e ovako....uskoro mi istice ugovor kod vipa pa cu moci da kupim novi fon,ali problem je sto ne mogu da se odlucim izmedju nokia 5230 i htc wildfire...kamera mi uopste nije bitna tako da mi ne smeta sto nokia ima 2mpx....jedini problem je sto wildfire ima wifi ali ima rezoluciju 240x320 dok nokia nema wifi ali ima rezoluciju 360x640 i ima simbijan(za koji ja mislim da ima vise zabavnih free aplikacija)....ne znam dali mi je wifi toliko potreban posto mi u beogradu ne treba jer imam laptop,a u inostranstvo idem mozda 2-3 puta godisnje(tu bi bio od koristi),ali opet ne znam da li i u inostranstvu mogu da ga uhvatim svuda...sve u svemu,predlozite
Noka 5230 ili Htc wildfire
cena nokie je 12000 din a htc kosta 19000 preko ugovora
Ja bih svakako dao prednost HTC-u. Sto se tice aplikacija, mislim da ih ima dovoljno za oba OS-a. Android je mnogo zanimljiviji sistem u svakom pogledu bar sto se mene tice (mnogo veca mogucnost personalizacije, menjanje romova i gomila aplikacija koje su samo klik daleko). Symbian je sporiji i dosadniji u odnosu na njega (mozes nesto da skuvas i za njega ali nije to to). Ako mozes da predjes preko rezolucije, moj predlog je wildfire.
ne znam zasto vlada ovolika panika oko rezolucije... detaljno sam testirao wildfire u vipu i nisam video piksele. nokia snima bolje klipove i ima vecu rezoluciju ekrana i to bi bilo to. u svim ostalim disciplinama je wildfire bolji (zato i skuplji) sto se mene tice vredi dati tih 7.000 vise
Murinho, Moj glas takođe ide za wildfire.Jako zanimljiv telefon prvenstveno zbog OS-a.5230 je osiromašena verzija 5800, jedina prednost 5230 je veća rezolucija sve ostalo je na strani wildire-a (lepši izgled, wifi, Android....)
Murinho, pa to mu dodje kao sveza instalacija sistema, nesto kao instalacija xp-a ili cega vec na racunaru. Romovi mogu da promene svasta, verziju sistema, izgled interfejsa, mogu sadrzati vec instalirane programe... Sve u svemu mnogo zgodna stvarcica
Murinho napisao:Šta predstavljaju ti skuvani romovi ?
Rom je fajl koji sadrži softver za flešovanje, a skuvan ( custom rom ) je onaj koji je kreiran sa nečije strane. Ponekad može da bude neoficijelni update za određenu verziju ( npr. WinMo 6.5, Android 2.1/2.2 etc. ) gde se ponekad desi da određene funkcije ne rade, a mogu i biti oficijelni romovi sa dodacima koji neki u startu smatraju neophodnim itd.
i moj glas za Wildfire, ne racunajuci ekran, bolji je u svakom pogledu. Zligor, cim je stigao Wildfire u VIP, otisao sam da pogledam, i vide se pikseli ako ti je oko naviknuto na 640x360 ili 800x480
ma ja imam k800 koji takodje ima 240x320,ali na dosta manjem displayu...i kad sam juce video wildfire u vipu primetio sam pixele(nista extremno,ali opet..)....e sad da li to pravi problem pri surfovanju ili je zanemarljivo?
Pa pravi donekle, jer ukoliko zelis da citas neki sitniji tekst moraces da zumiras. Mada je malo teze citati tekst i na vecim rezolucijama tako da ovo i nije neki nedostatak po meni. A plus imas i kapacitivni ekran pa se lagano zumira.
Za Wi-Fi je domet mobilnih modula do 10m od hot spotova, a poželjno je biti blizu zbog signala a jači signal doseže do 5m u pravcu usmerenja Wi-Fi antene ( kada je sa suprotne strane, onda je signal slabiji, te se lakše gubi konekcija čak i na udaljenosti od 5-6m ).
pa mozda jeste malo nezgodnije surfovati zbog velicine ekrana, ali ti to neces primetiti zbog odlicnog odziva ekrana i brzine browsera, za razliku od 5230 i fabrickog symbiana
cini mi se da ti mozes da produzis ugovor i 3 meseca pre nego sto istekne taj stari i da uzmes odmah nov telefon...barem je tako u telenoru,pa proveri da li je isto i u vipu...
e onda ok...ja sam mislio da je septembar mesec kad ti regularno istice,pa da mozes onda vec sada da ga uzmes...ali svejedno,nije ni septembar toliko daleko
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.