Doslo je vreme da kupim nov telefon pre nego sto stari izbacim kroz prozor, a po prvi put u zivotu sam neodlucan po tom pitanju, pa je red da nekog ko se razume u to pitam za savet.
Na par telefona sam naisao, pa me interesuju neke stvari po pitanju njih. U uzem izboru su:
Sony Ericsson Elm
Sony Ericsson W995
Nokia 5800 Navigation Edition
Samsunzi S5620 Monte, 360 M1 i S5600 Preston koji su po specifikacijama uglavnom isti pa me zanima koja je tu razlika
Tu je i S8000 Jet 2GB koji bi zapravo bio idealan ali cena mu bas nije idealna

E sad, ja sam procitao specifikacije i to je ok manje-vise ali me zanima kako neke stvari funkcionisu u praksi, pogotovo za ovih par sto nemaju opis ovde na sajtu.
Konkretno me zanima sledece:
-funkcionalnost WiFi-ja. Znam da na Nokiama koje imaju neki ortaci to radi savrseno, ali za ove druge nisam cuo nista
-GPS. Opet, znam kako to radi sa Nokia Maps ili kako vec, pa me zanima da li jos neki od ovih ima neki slican sistem ili mora stalno da se koristi internet i Google Maps, sto mi se ne svidja uopste
-da li ima jos nesto sto bi trebao da znam o gore pomenutim modelima?
-ovi sto imaju kameru sa 3.15mp, kakva je ona kad se poredi sa Sony-jem k850? Posto bas ne bi sa konja na magarca?

Naravno, uvek postoji mogucnost da sam neki koji bi mi savrseno odgovarao preskocio, pa sam potpuno otvoren za sugestije. Neki okviri su:
-cena do 250e recimo, mada bilo bi lepo kad bi bila oko 200-220
-GPS, ali funkcionalan sa mapama koje se ucitaju ranije, kao kod Nokie, ne Google Maps koje moraju da se downloaduju svaki put
-bilo bi lepo kad bi kamera imala 5mp, ali nije presudno
-touch screen,wifi, ali opet, nije presudno
-bilo bi lepo kad bi imao srpski T9, osim ako nije touchscreen sa upotrebljivom qwerty tastaturom, onda nebirno
-OS mi nije vazan. Ne volim Symbian nesto ali bi se navikao bez problema
-da ne bude neki egzotican proizvodjac za kog ne moze da se nadje komforan servis u beogradu. Nikad se ne zna...
Ukratko, funkcionalan GPS i kamera ne losija(ili bar ne mnogo losija) od k850

To bi bilo to, valjda nisam zaboravio nista. Hvala unapred