Jako različite cene?

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
LittlePrince
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 28. Okt 2007. 04:32
:: Xiaomi Redmi Note 5
Kontakt:

Post od LittlePrince »

Ја сам све своје телефоне куповао на црно и ни једном није ништа фалило :)

tomas.hokenberi, Царину и порез не плаћају овлашћени дистрибутери већ народ. Народ је тај који све плаћа. Када купиш телефон на црно, државу за порез није закинуо продавац већ ти јер ти си отишао да купиш телефон на црно баш зато да не би плаћао путне трошкове дебелим посланицима. Продавац је ту само посредник између тебе и државе.
Када сам написао да не дају гаранцију нисам мислио на папирић који добијеш и код продаваца на црно а са којим можеш само да се обришеш.

Ја нећу скорије платити држави харач за нов телефон, у то сам сигуран 8)

LimunBG
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sre, 19. Sep 2007. 16:11

Post od LimunBG »

LittlePrince, gde si uzimao telefone na crno ako nije tajna ? :| Mozes da mi posaljes na PP ako ne sme ovde zbog reklamiranja

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

LittlePrince, izvini ali nemas pojma sta pricas (eventualno razumem da tako razume poreski sistem mali Perica od 15-16 godina). Svi u lancu placaju PDV - prodavac u radnji telefon nabavlja po velikoprodajnoj ceni u koju je vec uracunat PDV, distributer kod uvoza placa carinu, spediterske troskove (to nisu troskovi prevoza da se neko ne prevari) i svoj deo PDV-a. Naravno krajnji kupac placa cenu u koju su uracunati svi ti porezi. Inace od PDV se ne finansiraju samo debeli (a vala i mrsavi) poslanici, vec i zdravstvo, skolstvo, vojska, policija, univerzitet, i mnoge druge stvari koje uzimamo zdravo za gotovo.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

BracaCakic
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 12:31

Post od BracaCakic »

Ja sam do sad promenio preko 300 telefona i 80% njih sam kupio na crno. Ni jedan jedini nije imao neki problem i svi su radili kao sat

mezzano
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 26. Dec 2006. 11:34
:: Motorola Moto E5 DS
:: Huawei Y5 II

Post od mezzano »

BracaCakic, rekao bih da si malo preterao. :roll:

BracaCakic
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od BracaCakic »

Uopste nisam preterao iskreno vam govorim. Ja bukvalni nedeljno promenim 2-3 telefona. I bacio sam puno puno para na to ali sta da radim kad sam takav. pozz

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

I kako si ti kompetentan da kažeš da su ti telefoni radili kao sat kada ih menjaš na nedeljnoj bazi.
Ni ne stigneš da ih do kraja isprobaš a ono već si kupio novi.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

BracaCakic
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od BracaCakic »

Pa zavisi koj telefon neke zadrzavam na duze koriscenje pa ih posle prodajem. Ponekad imam i po 7-8 telefona kod sebe pa stalno nesto ceckam na njima tako da sam imao stvarno puno telefona i uvek je sve bilo ok. Mada to je slucaj kod mene a kod nekoga moze da se desi da uzme telefon i da mu crkne za 2 dana. pozz

mezzano
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 26. Dec 2006. 11:34
:: Motorola Moto E5 DS
:: Huawei Y5 II

Post od mezzano »

BracaCakic, telefon moze da radi i 5 meseci, pa da crkne. Ako si imao 300 telefona, ti ne mozes da se setis da ih nabrojis, kamo li da se setis ko je kako radio i koji je imao kakvih problema... Da si rekao 50, poverovao bih, ovako... ne.

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

mezzano, ja nesto racunam - kaze da je promenio 300 telefona. Neka je to za 10 godina. To znaci 30 godisnje. Uzimajuci da je prosecna cena telefona nekih 120 evra i neka preprodajom povrati 75% to znaci da je godisnje trosio 0.25*3600=900 evra, odnosno 9000 evra za 10 godina. Koje zaludno bacanje para!
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

BracaCakic
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od BracaCakic »

Pa tebe niko ne tera da mi verujes. Slazem se sa tim da je to bacanje para i sad pokusavam da prestanem sa tim mada mi nesto ne ide od ruke.

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

tomas.hokenberi, a baš ja 'teo to da bacim na papir............... :dry: Jedino ako se bavi preprodajom, pa mu je prošlo sve i svašta kroz ruke, a mušterije mu se nisu žalile, onda ima smisla.
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

Ma kako da ne ja sam promenio 700 telefona, jel si uspeo da promeniš neki telefon dok ovde pišemo? Aj samo nabroj neke koje trenutno imaš?

Pics or it didn't happen
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

Nikola Vapa/CA
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 24. Sep 2005. 20:19

Post od Nikola Vapa/CA »

Ja sam promenio mnogo telefona ali na način kako je to napisao gargamel4.Većinu nisam ni probao.Nisam imao reklamacije (znači da su svi radili dobro).Cakiću ne mogu da poverujem ništa što je napisao.

Odgovori