Racuni u MTS-u nerealni
- tomas.hokenberi
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
- :: Samsung GalaxyNote20
Aleksaboy, pazi ja nisam primetio neka ogromna poboljsanja od dolaska Telenora i VIP-a na nase trziste, pa ne vidim zasto treba imati prevelika ocekivanja od Dojce Telekoma. Uostalom zar ti mislis da mt:s ne zeli da zadrzi korisnike? To sto je drzavna firma ne znaci da posluje neprofitno.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB
- LittlePrince
- Mobil manijak
- Pridružio se: Ned, 28. Okt 2007. 04:32
- :: Xiaomi Redmi Note 5
- Kontakt:
- tomas.hokenberi
- Moderator
miodrage, za razliku od telekoma koji inace vec pruza sve te usluge (fiksnu+internet+tv)? Zasto mislis da ce DT imati neki poseban interes da to siri? Za te servise kljucno je ulaganje u infrastrukturu, a to je najskuplje i najsporije vraca profit. Kada/ako kupe telekom prvo sto ce uraditi bice vracanje ulozenog --> sto je moguce veca eksploatacija postojecih kapaciteta, ulaganje u one servise koje nije skupo prosiriti a vracaju dovoljno brzo novac i naravno maksimalno koriscenje monopolske pozicije (uz maksimalno sabotiranje Telenora kao jedinog drugog vlasnika fiksne licence). Kada otplate ulozeno tek onda ce mozda da porazmisle o vecim ulaganjima u fiksnu infrastrukturu - to je model koji je DT primenio na SVIM trzistima gde je se dokopao fiksne licence.
Oni koji se malom mestu X nadaju razdvajanju dvojnika i digitalizaciji mreze dzaba se nadaju - investicije u takvim mestima se sporo vracaju a skupe su i zbog toga su neinteresantne. Intersantne mogu biti samo sa znatno visom cenom servisa.
U prevodu vecim mestima (Beograd, Novi Sad, Nis ...) ce verovatno ponuditi nove internet servise, nesto nize cene za medjunarodno telefoniranje i slicno. Medjutim onaj ko nema internet pristup u nekom selu u centralnoj Srbij ga ni dalje nece imati posto DT nece zbog malog broja korisnika investirati novac u bolje centrale i sirenje fiksne mreze.
Oni koji se malom mestu X nadaju razdvajanju dvojnika i digitalizaciji mreze dzaba se nadaju - investicije u takvim mestima se sporo vracaju a skupe su i zbog toga su neinteresantne. Intersantne mogu biti samo sa znatno visom cenom servisa.
U prevodu vecim mestima (Beograd, Novi Sad, Nis ...) ce verovatno ponuditi nove internet servise, nesto nize cene za medjunarodno telefoniranje i slicno. Medjutim onaj ko nema internet pristup u nekom selu u centralnoj Srbij ga ni dalje nece imati posto DT nece zbog malog broja korisnika investirati novac u bolje centrale i sirenje fiksne mreze.
tomas.hokenberi, ne mislim da mt:s ne želi da zadrži korisnike ali je činjenica i realnost da ništa ne čini po tom pitanju. Mreža je loša, ton u slušalici secka i pucka, provera stanja na postpaidu ne radi, izbor telefona je loš, promocije su se izuzetno proredile... Još kada dođe MNP, puno korisnika će pobeći kod konkurencije. Bolna istina...
Tačno je da je Telekom profitabilna kompanija ali će se taj profit značajno smanjiti ako se ništa ne preduzme povodom poboljšanja mreže i usluga.
A što se tiče Telenora i VIP-a, moje je lično mišljenje da obe kompanije pružaju bolje uslove i usluge od Telekoma. VIP postpaid bih posebno naglasio kao dobar izbor i nakon implementacije MNP-a prelazim kod njih sa velikim zadovoljstvom.
miodrage, daj Bože da se ostvari to čemu se nadaš. To bi bilo jako dobro za sve nas. Ja sam po tom pitanju blagi pesimista, ali OK. That's just me...
Tačno je da je Telekom profitabilna kompanija ali će se taj profit značajno smanjiti ako se ništa ne preduzme povodom poboljšanja mreže i usluga.
