Najjeftiniji nokia tel sa navigacijom?
Najjeftiniji nokia tel sa navigacijom?
Molim vas, potreban mi je najjeftiniji nokia mobilni koji ima mogucnost za navigaciju na putevima. Da li neko moze da mi pomogne? Hvala
Izmenila Ninolina:: trebalo bi da bolje preciziraš naziv teme. I obavezno pročitaj pravila foruma.
Izmenila Ninolina:: trebalo bi da bolje preciziraš naziv teme. I obavezno pročitaj pravila foruma.
- tomas.hokenberi
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
- :: Samsung GalaxyNote20
tinnem, http://www.mobilnisvet.com/mobilni-pretrazivac, pa izaberes "Proizvodjac:Nokia", "Cena:100-199" i "Operat.Sistem:Smartphone" pa medju ponudjenim pogledas pod Podržane tehnologije : da li nude GPS. I onda vidis koji ti se najvise dopada.
Imas npr. 5230, 6110 Navigator, 6210 Navigator, 6220 Classic, 6730 classic, C5, ...
Imas npr. 5230, 6110 Navigator, 6210 Navigator, 6220 Classic, 6730 classic, C5, ...
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB
6220 je super izbor, imao sam ga, sada imam c5 i za navigaciju je odlican, radi fenomenalno a sto mu je prednost u odnosu na 6220 ima mnogo jacu bateriju, izdrzi mi i po nedelju dana uz neko umereno koriscenje...a da ga koristis bas traje i po cetri...ako ti je i kamera bitna onda 6220, a ako nije onda c5 svakako 

- horkolerbus
- Neredovni učesnik
- Pridružio se: Sub, 14. Okt 2006. 12:11
Posto je taj model dumb GPS je ogranicen i nije to to kada se koristi. Kod nas pogotovo, jer je slabija podrska tih mapa...
● PRAVILA FORUMA ● СРБИ ЗА СРБЕ ●
- Ensiferum
- Mobil stručnjak
- Pridružio se: Pet, 07. Nov 2008. 21:13
- :: Xiaomi Mi 9T 6/128
- :: Nokia 8 4/64
Pa sta ako je 'dumb', to je bre telefon,ne uredjaj za navigaciju! Lepo kupi navigator, a mob koristi za price i porukice!:-> Ljudi bi da sve stane u jednu malu 'kutijicu' zvanu mobilni telefon, mogli bi i da ugrade svajcarski noz, propelercic za ove vrucine i obavezno ringlu pozadi,kako bi kuvali kavu!:-) 2710NE, je najjeftiniji, i TACKA, tisina tamo!:)
"U svetu bez iluzija, covek je stranac" A.Kami
- tomas.hokenberi
- Moderator
Ensiferum, najjeftinij mozda jeste, ali je za prakticnu navigaciju neupotrebljiv. Ako neko naglasava da mu treba na telefonu GPS koji ce mu omoguciti navigaciju to znaci da zeli telefon sa GPS-om a ne telefon + GPS uredjaj. Uostalom ako kupi GPS uredjaj onda mu GPS na telefonu uopste nije potreban, a ima "dumb" telefona bez GPS-a koji su jeftiniji i bolji od 2710. Za price i porukice moze da kupi za ~25 evra Nokiu 1200, sta cemu onda uopste i 2710.
Da ali nema mogućnost ubacivanja boljih programa za navigaciju za razliku od symbian modela. Nokia ili Ovi maps koliko ja znam nemaju nikakvu mapu Srbije tako da ovaj telefon kod nas nije upotrebljiv za navigaciju. Ovo za sve u jednom ne vidim šta je tu loše, navigacije na telefonima će uskoro potisnuti standalone GPS uređaje.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White
- tomas.hokenberi
- Moderator
Ensiferum, ne treba ti youtube da bi shvatio osnovne cinjenice, a to je da za "dumb" telefone nema GPS softvera osim onog koji obezbedi proizvodjac (i njegovi partneri). Taj sorftver na youtubu moze da deluje dobro, ali u praksi uvek skoro vazi sledece: mape se moraju platititi proizvodjacu i downloadovati direktno na telefon, a za nase podrucje detaljnih mapa obicno nema. Nekada sam koristio Siemens SXG75 koji je bio prvi "dumb" telefon sa GPS-om. Uz telefon je stigao preinstaliran navigacioni softver, sa sve glasovnim navodjenje, koji radio iskljucivo u "demo" modu. Za Srbiju mape nisu postojale (osim glavnih putnih pravaca), a da bi uopste koristio softver bilo je potrebno platiti godisnju pretplatu koja je omogucavala download mapa u realnom vremenu (dakle + GPRS troskovi). Naravno da sa SXG75 nikada nisam imao pravu navigaciju. A siguran sam da youtube-u mozes da nadjes snimke "glasovne navigacije na SXG75". Evo primera (nije youtube) jednog videa gde demonstriraju SXG75 navigaciju: http://v.youku.com/v_show/id_XMzMwNzYwMDQ=.html. Kao bivsi vlasnik nikada nisam uspeo da iskoristim taj navigacioni softver. Jedini poluupotrebljiv softver koji sam mogao da koristim bio je trekbuddy.