog iskustva, koji ti je bio bolji? :oops:
Gledala sam i i5700 koju mi je green preporucio, ne izgleda mi lose, kakva je ona u odnosu na ove dve omnie po vasem misljenju? :)
Slika

Odgovori