A što se tiče Telenora i VIP-a, moje je lično mišljenje da obe kompanije pružaju bolje uslove i usluge od Telekoma. VIP postpaid bih posebno naglasio kao dobar izbor i nakon implementacije MNP-a prelazim kod njih sa velikim zadovoljstvom.
miodrage, daj Bože da se ostvari to čemu se nadaš. To bi bilo jako dobro za sve nas. Ja sam po tom pitanju blagi pesimista, ali OK. That's just me...

- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
tomas.hokenberi, Aleksaboy, o cemu se radi? Znam i ja da ce DT da prvo vrati novac, ja se ipak nadam da ce razum da prevlada, da ce jos da uloze, srede infrastrukturu, prosire usluge i onda ubiraju kajmak. Garantujem da i u manjim mestima ima gomila ljudi koja ne bi zalila novac da dobiju isto ono sto uzivaju stanovnici prestonice recimo.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
- tomas.hokenberi
- Moderator
miodrage, pa razum im upravo kaze da prvo pocnu da "kupe kajmak", pa onda da sredjuju infrastrukturu. Uostalom lako se moze proveriti kako su radili u susedstvu. Sto se tice onih koji ne bi zalili novac, nista ih ne specava da i sada plate npr. 10.000 evra da se do njih dovede fiksna linija od najblize bandere. Nije DT dobrotvorno drustvo vec kompanija kojoj je glavni cilj sto veci profit.
Smatram da ce biti znacajnih poboljsanja ako dodje DT. U fiksnu telefoniju nece imati mnogo da ulazu jer je digitalizacija pri kraju (jedino je bg problem). Kao jedan od velikih internet distributera mislim da tu vide potencijal (profit) jer imaju poprilicno "lufta" da smanje cene i privuku ADSL korisnike. Sto se tice mobilne telefonije, tu ocekujem samo smanjenje cene aparata (postpejd) i naravno jeftinijeg koriscenja interneta, dok cene razgovora ce iskljucivo zavisiti od reagovanja ostalih operatera.
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
tomas.hokenberi, dobro znas da 10000€ malo ko ima, a i da ima retko ko je spreman da ulozi zarad najobicnije fixne linije. Ko je toliko lud? Pricham o objedinjenom fixnom (moze i mobilnom), Internetu, i televiziji. Ja bih prvi da platim (neku malu cenu, a ostalo cu da platim kroz koriscenje sto je i normalno), da kad sam kuci da mi mobilni sluzi kao fixni, a kad sam vani da bude mobilni (razlicita cena, upotreba i ostalo). Imam ja jos gomile ideja, ali to nije tema.
Insider, ima i vecih problema od digitalizacije u BG, imas mala ruralna mesta koja ni nemaju telefonske linije. Zatim imas problem dvojnika, i kao slag na tortu kad si vec pomenuo ADSL, imas gomilu ljudi koji zele ADSL i cekaju ga mesecima, a odgovor je uvek isti:"nemamo slobodnih portova".
Insider, ima i vecih problema od digitalizacije u BG, imas mala ruralna mesta koja ni nemaju telefonske linije. Zatim imas problem dvojnika, i kao slag na tortu kad si vec pomenuo ADSL, imas gomilu ljudi koji zele ADSL i cekaju ga mesecima, a odgovor je uvek isti:"nemamo slobodnih portova".
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
jedno pitanje. Da li bih ja mogao bilo kako da raskinem postpaid uovor sa mts-om? Ogorcen sam jer ne mogu skoro nikad da proverim stanje mog racuna, da ne pricam o neslaganju listinga i racuna koji dobijam.
Takodje u ugovoru stoji da ako ne platim racun u roku od 30 dana, da ce me iskljuciti. To bi za mene bila prihvcatljiva opcija. U ugovoru pise:
"15.3 Ako korisnik ne izmiri dugovanja u roku od 30 dana od dana ogranicenja ili privremenog ukidanja usluga, ugovor se smatra raskinutim samim protekom navedenog roka bez dodatnih obavestenja."
nigde ne pise da mogu da me tuze, gone i sl...
