GPS navigacija

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 08:14
:: Samsung Galaxy S4
:: Nokia 808

Post od jerkann »

Igoritza, pitanje upravo za ovu temu, a ne u kojoj si se prvi put obratio za pomoc. Nazalost ne postoji upotrebljiva navigacija za nasu zemlju, koju bi koristio na svom telefonu.

mezzano
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 26. Dec 2006. 11:34
:: Motorola Moto E5 DS
:: Huawei Y5 II

Post od mezzano »

Moze li mala pomoc? Sta sve treba da downloadujem i gde da nadjem tutoriale za instalaciju Garmina na Nokii 5230?

Igoritza
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 23. Mar 2007. 00:52

Post od Igoritza »

jerkann - a google maps ?

sad mi na nokia sajtu nude neki OVI suite, koji ce da mi na fabrichi softver telefona stavi sve potrebne mape, al ne znam dal ce to da urodi plodom, sacu da probam, pa javljam.
There is no knowledge that is not power

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od jerkann »

Igoritza, trose mnogo kredit. Nisam probao iz tog razloga. Nema nista od toga, osim ako ti ne treba mapa autoputa. Druge yemlje su extra odradjene, ali mi smo Srbija.
mezzano, mogu da ti pomognem, javi se na PP.

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

Igoritza, ako treba samo mapa - bez prave navigacije u smislu planiranja rute i navodjenja - vec samo zelis da znas gde si na mapi ona pogledaj trekbuddy.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

Igoritza
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 23. Mar 2007. 00:52

Post od Igoritza »

skinuo sam neki Gmaps, i serbiamap.net mape beograda i srbije, i pokazuje mi gde sam. jej :lol:

radi na javi, jedino shto iz nepoznatog razloga ne moze allways da se stavi za read memorijske, pa moram da klikcem stalno
There is no knowledge that is not power

gameforce
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Pon, 05. Jun 2006. 12:11

Post od gameforce »

Izgleda je konačno Garminovcima došlo do mozga da Android predstavlja budućnost
http://garmin.blogs.com/rtpjobs/applica ... d=newsroom
Ovo može biti dobra šansa i za naše ljude, zašto da ne?Nadam se da će toliko čekani Garmin XT uskoro "zaigrati" i na Androidu
Zbog neslaganja sa "uredjivačkom politikom" svojevoljno napustio forum.
Rebel in heart.

N-tchbl
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Čet, 13. Dec 2007. 19:54

Post od N-tchbl »

ikiM napisao: Takođe, da li neko zna da mi navede da li su skorije dodavani POI i 3d buildings za Srbiju i zemlje u okruženju, tj. gde se mogu pratiti te informacije?
Ovo bih i ja da znam, citirah deo posta da ne postavljam isto pitanje jos jednom,
hvala unapred :)
I5700 Galaxy Spica w/ CM a8.3 | Kingston 4gb | Sennheiser CX 300

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od jerkann »

gameforce, iskreno se nadam da ce iyaci uskoro garmin. Ukoliko iyadje Android ce biti najbolji telefon za navigaciju. Iako Igo ima bolje mae nase zemlje, ja bih ipak voleo i Garmin uz sebe (do sada me nikad nije izneverio, a puno puta mi je mnogo pomogao).

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

Svim vlasnicima "dumb" telefona sa integrisanim GPS uredjajima bi bilo korisno da pogledaju pogledaju malo trekbuddy. Ovaj softver vecina preskace a radi se o sasvim upotrebljivoj Java GPS aplikaciji:

http://wiki.trekbuddy.net/index.php/Main_Page
http://wiki.trekbuddy.net/index.php/Devices
Trekbuddy is a J2ME application to be used with a GPS receiver. It is designed to work with every Java-enabled device.