Molim vas pomagajte, ubise me mts racuni.
Takodje u ugovoru stoji da ako ne platim racun u roku od 30 dana, da ce me iskljuciti. To bi za mene bila prihvcatljiva opcija. U ugovoru pise:
"15.3 Ako korisnik ne izmiri dugovanja u roku od 30 dana od dana ogranicenja ili privremenog ukidanja usluga, ugovor se smatra raskinutim samim protekom navedenog roka bez dodatnih obavestenja."
nigde ne pise da mogu da me tuze, gone i sl...
Molim vas pomagajte, ubise me mts racuni.
- mb011
- Mobil stručnjak
- Pridružio se: Pet, 07. Jul 2006. 22:18
- :: Sony Xperia M4 Aqua
- :: Nokia 208
Ako si pod ugovornom obavezom moras da platis preostale racune do isteka ugovora, ako nemas obavezu idi u poslovnicu i raskini ugovor - sve se zavrsava za desetak minuta. Ako si pod ugovornom obavezom a ne budes placao racune, posle 30 dana obustavljaju i dolazne pozive, ali racune salju i duze te. Godinu dana od poslednjeg neplacenog racuna demontiraju broj, ne salju racune, ali dug koji je napravljen, ostaje.
- tomas.hokenberi
- Moderator
vnugo, naravno da ce da tuze, posebno ako se radi o vecim iznosima, odnosno skupljim tarifnim profilima. Sto se tice tvojih poznanika - ne budi siguran da se tu zaista zavrsila prica. U principu svi koji su sklopili postapid ugovore uz neki paket bivaju tuzeni. Mozda su tvoji poznanici bili postpaid korisnici bez obavezujuceg paketa? Odnosno nisu kupovali telefon uz paket i potpisali ugovor na 12/24 meseci.
- mb011
- Mobil stručnjak
- Pridružio se: Pet, 07. Jul 2006. 22:18
- :: Sony Xperia M4 Aqua
- :: Nokia 208
Tužiće sigurno, ali pošto su u haosu sa mnogim stvarima verovatno su i sa tim. Moje mišljenje je da to ne može da prođe. Doći će na naplatu kad-tad. Imam druga koji je prestao da plaća septembra 2007, i do danas nije ništa stiglo, ali to ne mora da znači i da neće. Niko to zasigurno ne zna... Znam da ako si u dugu možeš da zaboraviš na korišćenje mts mreže zauvek
- Azimuth
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
- :: Note 8 DS
Igrom slucaja znam da tuze, ne samo mt:s nego i druga dva provajdera. E sad, ono sto tebe buni u celoj prici je vreme. Situacija znas kakva nam je u drzavi pa nista bolja nije ni u sudstvu, tako da ce proci par godina i, gle cuda, eto ti ne samo tih racuna sto nisi platio nego i sudskih troskova koji su, ne tako retko, veci i od neplacenih racuna. Tuze oni i za 1000 dinara a kamoli za nekoliko mesecnih pretplata... Nemoj se igrati sa tim 

Za jednog znam pouzdano da je uzeo telefon sa ugovorom od 2 godine, i da je prestao da placa godinu i po dana pre isteka ugovora. Proslo je vise od 2 godine, nista jos nije stiglo... To, naravno, ne znaci da nece...tomas.hokenberi napisao:vnugoMozda su tvoji poznanici bili postpaid korisnici bez obavezujuceg paketa? Odnosno nisu kupovali telefon uz paket i potpisali ugovor na 12/24 meseci.
E sad, verovatno znate da je telekom na prodaju, i da ce biti privatizovani do kraja godine. Neka prica se potura da se tada brisu dugovi, alil ni u to bas nisam siguran...
Nema šanse. Ta će se potraživanja samo prebaciti na kompaniju koja bude kupila Telekom. Niko se danas neće odreći profita i oprostiti dug, a naročito ne u ovo teško doba krize. Može se samo desiti da ta nova kompanija koja bude došla ubrza ceo proces i u što skorijem roku podnese tužbe, jer ako je Telekom bio neozbiljna firma, nova neće.