It features capabilities such as

* GPS tracking and simple touristic navigation
* bitmap maps (without zoom, you can store bitmap maps with different resolution instead)
* arrange maps as atlas for increasing and decreasing resolution
* tracklogging in NMEA or GPX format
* simple navigation (to a single waypoint or along a route)
* compas screen (HPS)
* cockpit screen (CMS)
* location sharing via SMS with other trekbuddies
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

radovanp
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sre, 14. Apr 2010. 23:21

Post od radovanp »

Razmisljam o kupovini samsung i7500 galaxy pa me interesuje koji gps softwer moze da koristi.
Unapred hvala.

bestboy
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 03:10

Post od bestboy »

radovanp

NDrive и iGO, ускоро и Garmin...
Слобода или смрт

radovanp
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sre, 14. Apr 2010. 23:21

Post od radovanp »

znaci sad mogu ozbiljno da razmisljam o kupovini,jos kad bi resili problem sa bluetooth-om bio bi odlican.
Hvala na pomoci

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od jerkann »

radovanp, problem je resen, kupi telefon i uzivaj. " "

milkobgd
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 18. Avg 2008. 19:09

Post od milkobgd »

pozdrav,
kako da u gurjon skinu na igo8.3 imam one velike table na autoputu kao i u default skinu. ubih se trazeci
hvala

Nennad
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pet, 23. Jan 2009. 19:01
:: LG G2

Post od Nennad »

Ne znam da li je do mog telefona, ili je do ove najnovije mape (SCG ROUTE 2.20 NT)...naime, cim su detalji na vise od normal, ili ako je izabran 3D prikaz, navigacija pokazuje polozaj koji je 10-20 m pre stvarnog polozaja. Uz to i navigacija mapom je otezana, kursor se veoma tesko pomera, a mapa se sporo iscrtava. Verzija garmina je 5.00.60, telefon je N82. Probao sam reinstal, ali je isto. Imam ubacenu i mapu ADRIA ROUTE, ali nije aktivna. Sa prethodnim mapama nisam imao problema. Pocinjem da mislim da je do telefona i spremam se da uradim hard reset...

Vincent
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 30. Jan 2006. 18:06

Post od Vincent »

Imam problem sa Nokia Maps - ne radi. :) Naime, mape sam ubacio preko Map Loadera, ali kad god pokrenem GPS on nešto kao mrčeno traži satelite, ali se na kraju ne desi ništa... Par puta mi je tražio Internet konekciju, što sam odbio, jer koliko ja znam ako su mape preloadovane trebalo bi da mi daje navigaciju i bez Interneta. Zna li neko kako mogu riješiti problem? U pitanju je Nokia E71.
Moram napomenuti i da mi telefon nađe moju lokaciju... Moguće je da ja nešto ne radim kako treba. Ja uđem u Maps, gdje mi on da koordinate moje lokacije, ali na mapi nema ništa... Napominjema da bih najviše volio soluciju koja ne traži konekciju! :)
Pozdrav! :wink:
iPhone 4 16GB Black & N91 8GB facelifted to Silver.
Perfected by Sennheiser PX-200 White and Sennheiser HD-205 Black!

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 23. Avg 2007. 12:34
:: Bgd - Roma - Napoli

Post od Fox »

Vincent,pa ako pronadje lokaciju gde se ti nalazis,a na ekranu nemas nikakav prikaz mape,onda si ili pogresnu mapu ubacio,ili mape koje si vec ubacio treba da ubacis u drugi folder.
Tesko da je nesto trece u pitanju... 8)
Samsung S8,Sennheiser CX300 II

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

Vincent, mape Srbije su jako loše i najverovatnije je da si ti sve uradio kako treba, ali to je to :( Nisam odavno koristila Nokia Maps, jer su se mape pokazivale baš ovako kako ti opisuješ :( Bolje probaj Garmin, i zaboravi Nokia Maps za Srbiju :(
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

Vincent
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 30. Jan 2006. 18:06

Post od Vincent »

Evo sad sam provalio u čemu je problem - ja sam tražio lokaciju dok se telefon još nije nakačio na satelit... U tome je bio problem. Ali svakako moram naglasiti da su mape loše! Ja sam trenutno u Engleskoj i mapa Kembridža je očajna!!! Probao sam najpoznatije lokacije čisto da vidim kako radi i to je strašno! Moraću da provjerim da li je i London tako loše urađen. S druge strane, moguće je da se prilikom konekcije na Internet dobije više detalja...
Pozdrav! :wink:
iPhone 4 16GB Black & N91 8GB facelifted to Silver.
Perfected by Sennheiser PX-200 White and Sennheiser HD-205 Black!

Zaključana tema